porti de acces automate Somfy

De ce sa iti dotezi locuinta cu porti de acces automate?

Atunci când ajungi acasă, înainte de orice altceva, poarta este primul lucru care te întâmpină. La fel ca oricare alt membru al familiei care se bucură că ai ajuns, poarta îți poate ura bun venit în felul ei:  se poate deschide automat.

Multe persoane consideră că tipul porții,batantă sau culisantă, precum și orientarea deschiderii acesteia,spre exterior sau interior, sunt factori importanți care influențează decizia celor care vor să cumpere o locuință. Ba mai mult, dacă locuința ta la curte este dotată cu porti de acces automate, vei simți că stilul tău de viață se va îmbunătăți considerabil încă din prima zi.

Deschiderea automată a porților devine o normalitate. Iată, în cele ce urmează, o listă cu avantajele pe care le aduce în viața ta un set de porti de acces automate.

De ce să alegi porţi de acces automate pentru locuința ta?

#1 Simplitate și comoditate

Deschiderea și închiderea porților din telecomandă îți va face întotdeauna viața mai ușoară. Aceasta este o funcție foarte utilă în special pentru conducătorii auto, care nu mai trebuie să părăsească vehiculul ca să deschidă porțile. Chiar mai mult, dacă acționezi porțile de la câteva zeci de metri distanță sau dacă folosești funcția de geolocalizare, nici nu mai este nevoie să oprești mașina, în fața porții, pentru a aștepta deschiderea acesteia.

Imaginează-ți cât de utilă este această funcție atunci când te grăbești sau atunci când afară este noapte sau vreme rea.

#2 Eviți lupta cu porțile dificile

De multe ori, de-a lungul timpului, porțile cu deschidere manuală prezintă dificultăți în operare. Fie din cauza slăbirii balamalelor, fie din cauza umidității și a defectării încuietorii, deschiderea și închiderea lor poate fi dificilă.

În plus, de multe ori, pentru deschiderea unei porți manuale de dimensiuni mari este nevoie de ajutorul a cel puțin încă o persoană, care să și țină în poziție stabilă una din aripile porții, în timp ce șoferul conduce mașina până în curte.

De asemenea, există porți de acces de dimeniuni mari sau cu aripi solide și grele, care pot fi dificil de operat pentru anumite persoane.

Având porti de acces automate, scapi de toate aceste dificultăți. Chiar și atunci când este o pană de curent, motorul porții poate funcționa pe baza unui acumulator de rezervă.

#3 Mai multă siguranță

De obicei, portile de acces automate au motoare orientate ireversibil, ceea ce face dificilă forțarea intrării de către persoane nedorite. La cerere, porțile pot fi dotate și cu sistem anti-efracție, care va întârzia pătrunderea forțată în curte.

În plus, cu ajutorul unui interfon video montat pe poartă la intrare, musafirii te vor contacta și vor fi identificați înainte să le fie permis accesul în curte. Astfel, vei preveni vizitele nedorite.

Videointerfon Somfy

Copyright: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

#4 Rezistență în timp

Spre deosebire de porțile cu deschidere manuală, cele automate vor avea întotdeauna o deschidere corectă. Astfel, durata lor de viață va fi prelungită și ele își vor menține rezistența și forma o perioadă îndelungată de timp.

Deschiderea automată asigură o deplasare lină a porții, la viteza corespunzătoare, fără să pună în pericol integritatea acesteia.

#5 Detecție de obstacole

Fiind dotate cu celule fotoelectrice, porțile tale te vor proteja. Funcția de detecție de obstacole va face ca orice mișcare a porții să fie oprită temporar, pentru a nu lovi sau atinge niciun obiect, animal de companie sau persoană care le stă în cale.

Imediat ce obstacolul a fost îndepărtat, porțile își vor continua mișcarea așa cum fusese prevăzută.

detectia de obstacole porti de acces automate

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

#6 Economisești timp

Cu siguranță timpul tău este foarte important, în special dimineața, când ești în drum spre serviciu. De aceea, porțile  automate  îl vor eficientiza.

În cazul în care deții porți cu deschidere manuală, apare uneori necesitatea de a apela la un alt membru al familiei, care să te ajute cu deschiderea și închiderea porții atunci când pleci de acasă. Dacă nu există o persoană dispusă să te ajute, cel mai probabil va trebui să  regândești programul de dimineață.

Având, însă, porti de acces automate, poți să  efectuezi rutina de dimineață liniștit, știind că pentru plecarea ta și închiderea porții nu este necesară decât o simplă apăsare de buton.

#7 Control centralizat cu sistemul Connexoon Acces

Sistemul Connexoon îți permite controlul integral al anumitor aplicații din locuința ta, de pe telefon, tabletă sau computer.

Somfy porti de acces automate smartphone

Copyright: @Somfy SAS / Arnaud Childéric

Cu ajutorul aplicației mobile Connexoon Acces, poți deschide poarta și ușa de garaj simultan,dar și să aprinzi luminile de la intrarea în casă, încă de când ești în mașină.

În plus, dacă nu ești sigur dacă ai închis sau nu poarta sau ușa după ce ai plecat de acasă, poți verifica din aplicaţie și  le poţi închide dacă este cazul.

Află mai multe despre sistemul Connexoon!

#8 Te bucuri de garanția Somfy

Fiecare motor și sistem de automatizare pentru porți de la Somfy a fost testat pentru 90.000 de cicluri de mișcare. Motoarele au garanție de 3 ani, iar sistemele de comandă au garanție 5 ani.

În felul acesta, te poți bucura liniștit de toate avantajele porților automate, știind că ai alături specialiști care să te ajute, încă de la integrarea acestor sisteme în cadrul porților tale existente.

Deoarece au toate aceste calități, putem spune că un set de porti de acces automate va crește valoarea întregii tale locuințe. Cu un plus de stil și exclusivitate, porțile vor deveni paznicul de încredere al proprietății tale.

Află aici mai multe detalii despre sistemele de automatizari porti de la Somfy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *