rulouri exterioare din aluminiu

Ce inseamna automatizarea unui set de rulouri exterioare din aluminiu

Îți amintești obloanele de lemn care erau utilizate pentru a proteja ferestrele caselor în trecut? Se închideau cu ajutorul unui mâner poziționat pe suprafața lor interioară, existând uneori riscul de a fi deschise accidental de vânt.

Ei bine, unele tipuri de obloane au fost păstrate până în ziua de astăzi, rolul lor devenind de multe ori pur decorativ. Desigur, ele nu trebuie subestimate, deoarece există variante moderne pentru obloane batante care se pot automatiza. Însă acestea vor fi subiectul unui articol viitor. 🙂

Cele mai populare sisteme de umbrire exterioară rămân în continuare rulourile din aluminiu.

Dacă ești posesorul unui set de rulouri exterioare din aluminiu, probabil deja cunoști avantajele pe care acestea ți le oferă. Pe tot parcursul anului beneficiezi de mai multă protecție, intimitate, siguranță și confort termic indiferent de anotimp.

Totuși, ca să ai parte de toate aceste avantaje cu un minim de efort, este recomandată automatizarea lor. Îți prezentăm ȋn cele ce urmează câteva motive.

De ce să automatizez setul de rulouri exterioare din aluminiu?

Am discutat de foarte multe ori pe acest blog despre faptul că automatizarea înseamnă, în primul rând, confort. Cu ajutorul ei, vei înlocui efortul controlului rulourilor cu plăcerea apăsării unui buton. Totul va deveni mult mai simplu când vei putea acționa rulourile fără să fie nevoie să te ridici de pe canapea.

rulouri motorizate, rulouri exterioare din aluminiu

Copyright ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Vara, dacă vrei să vizionezi un film sau pur și simplu să dormi mai mult în timpul zilei fără să te deranjeze soarele, poți să creezi cu un singur click ambientul potrivit în camera ta.

Credem că există o sumedenie de motive pentru care automatizarea unui set de rulouri exterioare din aluminiu este cheia către a avea un stil de viață modern și relaxant. În plus, dacă nu deții alte echipamente automatizate, motorizarea rulourilor este primul pas spre a locui într-o casa inteligenta.

Ce presupune automatizarea rulourilor exterioare din aluminiu

Dacă deții deja rulouri exterioare din aluminiu cu operare manuală, primul pas al automatizării acestora este să contactezi un specialist pentru a alege motorizarea potrivită.

Poți avea rulouri tradiționale, cu deschidere normală, rulouri batante sau rulouri cu lamelă ajustabilă. Fiecare are avantajele sale, însă oricare din aceste tipuri de rulouri poate fi automatizat folosind produsele Somfy.

Iată componentele automatizării rulourilor tale:

1. Motorul

La baza automatizării unui set de rulouri exterioare din aluminiu stă motorul cu formă tubulară, care va fi încadrat în cutia de la baza acestora, nefiind vizibil pentru utilizatori. Acesta va fi păstrat întotdeauna în siguranță și nu va influența aspectul rulourilor sau al ferestrelor.

În funcție de tipul de rulouri, poți alege dintr-o gamă variată de motoare Somfy marca Oximo sau Altus. Acestea funcționează pe bază de comenzi transmise prin unde radio.

O variantă de motor universal proiectat pentru toate tipurile de rulouri exterioare este Oximo RTS. Acesta păstrează în mod automat setările de ridicare și coborâre a ruloului și oferă o deschidere completă care va menține întotdeauna storul în siguranță.

Dacă ești curios, te invităm să citești mai multe detalii despre motoarele tubulare Somfy.

2. Sistem de control

Când vine vorba de alegerea modului în care poţi să controlezi rulourile, posibilitățile sunt variate.

La Somfy există următoarele soluții:

# Controler de perete cu afișaj LCD și butoane (cu sau fără cablu)

Din această categorie fac parte controlerele denumite Chronis. Ele vin cu o serie de funcții de control imediat, dar și programare a rulourilor dacă dorești ca ele să își schimbe poziția la anumite intervale de timp prestabilite.

Chronis Uno RTS

Controler Chronis Uno RTS

Există mai multe tipuri de controlere, precum: Chronis Smart, Chronis Comfort, Chronis Easy, toate având afișaj LCD. Însă, există și Centralis Uno RTS, un comutator cu fir care înglobează funcțiile de bază și nu are display.

Toate acestea se pot monta discret în orice loc din camera care beneficiază de rulouri exterioare din aluminiu, fără să fie nevoie de modificarea pereților.

# Controler wireless de perete, cu ecran tactil

Această categorie conține controlerele Smoove. Acestea sunt montate pe perete și sunt sensibile la atingere, având două butoane principale (pentru deplasarea rulourilor în sus sau jos) și unul destinat funcției „My”.

Panou Smoove 1 RTS

Panou Smoove 1 RTS

Aceasta permite memorarea poziției preferate a rulourilor tale și reproducerea acesteia oricând, cu o apăsare de buton.

Panourile de control Smoove au o gamă variată de rame, în culori diferite, pentru a se încadra în design-ul fiecărei locuințe.

# Telecomandă cu până la 16 canale

O astfel de telecomandă te poate ajuta să controlezi între 1 și 16 sisteme automate din casa ta.

Din gama Somfy fac parte telecomenzile inteligente Telis. Sunt ușor de folosit și înglobează toate funcțiile pe care le are și un controler montat în perete. Singura diferență este că nu mai trebuie să te ridici de pe canapea sau din pat ca să deschizi sau închizi rulourile.

Telecomanda universala Telis 16 RTS

Telecomanda universala Telis 16 RTS

# Senzori de interior sau exterior

Dacă vrei să scapi complet de grija controlului unui set de rulouri exterioare din aluminiu, poți utiliza senzori care să transmită automat comenzi radio alese de tine.

Spre exemplu, senzorii Sunis RTS de exterior detectează razele solare și transmit rulourilor comandă de coborâre, când soarele este prea puternic.

Senzorii Thermosunis de interior îți pot controla rulourile atât în funcție de intensitatea razelor solare, cât și de temperatura din casă. Poate fi montat direct pe geam sau pe rama ferestrei din interior.

# Propriul tău smartphone

Recent, datorită intrării pe piață a sistemului Connexoon, viața ta va deveni și mai simplă. Cu ajutorul unui router special și a aplicației mobile Connexoon Window, te poți bucura de toate funcțiile menționate anterior, plus unele noi!

Connexoon Terrace

De exemplu, poți programa scenarii de prezență sau absență, pentru a putea pleca de acasă liniștit. Acest lucru înseamnă că rulourile tale se vor putea închide și deschide la intervale de timp alese de tine, în mod automat, contribuind la: menținerea unei temperaturi optime în locuința ta și descurajarea hoților, oferindu-le impresia că este cineva acasă.

Cauți motive în plus?

Având toate aceste opțiuni la dispoziție și atât de multe avantaje, credem că ai toate motivele să iei în considerare motorizarea setului tău de rulouri exterioare din aluminiu.

Dacă decizi să alegi această variantă și să faci primul pas spre a trăi într-o casă conectată, cu siguranță vei avea nevoie de mai multe informații din partea unui distribuitor specializat de sisteme de automatizare Somfy pentru rulouri.

De aceea, poți consulta harta distribuitorilor noștri, pentru a-l găsi pe cel mai apropiat de tine și a-l contacta telefonic pentru a stabili o întâlnire. Toate întrebările tale își vor găsi astfel răspuns.

Copyright foto top: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Comentarii

  1. Anul trecut ne-am pus rulouri exterioare si am facut cea mai buna alegere. Iarna a fost perfect in casa si pe langa asta am platit si mai putin la intretinere. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *