7 sfaturi pentru reducerea costurilor cu intretinerea locuintei

Pe măsură ce se apropie iarna, reducerea costurilor devine o prioritate pentru fiecare dintre noi. În afară de faptul că intrăm în luna cadourilor și se apropie Crăciunul, avem de-a face și cu o creștere considerabilă a costurilor cu încălzirea, întreținerea și energia electrică din locuințele noastre.

Dacă vrei să transformi iarna într-un sezon plăcut, fără să îți mai faci griji referitoare la surplusul de căldură și curent necesar în locuință, iată o serie de metode pentru reducerea costurilor care îți pot fi de folos:

Sfaturi privind reducerea costurilor

#1 Folosește becuri economice

Deși, inițial, costul unui bec economic este mai mare decât cel al unui bec normal, folosirea acestuia te poate avantaja pe termen lung: consumul său de energie este de până la 10 ori mai mic și are o durată de viață mai lungă.

#2 Folosește un termostat la centrală

Centrala nu trebuie să funcționeze continuu, ci doar cât să mențină temperatura dorită în încăpere. Preferabil, nu ține termostatul în cea mai friguroasă cameră din locuință și nu seta centrala pe o temperatură mai mare de 21 de grade.

#3 Schimbă-ți electrocasnicele vechi cu modele noi

Este demonstrat că aparatele electronice și electrocasnice noi, produse după anul 2010, consumă cu până la 50% mai puțină energie decât modelele mai vechi. Astfel, vei economisi energie electrică de fiecare dată când le folosești.

#4 Folosește rulouri automate

Un set de rulouri automate acționează ca un bun izolator termic al ferestrelor tale. Astfel, ele împiedică pierderea căldurii prin crearea unei pături de aer cald între rulou și geam, pe timpul iernii. În felul acesta, ajută la menținerea unei temperaturi constante în locuință și contribuie la economisirea de gaz pentru încălzire.

Izolația termică este garantă cu un set de rulouri motorizate. Mai multe informații despre acest avantaj al rulourilor poți citi aici.

#5 Folosește scenarii de automatizare

Dacă locuiești într-o casă dotată cu sisteme de automatizare, ai numeroase posibilități de economisire de energie. Una dintre acestea constă în setarea scenariilor preferențiale cu ajutorul unui ceas programabil sau al unui panou de control centralizat.

Aceste scenarii pot consta în: deschiderea automată a jaluzelelor / rulourilor între anumite ore ale zilei sau doar atunci când este soare, închiderea automată a sistemelor de umbrire atunci când se întunecă afară etc.

Astfel, chiar și atunci când nu ești acasă, locuința ta lucra pentru a menține o temperatură stabilă și a consuma cât mai puțină energie.

#6 Spală vasele imediat după folosire

Spălatul vaselor presupune consumul de apă și gaz pentru încălzirea acesteia și totuși este o activitate de care nu avem cum să scăpăm. Totuși, spălatul vaselor după mai mult timp în care au stat murdare sau după ce s-au adunat mai multe, presupune un cosum ridicat. De aceea, vasele trebuie spălate după folosire.

#7 Mută-te într-o locuință verde!

Am lăsat acest sfat la urmă pentru că știm că nu este la îndemâna oricui să facă acest pas. Însă, odată ce a fost făcut, poți duce o viață mult mai economică decât ca într-o locuință obișnuită.

Cum este posibil? În primul rând, datorită amplasării acestei locuințe, dar și datorită construcției, anvelopării eficiente, design-ului acesteia și calității aerului interior.

Mai multe informații despre locuința verde poți citi într-un articol anterior.

Sperăm că aceste idei să îți fie de folos și să le poți implementa cât de curând în locuința ta! Îți dorim o iarnă cât mai plăcută, blândă și mult spor în reducerea costurilor cu întreținerea!

sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *