perdele si draperii moderne

5 idei de reamenajare cu perdele si draperii moderne

Un cămin decorat cu perdele si draperii moderne va fi întotdeauna unul primitor. Principalul avantaj al acestora este că te vei bucura, în aceeaşi măsură, de un impact vizual pozitiv, dar şi de confort. Astfel de produse îţi oferă nu doar o senzaţie plăcută la atingere sau o atmosferă vibrantă ori caldă în interiorul casei, dar şi ocazia de a le manevra de la distanţă sau de a te bucura de ele, atunci când îşi schimbă poziţa automat, în urma programării din sistemul de automatizare.

Setul de perdele si draperii moderne poate reprezenta o pată de culoare, la nivelul ferestrelor sau poate fi acel element care pune în valoare culoarea peretelui sau a pieselor de mobilă din apropiere. Totuşi, un fapt este cert: ai ales perdele şi draperii de acest gen pentru că îţi doreşti ca atmosfera din interiorul căminului tău să capete o notă elegantă.

1. Agaţă setul de perdele şi draperii moderne de tavan

Spectacolul vizual din interiorul casei tale va fi accentuat dacă legi perdelele de draperii montate în tavan. Regula de bază spune că perdelele trebuie atârnate cu 2 – 5 centimetri deasupra ramei superioare a ferestrelor. Dacă aceasta nu este respectată, atât efectul vizual, cât şi intimitatea ta pot avea de suferit.

Însă, dacă nu vrei doar să acoperi ferestrele, ci să te bucuri de nişte produse spectaculoase, poţi opta pentru varianta aceasta, care va crea şi impresia unui spaţiu mărit şi a geamurilor de dimensiuni mai mari.

2. Alege un model de perdele si draperii moderne in valuri

O iluzie optică a unui spaţiu mărit poate fi creată şi cu ajutorul unui set de perdele în valuri. Materialele textile din care acestea sunt fabricate au, de obicei, avantajul de a nu se şifona şi de a urma linia valului, indiferent de intensitatea cu care le manevrezi.

În plus, un material textil fin îţi va oferi garanţia că aspectul perdelelor nu este influenţat de poziţia acestora. Vrei să te bucuri de acest spectacol de la distanţă? Atunci foloseşte o telecomandă, ce te va ajuta să ai parte de confort fără niciun efort.

3. Foloseşte draperii duble

Pentru un plus de intimitate şi siguranţă, poţi să apelezi la draperii duble, care vor susţine atât perdelele cu un aspect estetic plăcut, dar şi un alt set de perdele mate, care să le completeze pe acestea. Dacă există o culoare predominantă pe care vrei să o scoţi în evidenţă împreună cu aceste produse, poţi personaliza rama panoului de control, astfel încât să îţi urmeze linia vizuală.

De exemplu, dacă nuanţa cireşei este preferata ta pentru o anumită de culoare, poţi alege o ramă pentru sistemul de automatizare, care să o scoată în evidenţă, într-un mod plăcut.

perdele si draperii moderne

4. Extinde draperiile în afara marginilor ferestrei

Setul de perdele si draperii moderne poate fi scos în evidenţă într-un mod spectaculos, atunci când decizi să amplasezi o draperie mai lungă decât limitele ferestrei tale. Dacă aceasta depăşeşte marginile laterale ale geamului cu minim 7,2 centimetri, vei crea iluzia optică a unei ferestre mai mari decât dimensiunea sa reală.

Astfel, ai parte de un filtru mai bun asupra luminii şi eviţi umbrele care pot apărea la marginile ferestrei. Dacă îţi doreşti ca sistemul tău de automatizare să nu fie vizibil, poţi să instalezi motorul în spatele perdelelor.

5. Creează un finisaj din tiv original pentru perdele si draperii moderne

Deşi această metodă poate părea învechită, îi vei regăsi rezultatele în magazine conceptuale sau colecţii de designer. Un astfel de finisaj aduce o notă creativă perdelelor tale, în timp ce le protejează şi îţi oferă ocazia să faci curăţenie sub ele fără să le afectezi. Perdelele sunt, de obicei, create cu o marjă de eroare în lungime, care le poate face să atârne pe jos. În aceste cazuri, poţi alege să oferi o notă creativă accesoriilor tale pentru ferestre.

Oricare dintre ideile de mai sus îţi va îmbunătăţi, vizual şi nu numai, setul de perdele si draperii moderne. Însă, acestea trebuie să îţi ofere şi siguranţă, aşa că nu pot fi manevrate fără jaluzele sau rulouri exterioare. Iar, în momentele când ai nevoie să te bucuri de un peisaj inovator, poţi sincroniza cele două sisteme, astfel încât să se ridice şi să coboare la răsăritul sau apusul soarelui.

Sursa foto 1: ID 5802196 © Yew Wah Kok | Dreamstime.com
Sursa foto 2: ID 11314120 © Vadym Andrushchenko | Dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *