Secretele panoului de control pentru rulouri aluminiu

Un set de rulouri aluminiu pentru locuinţa ta îţi poate deschide o paletă de perspective mai cuprinzătoare decât poate părea simpla lor cumpărare. Ai de ales între modele mai eficiente sau care promit o rezistenţă ieşită din comun, sistemul de deschidere sau închidere ori poţi opta pentru acel model care, din punct de vedere estetic, îţi completează cel mai bine stilul decorativ al casei.

Etapa întâi. Adaptarea noilor tale rulouri aluminiu

Pentru ca o astfel de achiziţie, precum sunt aceste rulouri aluminiu, să nu se transforme într-o problemă continuă, ajungi la subiectul personalizării. Când vine vorba de rulouri aluminiu, motorizarea lor înseamnă, practic, personalizarea fiecărui aspect, potrivit gusturilor tale. Poţi personaliza viteza şi timpul de deschidere, intensitatea luminii care să intre în casă în fiecare zi sau anotimp, dar şi modul de apărare a casei, atunci când nu eşti prezent.

Automatizarea jaluzelelor înseamnă echiparea lor cu un motor, senzori de mişcare, lumină şi timp şi conectarea lor la o telecomandă pe care deja o utilizezi sau la una nouă. Însă, dacă deja ai o alarmă pentru casa ta şi un „petic” de perete pe care vrei să îl transformi în panou de control sau, pur şi simplu, alegi panourile din perete în locul telecomenzilor, ai şi aici această posibilitate. Un astfel de echipament, precum Chronis Smart RTS nu au cablu şi ocupă un loc mic din zidul casei tale.

Chronis RTS poate fi accesoriul pe care îl aşteptau jaluzelele şi familia ta. Un ceas programabil cu receptor radio înglobat, ce acţionează pe o rază de 300 metri, în exterior şi 20 metri, înăuntrul casei. Receptorul incorporat este responsabil şi pentru un cost mult mai mic al instalării comenzilor, deoarece ele acestea se transmit prin unde hertziene.

Caracteristicile unui panou de control din perete

Modalităţile prin care lucrează Chronis RTS sunt invers proporţionale cu dimensiunile sale – panoul are înălţimea şi lăţimea de 8 cm şi are nevoie de două baterii de tip Micro. Acesta are mai multe programe funcţionale, iar primul dintre ele, cel săptămânal, îţi dă opţiunea de a programa deschiderea şi închiderea automată a rulourilor în momente diferite, în funcţie de ziua săptămânii.

Mişcarea jaluzelelor poate fi setată şi „cosmic”, în funcţie de răsăritul şi apusul soarelui. Panoul are şi un program de simulare prezenţă, ce îţi va proteja casa de posibili prădători, prin metoda comutării aleatorii. Bineînţeles, orice program poate fi decomutat prin funcţia corespondentă.

Montajul panoului – prima frontieră

Odată ce ai ales un panou de control din perete Chronis RTS, responsabilitatea unui produs bine instalat în casa ta se transferă experţilor Somfy. Specialiştii noştri vor veni şi îţi vor instala cu succes noul produs, în urma instrucţiunilor primite la cursurile adaptate fiecărui produs.

În sine, montarea unui panou pentru rulouri aluminiu se face în câţiva paşi, iar aspectul care te va viza, în calitate de stăpân al casei, este respectarea distanţei de minim 30 cm între panou şi receptorii radio. Sunetul poate fi bruiat de suprafeţe metalice, iar frecvenţa radio prin care panoul acţionează trebuie să aibă un rol exclusivist. Legăturile radio se programează dintr-un singur buton.

Programarea panoului nu înseamnă teamă de instrucţiuni

Orice nou produs din locuinţa ta este, pentru o zi, cel care îţi încurcă timpul, răbdarea şi calmul, atunci când trebuie să programezi acele atrăgătoare opţiuni de personalizare. Regulile unui panou de control Chronis RTS sunt simple: orice opţiune care, la prima deschidere, pâlpâie, poate fi ajustată. Pentru fiecare mişcare ai la dispoziţie 20 de secunde, la expirarea cărora valorile programate nu vor fi salvate, iar butonul pentru această opţiune este întotdeauna unic. În timp ce unele modele de panou au nevoie de reglarea orei de iarnă sau de vară, cele cu opţiunea DCF fac această adaptare automat.

Fiecare dintre programele de funcţionare – săptămânal, cosmic şi de securitate – poate fi setat separat. Simularea prezenţei atunci când nu eşti acasă se face prin decalarea setărilor săptămânale. Jaluzelele se închid şi deschid cu un decalaj de aproximativ 15 minute faţă de programul ales şi se ridică şi coboară, creând senzaţia de prezenţă în locuinţă. În plus, fiecare dintre programe poate fi adaptat. Astfel, opţiunea de închidere şi deschidere a rulourilor, ce ia ca reper mişcarea soarelui, poate fi decalată cu un interval de timp, înainte sau după.

Decomutarea comenzilor îţi va fi utilă dacă, atunci când pleci în vacanţă, locuinţa ta rămâne în grija cuiva nefamiliarizat cu tablourile. În această comandă, totul se face manual, iar singurele butoane care acţionează sunt „sus” (pentru ridicare), „jos” (pentru coborâre) şi „stop”, care opreşte motorul în timp ce rulourile sunt în mişcare.

Secretele funcţionării pe termen lung

Cele două baterii pe baza cărora funcţionează panoul au o speranţă de viaţă de 3 ani, la un rulouri aluminiu somfy din interiornumăr de 4 acţionări pe zi. Bineînţeles, în cele mai multe cazuri perioada se prelungeşte. Atunci când bateria s-a consumat, nu te vei trezi cu un panou brusc nefuncţional, pentru că semnalul de alarmă este contrastul afişajului. Atunci când acesta devine ilizibil, bateriile trebuie înlocuite. Şi nu, nu trebuie să iei programările de la capăt, pentru că avestea sunt memorate. Singura setare ce va fi afectată este ceasul, mai puţin în cazul opţiunii DCF.

Un panou de control din perete pentru rulouri aluminiu are la fel de multe avantaje precum opţiunea cu telecomandă. Fiecare dintre ele îţi oferă confortul şi liniştea adusă de un sistem automat de jaluzele. Drumul de la primul produs Somfy până la o casă inteligentă cu „home motion” este la fel de scurt.

Pe lângă toate acestea, vei face o economie evidentă la curentul electric. Intimitatea ta va fi protejată fără situaţii extreme, precum întunericul prea apăsător sau imposibilitatea de a găsi acea „situaţie de mijloc” oferită de rulouri aluminiu personalizabile.

Nu se va mai măsura totul în deschis atât de mult încât razele soarelui ţi-ar afecta confortul termic şi parchetul sau închis până când nu vei putea vedea nimic după ce stingi lumina. Totul începe cu un telefon către Somfy, iar toate aspectele tehnice vor fi rezolvate de specialiştii noştri.

Comentarii

  1. Pingback: Secretele panoului de control pentru rulouri aluminiuCasa Somfy | Bun De Citit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *