Cum instalezi un senzor de lumina Sunis RTS

Vrei să operezi în mod automat sistemele de umbrire pentru ferestrele tale cu un senzor de lumina? Un senzor Sunis RTS poate fi alegerea cea mai bună! Acesta coboară în mod automat copertinele, jaluzelele sau rulourile atunci când lumina solară este prea puternică, astfel reprezentând confortul adițional pentru o protecție solară perfectă.

Senzorul de interior Sunis RTS funcționează pe baza controlului prin unde radio (RTS) și este compatibil cu motoarele sistemelor de umbrire pentru ferestre care recepționează comenzi prin unde radio. Acest senzor poate fi ajustat în funcție de intensitatea soarelui, pentru a asigura umbrirea conform preferințelor utilizatorului. Funcționează în mod autonom, motiv pentru care nu trebuie să îți faci griji în privința lui nici atunci când ești plecat de acasă.

Înainte de a începe montarea senzorului, vei avea nevoie de o agrafă de birou sau o clemă. Iată cum trebuie să procedezi.

Cum se montează un senzor de lumina?

Pasul 1: Conectarea senzorului la motorul sistemului de umbrire

În primul rând, trebuie să localizați controlerul care operează sistemul de umbrire. De exemplu, acesta poate fi un panou montat în perete, un ceas programabil sau o telecomandă.

Folosind agrafa sau clema, trebuie să apeși și să menții apăsat butonul din spatele sistemului de control până când sistemul de umbrire se deplasează ușor în sus și în jos:

telecomanda senzor de lumina

Apoi, cu grijă îndepărtează carcasa din spatele senzorului, pentru a vedea butoanele de comandă ale acestuia. Pentru a activa senzorul, glisați butonul din dreptul comenzii OFF în dreptul iconiței cu soarele:

senzor de lumina activare

Folosind din nou clema sau agrafa, trebuie să o introduci în deschizătura din centrul senzorului și să o menții apăsată, până când, din nou, sistemul de umbrire face o mișcare sus / jos.

Acum, senzorul Sunis a fost conectat cu succes de motorul sistemului tău de umbrire.

Dacă ai nevoie să conectezi senzorul la mai multe sisteme de umbrire, repetă acest pas pentru fiecare.

Pasul 2: Montarea senzorului Sunis

Senzorul este destinat montării sale pe sticla ferestrei. Trebuie mai întâi să identifici locul cel mai bun pentru montarea senzorului și să cureți zona respectivă a ferestrei tale. Este important ca în locul respectiv, senzorul să aibă acces constant la razele solare și să nu întâmpine obstacole care l-ar putea feri de lumina naturală.

montare senzor de lumina

Atașează ventuza senzorului de locul unde dorești să îl montezi și lipește-l printr-o apăsare ușoară. Partea cu butoanele și controalele va fi orientată spre interior.

Pasul 3: Setarea pragului de senzitivitate solară și funcționarea

Pragul de senzitivitate față de lumina solară al senzorului reprezintă nivelul de lumină dorit, care să activeze mișcarea sistemului de umbrire.

De exemplu, este posibil ca anumiți proprietari de locuință să nu prefere deloc pătrunderea luminii solare, în timp ce alții să își dorească mai multă lumină în cameră.

Pentru a seta acest prag, trebuie mai întâi să îndepărtezi carcasa care acoperă butoanele senzorului și să apeși pe butonul „Mode”.

butonul Mode

Se va aprinde un LED roșu timp de aproximativ 15 secunde. Folosind o șurubelniță cu vârf mic sau o ustensilă similară, rotește selectorul de senzitivitate în sensul acelor de ceasornic la maximum.

senzor de lumina aprins

LED-ul va rămâne aprins. Acum, rotește încet selectorul, în sens invers acelor de ceasornic, până când indicatorul LED-ului devine verde. Tranziția de la culoarea roșie la cea verde a LED-ului indică faptul că acela este pragul luminos la care va reacționa senzorul.

Lumina verde indică faptul că senzorul este expus la suficientă lumină solară pentru a activa comanda de coborâre a sistemului de umbrire. După 5 minute timp în care pragul de luminozitate este depășit, comanda de coborâre va fi trimisă către sistemul de umbrire. Dacă lumina solară a scăzut în intensitate, sub pragul setat, mai mult de 30 de minute, senzorul Sunis va trimite o comandă de ridicare către sistemul de umbrire.

Senzorul Sunis, un senzor de lumina, este acum programat și sistemul tău de umbrire va fi activat în funcție de pragul de senzitivitate față de lumina solară pe care tu l-ai setat.

Sperăm că informațiile prezentate aici te ajută să îți setezi propriul senzor de lumina Sunis RTS! Dacă dorești să și urmărești acești pași, vizualizează filmulețul de mai jos:

Comentarii

  1. Foarte util ghidul! Cu toate ca de cele mai multe ori prefer sa las instalatorul sa se ocupe, la senzor e foarte simplu si am reusit singura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *