automatizare-pergola-retractabila

De ce sa folosesti o pergola retractabila

Îți place să-ți petreci timpul în intimitatea terasei tale? Vrei mai mult decât un set de copertine pentru terasă care să te protejeze de soare? Ei bine, înseamnă că este momentul să iei în considerare o pergola retractabila, care îți permite să maximizezi relaxarea de pe terasa ta. Iată în continuare cum.

Fie că este deschisă sau închisă, plasată în prelungirea casei sau este independentă de aceasta, pergola retractabila poate fi dotată cu un sistem de motorizare. La fel ca în cazul copertinei, ea poate fi manevrată foarte ușor dintr-un comutator sau din telecomandă, pentru a se deschide sau a se ajusta ca să controleze umbra și lumina solară.

Pergolele retractabile pot fi de trei tipuri:

  • Cu lamelă ajustabilă: acestea permit reglarea luminozității
  • Cu pânză cu falduri: ele protejează împotriva soarelui și a ploii, fiind îmbrăcate în PVC
  • Cu pânză tensionată: este cea mai estetică soluție, cu protecție împotriva soarelui

Indiferent ce tip de pergolă retractabilă deții, ea poate fi controlată cu un motor Somfy și permite dotarea cu accesoriile de automatizare pentru pergola aferente. Astfel, te bucuri de toate avantajele unei astfel de pergole și îți transformi fiecare clipă petrecută pe terasa ta într-un moment de neuitat.

Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unei astfel de pergole.

De ce sa alegi o pergola retractabila?

#1 Versatilitate

Fiind folosite predominant pentru umbrirea teraselor, pergolele sunt adaptabile la orice dimensiuni. Astfel, o pergola retractabila pot acoperi chiar și suprafețele mari ale unei terase de hotel, la o singură apăsare de buton.

Fie că trebuie să acoperi spațiul unei terase mici, fie că este necesară pentru protejarea de soare a terasei unui restaurant sau club, copertina pergolei, datorită structurii sale modulare, este la fel de solidă și oferă aceeași protecție.

#2 Frumusețe

Musafirii tăi vor fi plăcut impresionați, odată ce i-ai invitat pe terasă. Momentul culminant va fi acela în care vei comanda pergola retractabilă să se ajusteze pentru a menține umbra pe terasă, cu o singură apăsare de buton.

În afară de flexibilitatea sa, pergola retractabila este o soluție estetică și modernă pentru orice terasă. Prin aspectul său, cucerește orice privire și oferă un aspect luxos fiecărei terase unde este amplasată.

#3 Durabilitate

De obicei, pânza unei pergole retractabile este realizată dintr-un material textil de înaltă tehnologie, care asigură o umbră densă și protecție împotriva radiației UV și a ploii.

Pânza este rezistentă, iar închiderea lină a sistemului îi crește durata de viață. În plus, senzorul de vânt poate acționa pentru protecția pânzei, în cazul în care detectează prezența unei rafale care o poate pune în pericol.

Setările de automatizare se mențin de-a lungul timpului, iar materialul textil este întotdeauna întins complet, astfel încât să ajute la eliminarea apei, în cazul unei ploi.

#4 Fiabilitate

Sistemul unei pergole poate fi livrat cu sau fără picioare de susținere, în funcție de preferințele beneficiarilor. Ea poate fi prinsă pe un perete sau pe o structură deja existentă. În cazul în care se livrează cu picioare, ea poate fi montată individual, pentru a crea un foișor sau un acoperiș de sine stătător pentru o zonă independentă de clădire.

Pergolele sunt fiabile și se pot utiliza atât în medii comerciale cât și în cele rezidențiale, oferind protecție maximă și confort.

#5 Confort

Dacă ești pregătit pentru o atmosferă intimă la lăsarea nopții, îți poți dota pergola cu un receptor pentru iluminat, pentru a controla nivelul de lumină din pergolă sau grădină.

Pergola retractabila poate fi cheia către confortul tău pe terasă, indiferent de vreme, dacă e zi sau noapte, dacă vrei să stai sub cerul liber sau sub un acoperiș.

Pentru și mai mult confort, poți folosi o pergolă retractabilă cu pereți din sticlă glisabilă, pentru a menține o temperatură interioară stabilă și plăcută.

#6 Protecție

Una din cele mai importante funcții ale unei pergole este protecția împotriva soarelui, a radiațiilor UV dar și împotriva ploii.

Dacă optezi pentru o pergolă cu pânză densă, din două materiale suprapuse, nu doar că se creează o pernă de aer care ajută la o izolare termică superioară, ci și filtrează razele UV ale soarelui.

În felul acesta, efectul de seră este diminuat, iar terasa poate asigura confortul dorit.

În caz de ploaie, grindină sau ninsoare, materialul 100% impermeabil al pânzei rezistă și susține protecția, iar apa este direcționată spre pământ.

Așa cum poți observa, cu o pergolă retractabilă, te bucuri de terasă mai multe sezoane pe an. Fie că alegi să iei micul dejun dimineața, pe terasă, fie că vrei să citești noaptea pe terasă sau vrei să petreci momente plăcute cu familia și prietenii, o pergola retractabila automată este una din cele mai bune invenții pentru terasa ta.

sursa foto top: Copyright: ©Somfy SAS / Longrine Multimédia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *