De ce să automatizezi un set de jaluzele venețiene exterioare

Un set de jaluzele venețiene exterioare aduce un plus de valoare pentru aspectul oricărei clădiri. Indiferent că design-ul locuinței  este modern sau tradițional, jaluzelele exterioare sunt întotdeauna o soluție eficientă care te ajută să controlezi pătrunderea luminii naturale în spațiul tău.

Conform unui studiu publicat în 2001, desfășurat în Statele Unite de către Agenția pentru Protecția Mediului Înconjurător (EPA), americanii petrec aproximativ 90% din viața lor în spații închise. Cu toate că această statistică este desfășurată doar pe publicul american în urmă cu peste 20 de ani, considerăm că se naște o întrebare importantă pe care fiecare dintre noi și-o poate adresa:

Eu cât timp petrec, zilnic, într-un spațiu închis?

De aceea, este foarte important să avem parte de confort și lumină naturală în interior, pentru a ne simți plini de energie în fiecare zi.

Pentru că suntem siguri că ții la sănătatea ta și a celor dragi, îți recomandăm să iei în considerare controlul inteligent al jaluzelelor venețiene exterioare pe care le deții.

Iată, în continuare, ce trebuie să iei în considerare pentru dotarea acestora cu sisteme de automatizare.

Ce tip de jaluzele venețiene exterioare deții

Este un lucru binecunoscut faptul că un set de jaluzele venețiene exterioare te ajută să controlezi lumina naturală, să elimini reflexiile luminii de pe monitorul calculatorului pe care lucrezi și, mai ales, să îți protejezi intimitatea.

Există numeroase tipuri de jaluzele venețiene, de diferite mărimi și din lemn sau aluminiu. Însă, ca să simplificăm modul de împărțire al acestora, putem discuta de două categorii principale:

#1 Jaluzele venețiene standard

jaluzele venetiene standard

Copyright: ©somfy SAS

Aceasta este cea mai populară soluție, denumită și cea „tradițională”. În acest caz, lamelele sunt conectate între ele cu ajutorul unui fir, care facilitează ridicarea sau coborârea lor.

Automatizând acest tip de jaluzele, vei controla foarte ușor pătrunderea luminii naturale în încăpere, prevenind supraîncălzirea pe timpul verii sau pierderea de căldură din încăpere, pe timpul iernii.

#2 Jaluzele venețiene „în totalitate metalice”

jaluzele venetiene metalice

Copyright: ©somfy SAS

Această categorie de jaluzele exterioare are un rol semnificativ în protecția și siguranța ferestrelor, dar și a spațiului corespunzător. Lamelele și ramele sunt confecționate în totalitate din metal (aluminiu),.

Oferă un înalt grad de intimitate, te protejează împotriva luminii puternice și te ajută să controlezi unghiul de propagare al razelor de soare în interior.

Spre exemplu, cu ajutorul unei comenzi plasate din telecomandă, poți seta jaluzelele să își ridice lamelele în funcție de poziția soarelui. Astfel, vei avea parte de lumină naturală pe tot parcursul zilei, fără să te deranjeze dacă lucrezi la calculator sau te uiți la televizor.

De ce să motorizezi jaluzelele venețiene exterioare

Motorizare jaluzele venetiene Somfy

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Indiferent de tipul și mărimea jaluzelelor pe care le deții, există soluții de automatizare compatibile cu acestea.

Folosind o telecomandă, vei putea controla poziția lamelelor jaluzelelor, fără să fie nevoie să te ridici de pe scaun sau canapea. În plus, vei putea controla jaluzelele folosind un dispozitiv mobil, chiar și atunci când nu ești acasă!

Motoarele Somfy sunt cele mai bune soluții pentru a transforma jaluzelele venețiene exterioare în sisteme de umbrire inteligente. Ele contribuie la deplasarea lină a acestora, asigurându-le protecție totală. În plus, motoarele se integrează perfect în orice decor, se instalează ușor și îți oferă flexibilitate maximă.

Te invităm să citești mai multe detalii despre cum poți avea și tu un set de jaluzele exterioare automate.

Motoarele Somfy sunt cele mai compacte de pe piață, acestea fiind compatibile chiar și cu jaluzelele mici, reușind să controleze orientarea precisă a lamelei.

Folosind motoarele Somfy pentru jaluzele venețiene exterioare, ai parte de numeroase avantaje. Iată doar câteva dintre ele:

 • Poți regla de pe telefon sau din telecomandă poziția lamelelor acestora;
 • Deții controlul deplin al propagării luminii în spațiul tău;
 • Poți proteja intimitatea în spațiul tău, în orice moment, indiferent unde te afli;
 • Poți controla jaluzelele cu ajutorul senzorilor de soare, fără să depui niciun efort;
 • Crești rezistența și durata de viață a jaluzelelor, datorită deplasării line a lamelelor;
 • Se integrează cu ușurință în decor;
 • Se instalează rapid, de către un instalator specializat;
 • Ai parte de confort sporit ;
 • Funcționează atât pe bază de curent electric, cât și pe bază de baterii regenerabile cu ajutorul luminii solare ;
 • Faci primul pas către a avea o locuință inteligentă.

Te invităm să citești mai multe detalii despre avantajele jaluzelelor motorizate din articolul: Motive să folosești jaluzele și perdele automate

Cum poți motoriza jaluzelele exterioare

Soluția universală pentru motorizarea jaluzelelor venețiene exterioare constă în motoarele din gama J4 de la Somfy.

Aceste motoare sunt de trei tipuri, în funcție de protocolul de comunicație folosit:

 • Motor J4 RTS – cu receptor radio integrat
 • Motor J4 WT – folosit pentru clădiri și proiecte de renovare, cu dispozitiv de siguranță 2D
 • Motor J4 io – acesta este cea mai populară soluție Io-Homecontrol pentru motorizarea jaluzelelor venețiene de exterior, care funcționează cu ajutorul unității de control TaHoma

Indiferent de motorul ales, vei avea parte de o serie de funcții inovative:

 • Modificarea poziției jaluzelelor fără efort și de la distanță
 • Funcția „my”, care presupune definirea unui scenariu preferat, care aduce jaluzelele în poziția dorită cu un singur click
 • Blocator de siguranță – în cazul în care există obstacole între lamele, precum, de exemplu, zăpadă sau gheață pe timp de iarnă

Vrei să îți faci viața mai ușoară? Începe de aici!

Dacă te simți pregătit să faci acest pas spre automatizarea locuinţei, indiferent de tipul de jaluzele venețiene exterioare pe care le deții , te invităm să ne contactezi-ne pentru a discuta despre o ofertă personalizată și a te ajuta să faci alegerea potrivită pentru tine. 

Copyright foto top: @Somfy SAS / Stephane Rambaud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *