Rulouri exterioare Somfy

Poti economisi energie cu rulouri exterioare pvc?

Ţi-ai decorat ferestrele cu rulouri exterioare PVC. Ai ales să le echipezi cu sisteme de automatizare, însă este posibil să te trezeşti în faţa unui tabel, făcându-ţi griji despre cum va fi influenţată factura ta de curent electric. Dacă încă nu ai făcut alegerea între rulouri exterioare PVC sau din aluminiu, îţi oferim câteva informaţii utile.

Rulouri exterioare PVC sau aluminiu?

În principiu, rulourile pentru exterior au rolul de a izola atât lumina, cât şi temperaturile în afara casei. Un set de rulouri exterioare PVC sau aluminiu oferă, în primul rând, rezistenţă. În faţa unor rulouri manuale, acestea au o durată de viaţă mai mare şi nu au de suferit din cauza unor posibile erori umane.

Atunci când vorbim despre rulouri exterioare PVC sau aluminiu, putem să ne referim la greutate. Dacă aluminiul izolează mai bine sunetele, materialul PVC este mai uşor. În plus, PVC-ul poate este deschis unei game mai largi de stiluri arhitecturale ale locuinţei tale.

Totodată, ambele sisteme pot fi echipate, cu uşurinţă cu sisteme de automatizare, bazate pe senzori, panou de control şi telecomandă. Dubla lor dotare poate face ca, în timp ce altcineva din casă manevrează jaluzelele sau uşa de garaj, poţi mişca rulourile cu ajutorul butoanelor uşor de folosit din perete.

Această alegere poate fi luată şi din punct de vedere estetic. Materialul potrivit stilului casei este cel care te va mulţumi.

Legătura dintre rulouri exterioare PVC şi facturi

Rulourile pentru exteriorul geamurilor au rolul bine definit de a proteja atât atmosfera din interior, cât şi mobila. Cu ajutorul lor, poţi să te asiguri că nu mai ai nevoie de aer condiţionat, pentru că profiţi de temperaturile potrivite de afară. Poţi apăra parchetul sau mobilierul din lemn din apropierea ferestrelor, pentru că razele soarelui nu vor afecta nimic din interiorul casei, odată ce alegi să cobori rulourile. Le poţi poziţiona astfel încât să ai parte de suficientă lumină naturală, încât aceasta să nu te agaseze şi să nu intre în casă nici în cantităţi prea mici.

Însă, sistemul de automatizare face ca rulourile să te ajute, din punct de vedere al bugetului pentru factura de lumină, în loc să-ţi creeze probleme. Fiecare element al rulourilor exterioare automatizate a fost gândit pentru a-ţi proteja bugetul. Din panoul de control poţi programa rulourile astfel încât să se ridice sau coboare la anumite ore, fără ca tu să fii acasă. Senzorii îţi vor oferi siguranţă în faţa vremii, dar şi a casei tale, mulţumită funcţiei de simulare a prezenţei.

Setul tău de rulouri exterioare PVC va fi activat doar atunci când este nevoie de el. Odată ce ai ales o poziţie adaptată orei în care ai nevoie să fii în casă, vei face economie la curent electric, deoarece nu vei mai avea nevoie să foloseşti niciun bec. În plus, specialiştii susţin că lumina naturală contribuie mai mult la concentrare decât cea superficială.

Panoul de control, cel care dictează mişcările rulourilor, poate fi alimentat doar dintr-o singură baterie.  Aceasta are o durată de viaţă de cinci ani, iar atunci când se apropie momentul să o schimbi, vei primi un avertisment. În aceeaşi categorie se încadrează şi telecomanda, cu care poţi manevra atât rulourile, cât şi porţile pentru garaj, jaluzelele sau porţile.

Factura pentru curentul electric va fi mai degrabă avantajată, decât afectată de un sistem de rulouri exterioare PVC. Fie că alegi ca materialul rulourilor să fie PVC sau aluminiu, vei avea parte de rezitenţă şi economie de curent electric în aceeaşi măsură.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *