De ce sunt sustenabile produsele Somfy

De-a lungul timpului, grupul Somfy a manifestat o mare responsabilitate față de mediul înconjurător în dezvoltarea produselor sale. Acestea au contribuit la dotarea a numeroase clădiri eficiente energetic și locuințe verzi, contribuind semnificativ la economisirea energiei și crearea unui impact pozitiv asupra naturii.

În luna februarie a acestui an, Somfy a participat la conferința R+T Stuttgart, cea mai mare expoziție din lume dedicată tehnicilor de umbrire, în cadrul căreia au fost prezentate o serie de produse care poartă eticheta „Act for Green”.

Ce înseamnă acest lucru? Este vorba despre o abordare voluntară, protectoare a mediului înconjurător asupra dezvoltării și utilizării produselor Somfy, cu scopul de a elimina total impactul pe care acestea îl au asupra mediului pe parcursul întregului ciclu de viață: de la extragerea materialului brut până la prelucrarea finală, transportul și utilizarea acestora.

Cu alte cuvinte, această abordare este bazată pe cinci criterii referitoare la impactul pe care îl au produsele Somfy asupra mediului înconjurător:

# Pentru motoare:

Limitarea consumului în funcția standby la 0,5 W.

# Pentru controale radio:

Utilizarea microprocesoarelor plate Quad neconductibile (QFN), care au un impact redus comparativ cu vechile tehnologii folosite (QFP sau TSOP).

# Pentru toate produsele Somfy:

Utilizarea a cel puțin 50% carton reciclat pentru ambalaje. Instrucțiunile de folosire vor fi tipărite doar pe hârtie 100% reciclată, fără conținut din polistiren.

Produsele sunt testate RoHS (Directiva de Restricții față de Substanțe Riscante în echipamentele electrice și electronice, a Uniunii Europene din februarie 2003) în laboratoare externe.

Motoarele sunt dotate cu circuite imprimate detașabile, în cazul în care este necesară înlocuirea acestora.

Controalele sunt dotate cu rezistențe la șocuri și căderi, în conformitate cu standardele Somfy.

Care este semnificația abordării „Act For Green”?

Deși abordarea „Act for Green” este specifică doar brand-ului Somfy, ea se bazează pe un concept extern, cunoscut sub denumirea PEPecopassport.

PEP provine de la Profilul de Mediu al Produsului și reprezintă un ID al produsului, al cărui format și ale cărui reguli de calcul sunt identice în toate industriile. Documentul care conține acest identificator este validat de către Bureau Veritas și atestă faptul că standardele internaționale ISO 14025 și 14040 au fost respectate.

Produsele certificate PEP „Act for Green” se pot găsi pe site-ul oficial PEPecopassport.

Ambiția Somfy este ca 80% din produsele vândute în următorii ani să facă parte din categoria celor cu impact minim asupra mediului înconjurător, în baza abordării „Act for Green”.

Produse sustenabile lansate în viitorul apropiat

La jumătatea anului 2016, și în România vor fi disponibile o serie de produse create în condițiile abordării, „Act for Green”.

produsele sustenabile somfy

Acestea au fost prezentate în februarie la conferința R+T Stuttgart:

#1 Motorul Sunea

Gama de motoare Sunea este una din cele mai avansate motoare Somfy destinate copertinelor retractabile. Acest motor funcționează pe bază de unde radio (RTS) și poate fi controlat atât din telecomandă cât și cu ajutorul senzorilor.

#2 Motorul Sonesse LT50

Acest motor tubular este destinat închiderii și deschiderii electrice a roletelor textile sau a ecranelor de proiecție. Este extrem de silențios, funcționând cu o intensitate a sunetului sub 38 dB.

#3 J4 WT

J4 este un motor electric destinat jaluzelelor exterioare venețiene, indiferent de mărimea acestora. Are un design compact și poate fi instalat cu ușurință, în cel mult 30 de minute. Este destinat folosirii în orice condiții, chiar și la temperaturi extreme.

#4 Panoul Smoove Evolution

Smoove este un dispozitiv de control plasat pe perete, dotat cu ecran tactil, care poate determina mișcarea pe verticală a diferitelor sisteme de umbrire interioară.

Începând cu anul 2016, vom putea utiliza o nouă versiune a acestui tip de panou, îmbunătățită și, mai ales, creată în conformitate cu normele de protecție a mediului înconjurător.

Produsele Somfy menționate mai sus vor fi  disponibile și în România, din a doua jumătate a anului 2016.

sustenabilitate somfy

Sustenabilitatea în dezvoltarea și utilizarea produselor Somfy a fost dintotdeauna o direcție fundamentală. Astăzi, această abordare se numește „Act for Green” și se va regăsi, într-o măsură din ce în ce mai mare, în dezvoltarea viitoarelor produse.

Pentru grupul Somfy, această inițiativă este un motiv de mândrie și de dedicare în respectarea angajamentului pentru protejarea mediului înconjurător.

Copyright foto top: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *