rulouri exterioare Somfy 2

3 stiluri de rulouri pentru ferestrele casei tale

Lumina care pătrunde în încăpere este un factor de decizie important atunci când construieşti sau achiziționezi o locuinţă. Cantitatea de raze solare care pătrund într-o casă poate fi decisă în funcţie de gusturile locuitorilor, însă din ce în ce mai mulţi specialişti recomandă cât mai multă lumină naturală pentru sănătatea locatarilor. Acelaşi grad ridicat de importanţă îl are şi intimitatea, aşa că seturile de rulouri pentru ferestre sunt din ce în ce mai des întâlnite.

Totuşi, designul exterior al căminului tău are nevoie de o atenţie la fel de mare ca impactul rulourilor asupra temperaturii din interior. Materialul din care setul de rulouri este făcut contează la fel de mult ca nuanţa pe care vrei să o alegi. Ca să îţi facem căutarea mai uşoară, îţi propunem trei tipuri de rulouri geam între care îţi poţi regăsi preferatul.

Rulouri geam din aluminiu, cea dintâi alegere

Un set de rulouri geam din aluminiu înseamnă, în primul rând, adaptabilitate. De obicei, izolaţia termică şi fonică oferită de acestea este de un grad ridicat, dacă îţi achiziţionezi rulouri cu lamele umplute cu spumă poliuretanică. Cea mai des întâlnită culoare din această categorie este albul, care armonizează rulourile cu suporturile de geamuri termopan.

Rulourile din aluminiu înseamnă preţuri mici, o greutate mică şi posibilitatea de a le manevra manual cu uşurinţă, în cazul în care ai o pană de curent. O casă în culori deschise şi ferestre mari poate fi echipată uşor cu astfel de rulouri, mulţumită dimensiunilor mici ale lamelelor. Acestea pot fi asortate inclusiv cu balustrade pentru balcon din acelaşi material.

Rulouri din lemn sau PVC?

Administratorii pensiunilor sau proprietarii de case cu un design tradiţionalist vor aprecia întotdeauna personalitatea accesoriilor din lemn. Această preferinţă se aplică şi la setul de rulouri exterioare, al căror material de bază a fost lemnul până în urmă cu două decenii. Însă, acesta poate fi afectat de furtuni şi este greu de manevrat. De aceea, producătorii promovează rulourile din PVC pe nuanţe de maro, care imită lemnul.

rulouri geam lemn

PVC-ul este un material adaptabil mai multor stiluri arhitecturale, mulţumită gamelor de culori intense, care intră pe piaţa românească. Poţi să alegi ca rulourile să se asorteze cu uşa sau nuanţa casei ori poţi construi o poveste vizuală din culori.

Odată ce te-ai decis asupra aspectului rulourilor, te poţi ocupa de cantitatea de lumină care pătrunde în casă. Atunci când programezi setul de rulouri, poţi controla şi izolarea termică faţă de exterior, mai ales pe perioada iernii. Dacă alegi ca rulourile exterioare să se ridice automat odată cu răsăritul soarelui şi să coboare la apus, vei profita de căldura naturală din timpul zilei. Senzorul Sunis Indoor WireFree RTS poate avea grijă să îţi ridice rulourile de fiecare dată când soarele este vizibil.

Indiferent că ai ales rulouri din aluminiu, din PVC alb ori colorat sau care să imite lemnul, vei observa că fiecare dintre ele este uşor de programat şi manevrat. Mai mult, o telecomandă precum Telis RTS te va ajuta să  te ocupi de toate modificările din trei butoane. Butonul „My” este cel cu care poţi seta poziţia de confort a rulourilor, iar cu celelalte două butoane poţi manevra sistemul de rulouri pentru ferestre. După ce totul a fost instalat, te bucuri de protecţia împotriva furtunii sau a luminii din exces şi sincronizezi rulourile cu perdelele sau alte sisteme interioare.

Rulourile îţi vor aduce şi liniştea, mulţumită protecţiei împotriva intrării prin efracţie şi a funcţiei de simulare a prezenţei. Singura ta grijă va fi să nu uiţi de telecomandă.

sursa foto 2: ID 29099400 © Ignat Lednev | Dreamstime.com

Comentarii

    • Bună ziua! Rulourile din aluminiu sunt vopsite în câmp electrostatic, prin urmare ele sunt rezistente în timp și la intemperii, însă durata exactă de viață nu se cunoaște și este dificil să facem o estimare. Datorită expunerii în bătaia ploii și chiar și datorită luminii solare puternice, ele își pot pierde din culoarea de fabricație în timp. Însă, nu putem estima exact această durată pentru că e influențată de prea mulți factori. În orice caz, vorbim de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *