10 schimbari pe care le aduce un set de copertine terase

Atunci când temperaturile caniculare lovesc direct în locuinţa ta, ai nevoie de un mecanism de apărare. Cea mai eficientă, dar totuşi controversată unealtă care îţi salvează atmosfera din interiorul casei este aerul condiţionat. Totuşi, potrivit Hello Magazine, temperatura trebuie să reflecte un echilibru cu corpul tău, indiferent de tot ce se prezintă în exteriorul casei.

Însă, nu poţi petrece vara în casă. Soluţia pentru a evita schimbarea bruscă de temperatură sunt seturile de copertine terase. Avantajele unei astfel de achiziţii care, în scurt timp, se transformă în necesitate, sunt evidente. Ironic, pentru iubitorii de soare, inconvenientul poate fi chiar principalul lor atu: umbra. Totuşi, în profunzime, setul de copertine terase îţi va schimba viaţa în mai multe feluri decât crezi.

1. Vrei copertine terase pe balcon? Nu mai trebuie să îl închizi.

Dimensiunile variabile ale marchizelor le fac potrivite spaţiilor mari, dar şi celor mai mici. Astfel, dacă dispui de un spaţiu mai mic, el poate fi accesorizat cu un set de copertine terase.

2. Pânza te protejează de efectul de seră.

Una dintre temerile viitorilor deţinători de copertine terase este efectul de seră creat de razele solare care pătrund într-un spaţiu limitat. Efectul de seră este din ce în ce mai des întâlnit, iar printre cauzele sale se regăsesc materialele folosite pentru improvizaţii temporare. O parte din materialele folosite adesea pentru acoperirea terasei este PVC-ul, unul dintre creatorii efectului de seră, la fel ca şi plasticul. De aceea, în serele agricole se foloseşte folia transparentă din plastic, ideală pentru plante, însă nu şi pentru oameni.

Un set de copertine terase optim este făcut din pânză, care lasă aerul să treacă, însă nu şi razele soarelui.

3. Apără de muşte şi ţânţari.

Un set de copertine terase acţionează ca o barieră pentru insectele care se află deasupra lui. Muştele şi alte insecte vor observa existenţa unui obstacol şi vor avea tendinţa să îl evite. În cazul în care plasezi şi o masă pe terasa acoperită de o marchiză, nici semnalul emis de mâncarea aflată acolo nu va avea puterea naturală.

Mulţumită senzorului de vânt Eolis RTS, vei fi apărat şi de furtunile de vară. Se poate observa că, în câteva minute, cerul se înnorează, începe să bată vântul, apoi poţi avea parte de o ploaie care, arareori, include şi grindină. Atunci când va simţi prezenţa vântului prevestitor, senzorul va acţiona şi va închide marchiza, pentru a o proteja.

4. Copertine terase: mai mult spaţiu pentru serile tale.

Prezenţa unei copertine terase va transforma spaţiul de lângă casa ta într-unul utilizabil pentru a petrece momente plăcute acolo. Astfel, copertina va „marca” spaţiul în care îţi poţi amplasa o masă şi scaune, prin simpla ei folosire. Aparent, o copertină înseamnă mai puţin spaţiu. De fapt, dimensiunea acesteia te ajută să te bucuri de umbră. Iar spaţiul ocupat de ea va fi situat deasupra nivelului corpului uman şi nu va crea probleme.

5. Pielea ta va fi protejată de razele soarelui.

Relaxarea în curte la soarele verii poate însemna arsuri într-un timp mai scurt decât ai crede. Dacă vrei să bei un suc pe terasă între orele 10 şi 16, şansele tale de a căpăta şi arsuri solare cresc considerabil. Nici măcar umbrela de soare nu e un sprijin sigur, pentru că peste 65% dintre razele soarelui trec prin filtrele ei de protecţie, potrivit România Liberă. Aşa că, pe termen lung, poţi evita o problemă a cărei existenţă nu este în totalitate cunoscută.

Somfy copertine terase

6. Nu sunt rigide.

Poţi să te bucuri de soarele dimineţii şi al serii, fără să fii nevoit să te ridici şi să manevrezi copertina. Pe baza telecomenzii ori a setărilor automate, ea se va lăsa de câte ori ai nevoie. Copertina automată nu va fi o grijă nouă în rutina gospodăriei tale.

7. Culoarea copertinei îţi poate schimba starea.

Cromoterapia, o parte a medicinei tradiţionale, este deja exploatată în mai multe ţări ca formă non-invazivă de tratament. Există culori curative şi care produc efecte vizibile în corp. Culoarea pe care o alegi pentru copertina ta poate intra chiar în acea categorie.

8. Te scapă de aerul condiţionat.

Un geam în care nu mai bate soarele înseamnă temperaturi mai mici în casă. Pe lângă economia de energie pe care o vei face prin eliminarea unui aer condiţionat care nu mai e necesar, vei scăpa şi de efectele secundare ale sale pentru sănătatea ta.

9. O schimbare în arhitectura casei.

Prin simpla sa instalare, un set de copertine terase înseamnă un nou portret al locuinţei. Marchizele au efectul de a duce un aer nou casei. Însă, dacă îţi doreşti un plus şi mai mare, poţi alege să îţi personalizezi copertina cu un desen, simboluri grafice sau un alt element care să completeze perisajul.

10. Investiţia în copertine terase e pe termen lung.

Trăim într-o economie în care termenul de garanţie sau durabilitatea obiectelor şi pieselor de mobilă de care ne folosim zilnic, scade permanent. În acelaşi timp, calitatea produselor ţine, în acelaşi timp, de profesionalismul mărcii producătoare, dar şi de câte informaţii are cumpărătorul.

În acest caz, copertina intră în categoria acelor achiziţii pe care le faci extrem de rar şi care nu necesită cheltuieli de întreţinere. Se spune că durata de viaţă a unei marchize este de circa 10 ani. Iar sistemul de automatizare are o garanţie de minim 5 ani.

Copertinele şi-au câştigat un loc pe piaţă, mulţumită aspectului lor estetic şi practic. Sunt folosite atât în gospodării, pentru terase sau balcoane, dar şi de către localuri sau instituţii. Calităţile lor sunt în număr din ce în ce mai mare, iar tehnologia a permis eliminarea inconvenientelor care veneau odată cu primele modele.

Te poţi bucura de aceste copertine terase acasă sau la o cafenea, vara sau în oricare alt anotimp vrei să petreci timp pe terasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *