Somfy rulouri manuale si automate

Rulouri manuale sau rulouri automate?

Ferestrele tale se simt cel mai bine asociate cu o protecţie venită din exterior. Dacă în camere ai de ales între jaluzele sau perdele ori amândouă, partea geamului, care este supusă vremii şi altor eventuale accidente, are nevoie de materiale rezistente.

Aceste echipamente trebuie să îţi ofere liniştea şi calitatea pe care o oferă soluţia unei probleme. Familia şi mobila ta au nevoie de cât mai puţine riscuri sau griji. Trebuie să îţi iei măsuri şi să calculezi avantajele şi inconvenientele fiecărui obiect din casă, dar şi să adaptezi orice echipament, mobilă sau componentă a interiorului casei.

Indiferent dacă optezi pentru rulouri manuale, automate sau marchize, trebuie să iei în considerare o mulţime de trăsături. Printre ele, se numără şi siguranţa casei, atunci când tu lipseşti, pentru că înăuntrul ei se află toate bunurile tale.

Cea mai comodă alegere, dacă ar fi să îţi întrebi rudele în vârstă, este să foloseşti rulouri manuale. Acestea au o tradiţie pe piaţă, sunt uşor de manevrat şi izolează casa perfect în faţa luminii apăsătoare. Însă, deja ai auzit şi de lumea rulourilor automate, iar decizia poate deveni una dificilă. De aceea, îţi oferim câteva informaţii care te vor ajuta să te hotărăşti.

Rulouri manuale pentru ferestre tradiţionale

Dacă locuinţa ta are un design românesc, este posibil să consideri acest aspect ca fiind în favoarea unor rulouri manuale. Dacă ţi le imaginezi şi pe suport de lemn şi nu aluminiu, pare că ţi-ai găsit elementul decorativ perfect pentru ferestrele tale. Însă, totul nu se opreşte aici. Indiferent de materialul din care sunt făcute rulourile, acestea pot fi vopsite, colorate sau chiar decorate în stilul unui tablou. Totul ţine de stilul tău, dar şi de cel arhitectural al locuinţei.

Într-adevăr, un set de rulouri manuale are nenumărate avantaje, însă dacă îi promiţi că nu îl vei folosi în fiecare zi. Dacă eşti nevoit să ieşi din casă – fie ploaie, fie vânt – în fiecare zi, pentru a ridica şi coborî setul de rulouri manuale, vei observa că viteza cu care tu vrei să le manevrezi, pentru a intra mai repede înapoi în casă, le influenţează rezistenţa. Aceeaşi viteză te poate face să nu reuşeşti să le închizi corespunzător şi te poate ţine afară încă ceva timp, perioadă în care încerci să-ţi repari greşeala.

Prin comparaţie, un sistem de automatizare va manevra cu aceeaşi precizie rulourile tale, cu ajutorul unei telecomenzi şi a panoului de control. Rămâne la alegerea ta cu ce senzori îl vei echipa.

Sustenabilitate sau frumuseţe? Rulouri manuale sau automate?

Deşi pe unele pieţe se vorbeşte despre o perioadă de timp estimată în care rulourile vor funcţiona zilnic, aceasta va fi mereu influenţată de factorul uman, care nu are o viteză constantă de manevrare.

Trecând peste aspectele tehnice ale unui set de rulouri manuale sau automate, această discuţie ţine de sustenabilitate şi prevenţie. Tot ce se află în interiorul casei tale trebuie protejat, inclusiv investiţia ta în produsele în cauză. Aşa cum îţi aperi locuinţa cu ajutorul sistemului de simulare de prezenţă, poţi avea grijă de rulourile tale asigurându-le în faţa propriilor greşeli, mai ales dacă eşti în exteriorul casei, în timpul unei furtuni sau ninsori şi eşti obligat să te grăbeşti.

Rulourile automate pot garanta o perioadă în care vei sta fără griji începând de la instalarea făcută de profesioniştii noştri. Fiecare componentă a sistemului de automatizare oferă o garanţie şi calitate. Aceste aspecte sunt vizibile pe site-ul Somfy, tocmai pentru că ne dorim să oferim o soluţie pe termen lung şi nu o eventuală problemă apărută înainte decât ar trebui.

Comentarii

  1. Buna ziua!
    M-ar interesa un rulou pentru acoperirea automata a unui panou solar pe acoperis, atunci cand temperatura de incalzire depaseste 80 de grade (latime 1700, lungime 1500 mm). Ruloul trebuie sa fie rezistent la intemperii, materialul de acoperirie poate fi din pânză de cort sau similara), cu comanda de la un termostat de contact sau similar. Ce solutii exista?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *