pergole terase - Casa Somfy

Cum sa te bucuri de vremea buna cu o pergola de terasa

A sosit vremea bună! După ce s-a lăsat așteptată mai mult ca de obicei, a adus cu ea soare și motive noi ca să petreci timpul în aer liber.

Dacă deții o casă  sau apartamentul tău cu un balcon generos, vremea frumoasă îți transformă terasa într-o extensie a spațiului de locuit. Aici poți să te bucuri de momente de liniște și să te deconectezi de la problemele zilnice, alături de familie și prieteni.

Însă, cum îți adaptezi terasa ca să obții ambientul plăcut de care ai nevoie și să te ferești totodată de soare, vânt sau ploi?

Mulți români au ales să-și creeze confortul folosind pergole pentru terasele lor. Termenul de „pergolă” sau de „pergole terase” a fost preluat din limba italiană, dat fiind că aceste construcții sunt foarte populare în Italia. Aceste structuri arhitecturale sunt ideale pentru acoperirea spațiilor exterioare și ele pot fi ca o extensie atașată terasei.

Aceste pergole terase pot fi alcătuite din diferite materiale, precum: fier forjat, lemn sau aluminiu, având stiluri variate care pot fi adaptate în funcție de design-ul locuinței. Ele pot fi cu acoperiș fix sau retractabil, în funcție de confortul dorit de fiecare dintre noi.

Citește mai multe despre motivele pentru care să alegi o pergola retractabila!

Cum poti folosi pergola de pe terasa ta

În funcție de materialul din care e alcătuită pergola ta, o poți folosi atât ca element decorativ al terasei tale, cât și pentru crearea unui spațiu de relaxare pentru zilele cu vreme frumoasă.

Pentru o terasă amenajată în stil modern sau chiar și în stil rustic, poți opta pentru pergole din lemn. Însă, dacă ești în căutarea unui tip de pergolă rezistentă la orice condiții,  recomandăm varianta din fier forjat.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi sau de amplasarea ei, pergola poate fi elementul decorativ al curții tale:

  • Un suport pentru flori cățărătoare
  • Un spațiu decorativ cu flori dar și fructe și legume agățătoare care vor crea o atmosferă rafinată în stil grecesc

Închipuie-ți cum ar arăta pergola ta situată în centrul unei grădini cu flori împrejmuită de un gard scund. Ai avea acces la ea printr-o portiță în partea inferioară și te-ai simți la fel ca într-un concediu într-un colț de rai mediteranean.

Ar fi o imagine superbă, demnă de reviste.

O utilitate de bază a pergolei de terasă este aceea de a menține umbră. Poate fi un spațiu de refugiu într-o zi caniculară, unde poți așeza o măsuță de grădină înconjurată de fotolii sau chiar și un leagăn.

Aici poți să stai liniștit la umbră, să servești micul dejun în familie sau chiar să faci un grătar alături de prieteni, prelungit cu o seară de povești și discuții vesele la un pahar de vin.

Este drept că o pergolă situată în mijlocul grădinii te ferește mai puțin de ploi și vânt decât una situată pe terasa ta. Însă, ca opţiune, poți decide să adaptezi pergola nevoilor tale, construind-o cu sticlă glisabilă în spațiile laterale. Îți va permite astfel să admiri peisajul din curtea ta și să fii protejat de vânt, ploaie chiar să menții o temperatură plăcută și pe timp de toamnă.

pergole terase Somfy

Copyright: ©Somfy SAS / Longrine Multimédia

Iar dacă stai la bloc, te poți bucura de o pergolă pe terasa balconului, cu condiția ca acesta să nu fie închis. Însă, pentru a planta la baza ei flori cățărătoare, trebuie să plasezi jardiniere adânci la baza picioarelor suport ale pergolei.

Pergole terase cu dotări spectaculoase

Dacă vrei să profiți la maximum de terasa ta, îți recomandăm să alegi pergole terase cu acoperiș retractabil. Aceastea sunt indicate pentru spații mai mari, precum terasa unei vile, a unui balcon cu suprafață mare sau chiar și terasa unui bar sau restaurant.

Aici vei obține un spațiu ideal, cu un echilibru de lumină și umbră care îți permite să îl folosești atât pentru servirea mesei, relaxare sau chiar ca spațiu de lucru pe timp de vară. Acoperișul retractabil al pergolei va asigura umbra necesară să poți lucra fără ca ecranul laptop-ului tău să reflecte razele de lumină.

Pentru și mai multă relaxare, poți monta pe terasa ta un ecran de proiecție pentru a viziona filme sau meciuri sportive.

Cu ajutorul soluțiilor Somfy pentru automatizare pergola, poți monta un sistem de control pentru acoperișul pergolei, care poate fi comandat din telecomandă sau întrerupător. Opțional, poți alege un senzor de soare sau de vânt, care se integrează perfect în design-ul pergolei și poate comanda retragerea automată a acesteia în condiții meteo nefavorabile.

Un set de pergole terase cu acoperiș retractabil nu va contribui doar la valoarea locuinței tale, ci va și prelungi perioada de timp ce poate fi petrecut pe terasă la aproape 9 luni pe an.

Cât timp vremea îți permite și pergola te protejează, terasa ta va deveni spațiul tău preferat.

Tu ce tip de sistem de umbrire ai alege pentru terasa sau pentru curtea ta?

Copyright foto top: ©Somfy SAS / Longrine Multimédia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *