Rulouri PVC sau aluminiu? Ce sa aleg?

Ferestrele unei case sunt o sursă inepuizabilă de lumină naturală, aer curat și contact cu lumea exterioară. Ca să te bucuri la maxim de ele, trebuie să le menții geamurile mereu curate, să le deschizi atunci când soarele îți zâmbește și să nu lași aerul din cameră să se închidă și să devină greu de respirat.

Pentru a-ți prețui ferestrele, cea mai eficientă metodă de protecție sunt rulourile exterioare automate, care întâmpină vântul, precipitațiile, soarele puternic și orice alți factori care le-ar putea dăuna.

Dacă nu ai deja casa dotată cu rulori și dorești acest lucru, atunci prima întrebare pe care probabil ți-o adresezi este: ce material să aleg pentru rulouri: PVC sau aluminiu?

Iată câteva informații despre fiecare material care, sperăm noi, te va ajuta să iei decizia potrivită.

Rulouri PVC sau aluminiu?

Aluminiu, metalul atotprezent

Rulourile din aluminiu sunt, în mod evident, mai dure, deoarece sunt rulouri metalice. Aluminiul este folosit într-o gamă largă de industrii, precum producția de automobile, aeronave, de camioane și autobuze, de piese și componente IT, în construcții și multe altele.

Aluminiul este cel mai des întâlnit metal din scoarța terestră și al treilea element chimic ca răspândire în lume. Este, de asemenea, al doilea cel mai utilizat metal din lume, după fier. Printre beneficiile sale, cele mai des întâlnite sunt rezistența la impact, rezistența la oxidare, proprietățile mecanice și electrice bune.

PVC, cel mai diversificat plastic

Un set de rulouri PVC nu este în întregime confecționat din acest material, acestea având lamelele din PVC și lamela terminală metalică. Sunt mai puțin costisitoare decât cele din aluminiu, motiv pentru care sunt mai des întâlnite la ferestrele locuințelor, însă în varianta cu acționare manuală.

PVC-ul este cel mai diversificat plastic din lume, utilizându-se în fabricarea unei game foarte largi de produse, atât cu uz casnic cât și industrial. Cel mai adesea, PVC-ul se utilizează în construcții.

Pentru a ilustra mai bine analiza comparativă dintre aceste două materiale, am realizat un infografic cu cele mai importante informații care îți pot influența decizia cumpărării rulourilor:

rulouri pvc sau aluminiu

Cine câștigă: rulouri PVC sau aluminiu?

Având toate informațiile de mai sus, ce material ai alege pentru rulourile casei tale? Este clar că ambele prezintă numeroase avantaje și, indiferent ce tip de rulouri automate vei alege, nu vei regreta.

Totuși, în cadrul acestui infografic nu am menționat nimic despre posibilitățile de automatizare ale rulourilor din aluminiu, respectiv PVC. Am spus mai sus că seturile de rulouri PVC sunt cele mai des întâlnite în uzul casnic, însă majoritatea dintre acestea sunt cu acționare manuală.

Pentru acționarea automată, îți recomandăm să folosești rulourile din aluminiu. Chiar dacă acestea pot avea un cost mai mare decât rulouri PVC, te vei putea bucura de buna lor funcționare, de proprietățile de protecție pe care acestea le oferă dar și de mai multă liniște, confort și un control termic sporit în locuința ta.

Dacă ai orice fel de argumente care să ne susțină recomandarea, sau dacă ai contraargumente în favoarea acestor rulouri PVC, te invităm la conversație în secțiunea de comentarii de mai jos.

Comentarii

 1. Eu si sotul meu ne-am contrazis putin acum pe tema asta. Eu zic aluminiu, el zice PVC. Ce recomandati pentru o casa cu doua etaje dintr-o zona cu vant puternic? Poate asa ne ajutati sa cadem de acord. Multumiri

  • Bună ziua! Ambele materiale din componența rulourilor au avantajele lor, însă recomandarea noastră pentru o casă dintr-o zonă cu vânt puternic este aluminiul. Este mai rezistent decât PVC-ul și face față mai bine intemperiilor.

 2. Buna dimineata vreau sa pun la geam la bloc aceste rulouri de exterior , vine vara si nu am aer conditionat va rog sami spuneti dumneavoasta care sunt mai bune pvc sau aluminiu si ma intereseaza si ce culoare alb sau maro ,deci doresc sa tin caldura la distanta pe timpul verii .va multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra.

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține o cotație de preț referitoare la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează. În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține un răspuns referitor la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *