Somfy sistem de jaluzele

Senzorii care completeaza un sistem de jaluzele

Dacă citeşti acest articol, înseamnă că locuinţa ta inteligentă a trecut de stadiul de opţiune guvernată de clişee financiare, pe care o vezi doar în filme. Fie că doreşti să îţi achiziţionezi sisteme de automatizare sau ai deja şi vrei să întregeşti atmosfera, trebuie să ştii cum acţionează fiecare element al echipamentului.

Rezultatul echipamentelor este unul confortabil, din toate punctele de vedere. Însă, la drumul lui către tine participă mai multe componente, printre care senzorii, telecomanda şi panoul de control.

Ce înseamnă senzori pentru un sistem de jaluzele

În esenţă, senzorii sunt acele componente care, odată ce detectează o anumită mişcare, temperatură sau un grad de lumină, acţionează un sistem de jaluzele sau altele din casa ta. Odată ce programezi, la instalare, panoul de control şi senzorii, ei vor acţiona împreună de fiecare dată, chiar dacă tu nu eşti acasă.

Există senzori „specializaţi” pentru orice sistem de jaluzele, fie ele de interior şi exterior sau „grupaţi” pe câteva categorii de acţiune. Mai jos, vom vorbi despre ce înseamnă, mai exact senzori pentru fiecare sistem de jaluzele.

Senzorii sunt garanţia că vei economisi curent electric. Cum? Ei acţionează jaluzelele doar atunci când ai nevoie, cu precizie. Timpul pe care l-ai pierde dacă nu poţi să închizi sau deschizi sistemul din geam este eliminat, iar ele iau rolul unui sistem de prevenţie al eventualelor obstacole în faţa confortului tău.

Astfel, ţi se garantează atât sustenabilitatea sistemului de automatizare, prin acţiunea întotdeauna regulată, cât şi prin eliminarea erorii umane. Jaluzelele tale vor fi protejate şi, astfel, vor avea o viaţă mai îndelungată decât te-ai aştepta, pentru că mişcarea lor nu riscă să sufere accidentări.

Sistem de jaluzele de interior. De ce senzori are nevoie

Ai ales un sistem de jaluzele de interior? Îl poţi echipa cu senzori. Mai exact, poţi dota acest sistem de jaluzele cu gardieni fără fir în faţa luminii şi temperaturii. Primul dintre senzorii pe care îi vom aborda este Thermosunis Indoor WireFree.

Un astfel de senzor te va apăra în faţa razelor solare, care pot afecta plante, mobilier, covoare, dar şi atmosfera din interiorul casei. Acesta va detecta razele solare sau temperatura din interior şi va acţiona în consecinţă. Tehnologia folosită nu implică niciun fel de cablu, iar bateriile care controlează sistemul au o viaţă îndelungată.

Un alt senzor potrivit pentru un sistem de jaluzele de interior este Sunis Indoor Wirefree RTS, cel care este responsabil pentru razele solare. Bateria lui nu te va lăsa la greu, iar aspectul îl face să fie unul distret şi elegant. În plus, senzorul este dotat cu o semnalizare LED, care te anunţă atunci când urmează să aibă loc o modificare.

Ce poţi face pentru un sistem de jaluzele de exterior

Sunis RTS WireFree poate fi adaptat şi rulourilor, dar şi marchizelor. Este un senzor de exterior, cu autonomie 100%, care foloseşte celule fotovoltaice extrase din energia solară. Asta înseamnă că economia la energia electrică este vizibilă, iar rezultatele se văd pentru cel puţin 5 ani. Acela este momentul când bateria te va avertiza din timp că o poţi schimba.

Eolis RTS, în schimb, este responsabil pentru intensitatea vântului. Jaluzelele se vor ridica automat, atunci când apare un vânt puternic. Astfel, sistemul tău va fi protejat de rupere, la fel ca şi temperatura din casa ta. Un astfel de senzor este disponibil atât fără fir, cât şi în versiune cablată.

Somfy sistem de jaluzele 2

Dacă vrei ca jaluzelele să se mişte odată cu răsăritul sau apusul soarelui, poţi opta pentru Soliris RTS. El va acţiona jaluzelele şi în cazul în care vântul depăşeşte viteza pe care o alegi tu – între 10 şi 50km/h.

Senzorii sunt acel echipament care transformă sistemul tău dintr-unul automat într-o componentă a casei inteligente. Te poţi trezi dimineaţa fără griji, poţi preveni daunele unei eventuale furtuni fără să fii acasă ori poţi să protejezi casa dacă eşti în vacanţă, prin setările de simulare a prezenţei. Încearcă-i şi descoperă de ce calitatea, sustenabilitatea şi liniştea ta sunt nişte valori care contează mai mult decât nişte simple produse.

Comentarii

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține o cotație de preț referitoare la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *