Senzori pentru locuinta: elemente-cheie ale confortului tau

Lucrările de amenajări interioare au şanse ridicate să debuteze în această perioadă a anului. Chiar mai mult, e deja ştiut că primăvara este prielnică renovărilor, mulţumită temperaturilor neutre şi încă sigure pentru materialele de lucru. Decizia de a-ţi supune casa şi timpul unor amenajări interioare este una complexă, care implică atât alegeri de ordin estetic, cât şi tehnic sau matematic. Totuşi, nivelul superior al lucrărilor de amenajare implică acele sisteme de care ai nevoie pentru ca locuinţa ta să fie căminul la care abia aştepţi să ajungi – senzori pentru locuință.

Vei putea observa uşor că o parte din sistemele casei tale pot fi supuse adaptării, astfel încât tot confortul tău să fie obţinut cu o telecomandă şi trei mişcări din degete. Pentru ca personalizarea elementelor să fie făcută până la capăt, fie că e vorba despre perdele, marchize, ecran de proiecţie, porţi sau uşi de garaj, trebuie să fii informat în privinţa acestori senzori care vor acţiona asupra motorului.

Despre senzori se poate spune că sunt dispozitive ultrasensibile, care sesizează un anumit fenomen, pe care îl transmit mecanismului mamă, pentru a reacţiona în consecinţă. Senzorii sunt, practic, autorii din umbră ai mişcărilor care produc gradul acela ridicat de confort.

Senzori: secretele pentru amenajări interioare şi exterioare

Aceste echipamente lucrează cu o tehnologie care atestă profesionalismul produselor Somfy: RTS. În cazul marchizelor, „Radio Technology Somfy” este cea care va face ca un produs precum Soliris RTS să protejeze pânza de rupere şi să prelungească durata de viaţa a marchizei, pe lângă funcţiile sale principale, de a controla ridicarea unei copertine la răsăritul soarelui, a asigura protecţie împotriva vântului şi de a se deschide automat, atunci când razele solare încălzesc prea tare. Toate acestea pot fi, bineînţeles, completate cu senzori de ploaie.

Senzori Soliris RTS

Senzori Soliris RTS

Însă, totul nu începe la terasă, ci chiar în poarta gospodăriei tale. Motorizarea care îţi va face porţile să se deschidă sau să revină în poziţia iniţială, va fi completată cu un sistem de protecţie. Acesta lucrează prin celule fotoelectrice care trimit un fascicul infraroşu între ele şi, odată ce simt mişcare în aria stabilită, opresc motorul la fel ca un sistem de senzori. Celulele fotoelectrice acţionează cel mai bine dacă sunt achiziţionate la set şi plasate în interiorul şi exteriorul zonei de acţiune. Acelaşi sistem poate fi uşor adaptat şi pentru uşile garajului tău.

Echipamentele stabile pot fi echipate cu senzori ce acţionează prin tehnologie cu cabluri. De asta se ocupă mai ales produsele pentru marchiză, în special Soliris WT. Marchiza poate fi protejată în plus atunci când viteza vântului depăşteşte 50km/h, iar viteza de ridicare creşte. Simpla tehnologie radio, care nu poartă numele produselor Somfy poate fi o alternativă pentru cei ce nu îşi doresc fire în plus în gospodăria lor. În aceeaşi categorie intră şi senzorii wireless.

Informaţii tehnice pentru spaţiul tău

Din categoria sistemelor de senzori fără fir fac parte şi mecanismele pentru luminozitate. Principalele diferenţe dintre acestea se află la nivelul alimentatorilor. Exteriorul casei poate fi adaptat luminii sau întunericului cu Sunis WireFree RTS, care lucrează pe baza unei baterii solare şi are afişaj LED cu lumină roşie sau verde. Echivalentul său pentru interior este Sunis Indoor WireFree RTS, care are nevoie de o baterie clasică pentru a funcţiona. La fel este alimentat și Thermosunis Indoor WireFree RTS. Acesta aduce, în plus, senzorul de temperatură.

Senzori Sunis Indoor WireFree RTS

Senzori Sunis Indoor WireFree RTS

Când să iei decizia de a folosi senzori

Să îţi echipezi casa cu mai multe tipuri de senzori poate părea calea principală prin care tu vrei să ajungi la maximul de confort: să schimbi atmosfera casei din cât mai puţine mişcări. În timp ce acest gen de dorinţă poate părea una neîntemeiată, motivele din spatele existenţei produselor acestora sunt mult mai consistente.

Senzorii, mai ales cei care apără împotriva manifestărilor naturii (soare, vânt, ploaie) urmăresc să protejeze echipamentele tale pentru o perioadă cât mai îndelungată şi să le ferească din calea problemelor pe care, poate, tu nu le poţi rezolva atât de eficient sau rapid. Iar contribuţia ta la buna funcţionare a sistemelor înseamnă doar înlocuirea bateriei sau verificarea ei, din când în când.

Un produs pentru interior ce funţionează cu tehnologia wirefree RTS, cu senzori de luminozitate şi căldură, se va îngriji de plantele tale, dar şi de mobilierul şi covorul din casă. Căldura soarelui este utilizată fără a ridica probleme din cauza intensităţii sale.  Ei pot proteja, vara, de lumină, în timp ce iarna pot viza, în principal, condiţiile de temperatură. Aceşti senzori pot fi aplicat rulourilor, roletelor textile, marchizelor şi jaluzelelor exterioare sau interioare.

Majoritatea sistemelor de senzori urmăresc să ajute la economisirea energiei şi a cheltuielilor casei. Dacă un set de rulouri ridicate pe timpul zilei vor face ca razele solare să încălzească încăperile, odată ce se lasă întunericul, rulourile coborâte vor face ca temperatura din timpul zilei să se păstreze cât mai mult timp. Automatizarea prin senzori nu implică griji sau manuale de neînţeles, pentru că instalarea produselor personalizate va fi realizată de către experţii Somfy.

Senzori Somfy

Senzori Somfy

Cât de mult „echipăm” motoarele cu senzori

Amplasarea senzorilor nu aduce vreun dezavantaj estetic, aşa cum nici cantitatea senzorilor aleşi pentru motorizare nu înseamnă un număr excesiv de device-uri. Şi dacă optezi pentru rulouri cu senzori de siguranţă, care vor mima prezenţa ta ăn locuinţă, atunci când eşti plecat, nu vei avea de a face cu un perete plin de panouri. Echipamentul este discret şi poate fi ascuns cu uşurinţă.

În principal, senzorii sunt priviţi la nivelul confortului, comparativ cu reticenţa de a manevra aparatele din gospodărie. Unii dintre consumatori critică lipsa de activitate a celor care optează pentru motorizare, în timp ce susţinătorii vorbesc despre gradul de uşurinţă cu care îţi „utilizezi” casa. Însă, un sistem de senzori, ca pare a motorizării, reprezintă o decizie pe termen lung. Mai mult, dacă locuinţa poate fi personalizată prin automatizare, calitatea şi cantitatea senzorilor care acţionează asupra elementelor din casa şi curtea ta depind strict de dorinţele tale.

De aceea, considerăm că un sistem de senzori îți poate aduce un plus de valoare în amenajările tale interioare. Sperăm că ți-au fost de folos aceste informații. Pentru orice întrebări suplimentare, te invităm să ne contactezi.

Comentarii

  1. Pingback: Senzori pentru locuinta: elemente-cheie ale confortului tauCasa Somfy | Bun De Citit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *