rulouri motorizate somfy

Cum iti protejezi locuinta cu rulouri motorizate

Pătrunderea prin efracție în locuințe este un delict de ocazie. Cel mai adesea, infractorii pătrund prin ușile lăsate deschise sau pe fereastră și din păcate rulourile sau jaluzelele montate nu îi opresc.

Cea mai bună metodă de prevenție a acestor infracțiuni este, desigur, să fii precaut și să nu îți lași ușile sau ferestrele deschise pe timpul nopții sau când ești plecat de acasă.

Oare chiar funcționează?

Există infractori care urmăresc activitatea din cartierele unde vor să acționeze, se familiarizează cu programul locatarilor și intervin atunci când au ocazia.

Pentru a împiedica acești delicvenți să își ducă la bun sfârșit intenția, îți vom prezenta în continuare o metodă eficientă de protecție destinată proprietarilor de locuințe cu rulouri motorizate.

Sistemul de siguranță pentru rulouri

În vederea prevenirii acestor efracţii, specialiștii au dezvoltat sisteme de siguranţă care au ca accesoriu motorul tubular SOMFY montat în axul ruloului. Acesta, pe lângă mişcarea automată și la comandă, datorită sistemului electromagnetic de frânare şi sistemului de prevenire a deschiderii, pune în dificultate forţarea deschiderii rulourilor coborâte, împiedicând accesul persoanelor neautorizate.

Motor tubular Somfy Sonesse

Astfel, niciun infractor nu va mai reuși să pătrundă în locuința ta, chiar dacă folosește ustensile pentru spargere.

Sistemul de prevenire a deschiderii este compus din sisteme rigide de prindere a lamelelor pe tubul de rulare ce nu permite ridicarea covorului de lamele. Acest sistem antiefracție este montat la începutul dotării locuinței tale cu rulouri motorizate, pentru a-ți spori siguranța și protecția.

Pentru zilele în care nimeni nu este acasă, sistemul de protecție recomandat este comutatorul programabil. Acesta pune automat în funcţiune rulourile, chiar şi în lipsa proprietarului, creând impresia că ocupanţii sunt acasă. Întrerupătorul este dotat cu temporizator și datorită programului de siguranţă pe timp de vacanţă, va pune în mişcare rulourile în weekend şi pe durata vacanţei, creând impresia prezenţei în casă, inducând în eroare hoţii.

Cum te protejează aceste rulouri motorizate?

Odată ce motorul tubular SOMFY a fost montat în interiorul axului, acesta conferă siguranţă oricărui tip de rulouri, deoarece, în toate cazurile, sistemul de frânare cu electromagnet previne împingerea sistemelor şi deplasarea axului acestora.

Motorul tubular protejează rulourile în axul cărora este montat deoarece facilitează o deschidere lină, fără întreruperi și silențioasă. Astfel, liniștea nu va mai fi un lux, indiferent dacă motorul e acționat printr-un comutator de perete sau telecomandă. Zgomotul nu va depăși 50 dB.

Știai că SOMFY îți oferă și funcții de prevenire a deschiderii?

Funcția de prevenire a deschiderii menține coborâte rulourile cu ajutorul sistemului rigid de prindere a lamelelor, împiedicând astfel deschiderea forţată a acestora.

Rulourile prevăzute cu sistem de prevenire a deschiderii şi motor tubular oferă siguranţă sporită, efracţiile fiind posibile numai prin acte extreme de vandalism şi gălăgie foarte mare. De regulă, astfel de tentative nu sunt la îndemâna infractorilor, aceștia renunțând imediat când își dau seama că nu pot deschide forțat rulourile.

Protecţia împotriva efracţiilor este sporită în cazul în care rulourile cu motor sunt comandate prin sistem RTS (comandă prin unde radio).

Ceasul Chronis RTS poate să pună în mişcare sistemele în funcţie de anotimp şi momentul zilei, respectiv de programul zilnic sau săptămânal, după preferinţe. Astfel, rulourile se vor deplasa automat, în funcție de setările tale.

Chronis Uno RTS

Chronis Uno RTS

În afara protecției față de musafirii nepoftiți, rulourile motorizate previn și accidentarea celor aflați în interior. Cu ajutorul funcției de blocare în caz de obstacole, acestea împiedică lovirea copiilor care se pot juca în preajma acestora sau a oricărui obiect care le poate bloca accesul.

Pătrunderea prin efracție în locuințe este un delict de ocazie. Nu oferi ocazia infractorilor să pătrundă în locuința ta și dotează-ți rulourile exterioare cu motorizări pentru siguranță!

Sperăm că ți-am oferit informațiile de care aveai nevoie pentru a te convinge de beneficiile protectoare ale sistemelor prevăzute cu motor tubular SOMFY. În afara acestora, rulourile motorizate te ajută să reglezi temperatura din locuința ta, se pot integra foarte bine în design și te ajută să economisești.

Pentru a afla mai multe informații despre sistemele pentru rulouri motorizate, contactează-ne și îți vom răspunde la toate întrebările!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *