porti culisante de acces

Posibilitati de automatizare a portilor de acces

Porţile automate pot fi motivul pentru care vii cu drag acasă, chiar şi pe în timpul unei ninsori puternice sau unei ploi abundente. Mulţumită acestora, nu trebuie să chemi pe nimeni să te ajute cu porţile, chiar și atunci când vii de la cumpărături, cu portbagajul plin. Însă, este posibil să îţi placă acele porti culisante, ale căror mişcări ies din tiparul celor standard.

Introducere în porti culisante

Setul de porti culisante este, cel mai adesea, asociat sediilor de companii, „mulţumită” aspectului rigid pe care îl au porţile formate dintr-o singură piesă. Însă, firmele nu le-au ales întâmplător, ci pentru că porţile de acest gen sunt sigure. Dacă apar manifestări meteorologice extreme sau are loc vreun accident rutier în apropiere, poarta va fi afectată şi nici nu va permite accesul oamenilor din jur în interiorul curţii.

În ansamblu, porţile culisante pot fi făcute din aceleaşi materiale ca şi cele batante, adică inclusiv din lemn. De aceea, categoria a început să se extindă în rândul pensiunilor şi nu numai. Cât despre alte trăsături ale lor, putem spune că porţile culisante sunt un model echilibrat: oferă avantaje proporţionale cu implicarea pe care o cer.

Costul unei porti culisante diferă faţă de cel al porţilor batante, din cauză că primele implică un mecanism care are nevoie de o şină şi roţi. Însă, acest aspect este compensat de un altul: nu ai nevoie de un spaţiu interior cu diametrul unghiului de deschidere al porţilor. Trebuie doar să te asiguri că pământul este complet nivelat. Dacă terenul tău este foarte îngust, poţi apela la varianta de porti culisante formate din două piese.Somfy_porti_automate

Dacă ai un set de porţi batante, atunci ştii deja că mentenanţa lor este una minimă, de curăţare ocazională şi îndepărtare a unor eventuale obstacole din drum. Traseul din calea porţilor poate fi o grijă constantă, însă celulele fotoelectrice din sistemul de automatizare te pot anunţa dacă există şansa să dai peste piedici sau animale, iar porţile se blochează. În cazul mentenanţei celor culisante, însă, trebuie să ai grijă ca traseul şinei să fie întotdeauna curat. Poţi face asta manual sau cu ajutorul unor perii speciale.

Automatizare: porti culisante sau batante?

În faţa sistemului de automatizare, seturile de porti culisante şi batante sunt egale. Indiferent dacă ai porţi făcute din fier forjat, PVC, lemn sau alt material, te poţi bucura de echipamentul electric. Oricare dintre acestea pot beneficia de elementele mecanismului: motor, braţe, panou de comandă interior şi exterior, fotocelule şi lampă semnalizatoare şi videointerfon. Fiecare dintre acestea are trăsături specifice şi, într-o mare parte din cazuri, poarta este adaptabilă.

Setul de porti culisante destinat sediilor de companii sau fabrici, odată automatizat, poate asigura controlul accesului maşinilor în interior. Mulţumită funcţiei de blocare, sistemul oferă şi mai multă siguranţă, pentru că acţionează mai puternic decât un lacăt. Dacă ai ales sistemul pentru casa ta, atunci vei descoperi rapid beneficiile automatizării şi impactul său pozitiv asupra facturii de curent electric.

Cel dintâi pas către un sistem inteligent este făcut chiar de tine, atunci când achiziţionezi un echipament potrivit porţii tale. Înainte, trebuie doar să verifici şi să transmiţi greutatea şi lungimea porţilor, trăsăturile specifice şi poziţia lor faţă de aliniamentul stâlpilor de susţinere, ca să poţi primi motorul potrivit şi braţul corespunzător spaţiului de mişcare.

Ce motor se potriveşte unei porti culisante?

Setul de porti culisante pe cremalieră poate fi echipat cu un sistem automat, care este manevrat de motorul Elixo 500 24V 3S. Acesta lucrează pe baza comenzii radio, prin tehnologia RTS şi poate fi folosit atât pentru spaţii industriale, cât şi pentru reşedinţe. Motorul susţine o greutate de până la 500 kg şi deschide poarta, pe o distanţă de 3 metri, în 15 secunde.

Porti culisante Somfy

Unele opţiuni, precum sistemul de detectare a obstacolelor, sunt deja instalate, astfel că folosirea motorului sau a panoului dotat cu afişaj LED este uşoară. Dacă ai nevoie de un argument în plus că te poţi baza pe Elixo 500, îţi putem spune că funcţionează la temperaturi între -20 şi +60 grade.

Dacă motorul Elixo 500 este cunoscut pentru rezistenţa sa, modelele 800/1300/200 230 V RTS sunt puternice şi pot controla şi un set de porti glisante de dimensiuni mari. Dedicat spaţiilor industriale, acesta manevrează porţi lungi de până la 20 metri, ce au o greutate de maxim 2.000 kg. Motorul poate face faţă până la 100 de închideri şi deschideri pe zi, iar viteza de mişcare a porţii este de 10 metri/minut.

Ce opţiuni am pentru porţile batante?

Setul de porti culisante nu este singurul care oferă mai multe variante de motoare, în funcţie de nevoi, caracteristici ale porţilor, dimensiuni şi greutate. Fiecare dintre motoare are câte un avantaj unic, astfel încât tu să te poţi bucura exact de produsul pe care îl poţi considera făcut pentru tine. Însă, ca să le descoperim, trebuie să vedem ce probleme pot întâmpina porţile batante.

Există şansa să ai un teren situat într-o zonă de deal sau muntoasă. Atunci, Axovia Multi Pro NS RTS poate fi viitorul tău motor. Acesta acţionează inclusiv în cazul porţilor cu deschidere în exterior şi/sau în pantă.

Axovia Multi Pro NS RTS

Axovia Multi Pro NS RTS

Porţile cu panele pe care le controlează acest motor pot fi de până la 2,5 m, cu o greutate de maximum 300 kg. Mai mult decât atât, sistemul de culisare a braţului poate manevra o deschidere cu un unghi de până la 150 de grade şi poate fi montat în locuri înguste, care nu au un spaţiu suficient în spatele stâlpilor. Un avantaj al acestui motor cu deschidere rapidă este că opune rezistenţă, în cazul în care cineva doreşte să forţeze poarta.

Este posibil ca, pentru tine, viteza de transport să conteze şi ai nevoie de o poartă cu o deschidere rapidă. Dacă viteza de 10 secunde pentru o mişcare a porţilor la 90 de grade te mulţumeşte, atunci îţi recomandăm motorul Axovia 220B, cu unitate electronică incorporată. Acesta este dotat cu un sistem de blocare, în caz de pană de curent şi este rezistent în faţa vântului puternic şi a încercărilor de intrare în spaţiul tău privat prin efracţie.

Probabil că ai de făcut multe drumuri într-o singură zi lucrătoare şi nu îţi doreşti să faci compromisuri, atunci când vine vorba de rezistenţa unor produse special produse ca să facă faţă mişcărilor. Motorul Ixengo L 3S RTS au fost concepute ca să nu cedeze nici măcar la 60 cicluri zilnice de deschidere şi închidere. Cele două pot fi alimentate si de la panouri solare şi se potrivesc unor porţi de până la 400 kg. Opţiunea de detectare a obstacolelor este automată. Sistemul este adaptat inclusiv unei eventuale pene de curent. Astfel, dacă rămâi fără energie electrică, motorul se poate  decupla manual, iar poarta poate fi manevrată clasic.

Ixengo L 3S RTS

Ixengo L 3S RTS

Motoarele sunt componentele ce determină fiecare mişcare a porţilor automate. Caracteristicile lor contează, în cel mai mic detaliu şi pot face diferenţa dintre o poartă care îţi ridică probleme şi una care îţi alungă grijile. Însă, important este să nu te expui riscului de a „comanda” motoare sau sisteme de la persoane neavizate, găsite printre anunţurile de pe internet. Din păcate, acestea există şi îţi pot aduce o mulţime de probleme, odată ce ai montat un sistem improvizat.

Pentru oricare dintre motoarele de mai sus va veni un specialist Somfy, care îţi instalează sistemul potrivit, în condiţii de siguranţă şi îţi oferă garanţii atât pentru sistemul complet, cât şi pentru componentele sale.

Comentarii

 1. Buna ziua, ma intereseaza o poarta culisanta din lemn cu o lungime de 4 metri.

  Va rog oferta de pret si daca este inclus si montajul in judetul Bacau.

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține o cotație de preț referitoare la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *