Perdele si draperii Somfy

Cum pastrezi aerul proaspat cu perdele si draperii moderne

Vara este un moment dificil pentru organismul şi mai ales pentru plămânii tăi. Da, oricât de plăcut ar fi să stai la umbră, citind un roman bun sau să îţi pui schimburile de plajă în bagajele de vacanţă. Vara înseamnă căldură, haine subţiri, zile în care soarele te încarcă cu energie mai ceva ca somnul.

Însă, potrivit legii nescrise, care spune că nimic nu e perfect, vara înseamnă şi o caniculă care îţi afectează pielea. Serile aduc ţânţari. Aerul este uscat, iar praful se ridică la fiecare pală de vânt. Cel mai bine te poţi refugia de soare în interiorul casei.

Acolo, însă, aerul condiţionat care te poate răcori este deja un subiect controversat pentru sănătatea ta, potrivit mai multor studii făcute de-a lungul timpului. Eficienţa ventilatoarelor e îndoielnică. Aşa că nu îţi rămâne decât să îţi pui nădejdea în perdele si draperii.

Primele efecte de la perdele si draperii noi

Detaliile care vor acţiona, pe perioadă îndelungată, asupra nasului şi plămânilor tăi apar chiar odată cu ridicarea casei. Materialele folosite vor fi acoperite, pe interior cu var sau vopsea lavabilă, iar pe exterior cu izolaţie termică. O bună izolaţie termică va preveni apariţia mucegaiului, care îţi va mânca pereţii, poate ruina tot aspectul frumos şi uniform al camerelor şi va elimina fel de fel de particule toxice. Atunci trebuie să înceapă atenţia ta. Nu degeaba calitatea primează în faţa cantităţii, iar anumite produse oferă garanţia unui aer curat după perdele si draperii.

Tot atunci e momentul să te gândeşti că o parte din viaţa pe care o duceau bunicii noştri, acum este promovată sub titulatura „bio”. Preţul ridicat al multor produse din categoria „bio” poate fi o explicaţie pentru promovarea agresivă a curentului de viaţă în cauză. Însă, în timp ce produsele chimice au dovedit că pot fi toxice, cele bio au o mulţime de avantaje. Atunci, ce poate să păstreze aerul curat, în afară de produse de curăţenie cu ingrediente naturale? Curăţenia geamurilor de după perdele si draperii se poate face cu produse care să nu emane compuşi chimici în aerul din cameră.

Soluţii ce pot deveni activităţi de rutină

Aerul din casă poate fi curăţat prin metode rapide, ce pot fi aplicate zilnic. Curăţenia pe jos cu mop va absorbi praful din cameră şi va lăsa în urmă un spaţiu curat şi o cantitate mai mică de particule, mai bine decât orice aspirator sau mătură.

Preşurile de la intrarea în fiecare cameră au rolul de a absorbi praful de pe încălţări şi de a-ţi decora frumos peisajul de la nivelul pământului. Ele vor lăsa în urmă şi acel miros de prospeţime pe care îl cauţi în orice loc în care ajungi. Ele te vor uşura şi de mirosul nenatural al parfumurilor de cameră. Potrivit unui studiu, fumul lăsat în urmă de lumânările parfumate este la fel de toxic precum cel de ţigară. Astfel, în loc să optezi pentru un miros superficial, nelalocul lui într-o casă, poţi opta pentru aerul proaspăt.

Când alegerile clasice rezolvă totul

Aerul din camerele tale trebuie ventilat. Iar căldura din timpul verii nu o să îţi permită să te bucuri de un geam deschis din zori până-n seară, fără să simţi presiunea unei eventuale canicule. Opţiunea care îţi rămâne e să poţi aerisi camera dimineaţa, atunci când răcoarea îţi gâdilă nasul şi seara, cu puţin înainte de lăsarea întunericului.

Aer cu perdele si draperii

Poţi deschide rulourile la anumite ore, cu un geam lăsat în poziţie semi-deschisă, iar ele vor controla fluxul de aer şi lumină din camera ta. Nu trebuie nici măcar să te trezeşti la anumite ore pentru asta, dacă le echipezi cu un set de senzori. Iar dacă vrei să deschizi geamurile în alte ore decât cele de program, e necesară doar telecomanda.

Oricât de important ar fi pentru sănătatea ta fizică, aerul proaspăt din casă, de la perdele si draperii şi până la zidurile diametral opuse, înseamnă acea stare de spirit care te ajută să trăieşti cu adevărat. E unul dintre motive pentru care ţi-ai dorit o casă nouă sau renovată. Iar dacă îl cinsteşti, el îţi oferă tot ce are mai bun.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *