Senzori de miscare Somfy

Ai nevoie de senzori de miscare pe timpul iernii?

Anotimpul friguros poate însemna, pentru orice gospodărie, o reogranizare a aparatelor şi a priorităţilor. În timp ce unele accesorii ale casei tale pot părea sezoniere, altele îşi vor dovedi eficacitatea într-un mod surprinzător. Fie că este vorba de rulouri, usi de garaj, porti de acces în curte sau jaluzele exterioare, ai nevoie să ştii ce utilităţi pot avea aparatele din casa ta, pe perioada iernii.

Printre produsele care îţi vor fi ajutoare de nădejde la sfârşitul şi începutul unui an se află şi accesorii precum senzori de miscare. Însă, aceştia nu sunt singurii senzori care vor avea grijă ca locuinţa ta să fie uşor de administrat în faţa unui ger sau a temperaturilor extrem de scăzute.

Mai jos vei găsi câteva categorii de senzori care nu te vor dezamăgi.

Senzori de miscare pentru o casă inteligentă

Primul punct al oricărei gospodării este poarta. Dacă ai dotat-o cu un sistem de automatizare, vei observa că setul de celule fotoelectrice vor acţiona cu precizie, indiferent de anotimp. Acestea acţionează ca un set de senzori de miscare, deoarece folosesc sistemul infraroşu. Mai exact, după ce este montat pe fiecare cadru de poartă sau uşă de garaj, sistemul de senzori de mişcare începe să funcţioneze.

Celula emiţătoare trimite un fascicul infraroşu către cea receptoare, care primeşte mesajul şi se mişcă sau se opreşte, în cazul în care pe traseul ei apare un obstacol. Dacă montezi 2 seturi de celule – atât pe interior, cât şi pe exteriorul unei porţi sau uşi de garaj, eficienţa acestora va creşte. Senzorii pot acţiona şi în cazul unor obstacole precum gheaţa ori zăpada întărită, ce le pot afecta productivitatea.

Porţile sau uşile de garaj pot ridica probleme atunci când sunt manevrate manual sau acţionate, deşi pe traseul lor se află un obstacol. De aceea, celulele fotoelectrice protejează mecanismul acestora şi le oferă durabilitate.

Senzori de nădejde în lupta cu frigul

Setul de senzori de mişcare nu este singurul care te poate ajuta, pe parcursul iernii. Cu ajutorul altor astfel de accesorii îţi poţi încălzi locuinţa într-un mod natural şi poţi avea grijă ca temperatura din interiorul casei să fie una potrivită.

Senzorii de lumină te pot ajuta să profiţi de căldura emanată de razele soarelui, pe care care o poţi păstra şi pe parcursul serii. Dacă îl programezi, un astfel de set se poate ridica, odată ce percepe razele soarelui şi, astfel, va încălzi casa în mod natural. Apoi, la venirea serii, ele vor coborî şi vor păstra în interiorul casei căldura acumulată peste zi. Aceste mişcări pot avea loc inclusiv dacă tu nu eşti acasă.

Iarna poate însemna zile răcoroase, dar încălzite de razele soarelui sau perioade geroase, în care vântul amestecat cu temperaturi scăzute poate afecta sisteme din casa ta. Senzorul de vânt este accesoriul care te va ajuta, atunci când vântul puternic apare în mod imprevizibil.

În plus, senzorii pot fi reprogramaţi, astfel încât să se adapteze nevoilor tale pe timpul iernii şi pot deveni mecanisme de apărare ale marchizei, porţii, setului de uşi de garaj, jaluzelelor veneţiene şi nu numai. Casa ta va rămâne un cămin care te îmbie la relaxare, în loc să îţi stârnească griji.

Setul de senzori de miscare, vânt sau lumină înseamnă produse durabile, pe care nu ai nevoie să le verifici odată la câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *