reglezi temperatura cu jaluzele automatizate

Cum reglezi temperatura cu jaluzele automatizate

În casa ta, tu deții controlul. Tu decizi cât de multă lumină exterioară să pătrundă, tu decizi ce temperatură să fie menținută și tu îți creezi singur confortul. Însă, într-o casă obișnuită, deși tu decizi aceste lucruri, trebuie să acționezi de fiecare dată când vrei o schimbare și nu poți influența în totalitate pierderile de temperatură și consumul de energie.

Într-o casă inteligentă, pe de altă parte, efortul tău este mult mai mic atât pentru reglarea luminozității cât și pentru menținerea temperaturii în locuință. De ce? Pentru că nu vei mai lucra singur pentru confortul tău; deciziile tale vor deveni comenzi pentru „paznicii” tăi cei mai loiali: sistemele de umbrire interioară automate, inclusiv jaluzele automatizate.

Cu jaluzele automatizate, viața e mult mai ușoară

În prezent, echipamentele acţionate de la distanţă, care uşurează semnificativ viaţa, te ajută să contribui la ergonomia locuinţei tale. Prin intermediul jaluzelelor din aluminiu, motorizarea oferă nu numai un plus de confort și siguranță dar şi te ajută să reduci semnificativ consumul de energie.

Odată cu venirea primăverii merită analizate posibilităţile de reducere a costurilor crescute pe durata sezonului rece. Pentru că, de regulă, cea mai mare parte a căldurii se pierde prin geamuri şi uşi, prin montarea unor jaluzele interioare, pierderile de căldură pot fi reduse semnificativ.

Jaluzelele interioare pot fi principalii aliați în reglarea temperaturii. Ele pot fi acționate prin intermediul temporizatorului SOMFY sau al senzorilor. Avantajul acestor sisteme este faptul că jaluzelele vor funcţiona automat, conform condiţiilor meteorologice.

Pe timpul iernii, jaluzelele generează, când sunt în poziție închisă, o pernă de aer statică în dreptul geamului, împiedicând astfel circularea aerului prin acel loc. În funcție de tipul de jaluzele și de închiderea ermetică a acestora, consumul de energie poate fi redus cu până la 30%!

jaluzele automatizate

jaluzele automatizate

La lăsarea serii, jaluzelele pot fi coborâte automat; în acest fel, căldura nu se pierde prin geamuri şi uşi. Ziua, căldura solară contribuie la încălzire.

Pe timp de vară, în funcție de utilizarea continuă reglabilă, jaluzelele pot reduce efectul de încălzire cu până la circa 95%. Astfel, instalarea unui sistem de jaluzele automatizate este atât de eficient încât nu mai este nevoie de folosirea unei instalații de climatizare, pentru că ambientul va rămâne plăcut și răcoros.

Iată un videoclip care explică fenomenul de izolație pe care îl generează produsele Somfy:

Însă, nu doar jaluzelele automatizate pot contribui la aceste reglări de temperatură. Așa cum am menționat și într-un articol anterior, același avantaj îl prezintă și rulourile exterioare, care oferă o izolare excelentă atât pe timp de iarnă cât și vara. Un cămin bine izolat termic își va menține și pe timpul nopții căldura provenită de la razele solare din timpul zilei, dacă ferestrele sunt protejate cu ajutorul rulourilor automate în poziție închisă, care împiedică pierderile de căldură.

Motorizare înseamnă economisire

Toate tipurile de rulouri și jaluzele interioare pot fi motorizate! De regulă, trecerea de la sistemul manual la cel motorizat se face în doar câțiva pași și este simplu de realizat, fără să necesite modificări majore.

Pentru motorizarea sistemelor de umbrire interioară se folosește un motor tubular, integrat în cilindrul în jurul căruia este înfășurat ruloul sau jaluzeaua. Acesta este alimentat la o sursă de electricitate și este acționat printr-un dispozitiv de control montat pe perete, cu ajutorul unei telecomenzi, a unui temporizator sau a unui panou de control precum Smoove RTS.

Odată ce jaluzelele sau rulourile sunt motorizate, vei beneficia de un cămin mai confortabil și vei avea un control mai sigur asupra temperaturii din locuința ta, astfel reducând costurile la factura de încălzire.

Jaluzelele prevăzute cu temporizator Somfy pot fi programate pentru fiecare zi a săptămânii. Un mare avantaj al temporizatorului îl reprezintă „simularea de prezenţă”. Graţie acestui program, casa pare locuită, chiar şi atunci când ești plecat mai mult timp. Sistemele de umbrire vor avea o funcţionare aleatorie pentru a simula prezența ta în locuință și a o feri de posibile evenimente nedorite.

relaxare in casa somfy

relaxare in casa somfy

Mulţumită soluţiilor moderne Somfy  nu numai jaluzelele pot fi acţionate cu același sistem  de comandă, dar şi roletele, rulourile, storurile, uşile de acces, poarta, uşa de garaj, marchizele de terasă și chiar sistemele de iluminat.

Jaluzelele sau rulourile pot fi automatizate şi ulterior, însă în toate cazurile e recomandat să soliciți sfatul specialiştilor. Dacă optezi pentru soluțiile Somfy, beneficiezi de suport specializat pe toată durata alegerii și instalării sistemelor de motorizare și vei deveni cu adevărat stăpân peste locuința ta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *