rolete textile Somfy

Cum contribuie un set de rolete textile la siguranta casei tale

Dacă eşti un admirator al seturilor de rolete textile, înseamnă că îţi doreşti un echilibru între aspectul estetic şi izolarea luminii din exterior. Aceste produse au succes pe piaţă, mulţumită faptul că ele reprezintă o cale de mijloc între jaluzelele exterioare şi cele interioare.

Un set de rolete textile este elastic şi poate fi ales în funcţie de culoarea ta preferată sau tonul estetic al încăperilor. Roletele de acest gen au avantajul de a părea un accesoriu natural al ferestrelor tale, care completează atmosfera plăcută din casă. Aceste produse sunt uşor de întreţinut, fie că este vorba de o curăţare de rutină sau spălarea lor ocazională.

Ce înseamnă confortul şi siguranţa pentru tine

Ferestrele sunt elemente direct vizate, atunci când ne referim la siguranţă. Uşa şi geamurile sunt acele spaţii expuse eventualelor riscuri provenite din interior, aşa că grija ta faţă de ele este sporită. Dacă în urmă cu câteva decenii, oamenii îşi echipau ferestrele cu gratii, pe care încercau să le înfrumuseţeze prin diferite culori sau modele.

Însă, „contribuţia” gratiilor la atmosfera din interiorul casei era una evidentă. Totuşi, nici uşa şi nici ferestrele nu pot fi ignorate, pentru că locuinţa trebuie apărată, iar siguranţa celor dinăuntru nu trebuie periclitată în niciun fel.

Aparent, setul de rolete textile are principalul avantaj al frumuseţii. Fiind făcute din material textil, acestea pot fi alese în orice culoare sau pot fi înfrumuseţate cu diferite modele. Acestea sunt mai maleabile faţă de jaluzelele din aluminiu, dar şi mai elegante.  În plus, roletele oferă intimitatea de care orice cămin are nevoie, dar şi oscilaţiile de temperatură care îţi transformă casa într-una din ce în ce mai confortabilă. În esenţă, setul de rolete textile pare ar fi orice, mai puţin un element care să ofere siguranţă casei tale.

Ce mai poate însemna un set de rolete textile

Siguranţa implică, în principal, două trasee: siguranţa fizică a familiei tale, dar şi siguranţa ta psihică, prin eliminarea grijilor. Mulţumită senzorilor cu care le poţi dota, roletele se pot ocupa de siguranţa ta, chiar şi atunci când nu eşti acasă. Funcţia de simulare prezenţă va mişca roletele, dar şi alte echipamente, la anumite intervale orare şi cu intensitatea dorită de tine. Astfel, fiind plecat în vacanţă, vei fi acasă pentru vecini.

Setul de rolete textile poate fi deschis sau închis, prin programare, înainte să ajungi acasă. Astfel, dacă stai peste program, iar roletele sunt deja programate, pot să trimită semnalul că tu eşti în interiorul casei.

Siguranţa ta fizică poate fi apărată şi cu ajutorul unei simple telecomenzi. Dacă eşti în cameră şi auzi sunete suspecte într-o alta, poţi manevra roletele să se deschidă sau să se închidă şi, astfel, să creeze senzaţia că tu ai fi în acea cameră. Poţi închide sau ridica roletele de la distanţă, fără să fie nevoie să intri în camera respectivă.

Despre telecomandă mai trebuie să ştii că acţionează prin intermediul unor canale protejate, care nu pot fi accesate de nimeni altcineva. Astfel, chiar dacă un vecin deţine un sistem de automatizare care acţionează la fel ca al tău, nu va putea să influenţeze setul tău de rolete textile sau alte echipamente.

Senzorii sunt responsabili şi pentru siguranţa ta psihică. Produsul va fi mai rezistent, datorită faptului că va fi manevrat întotdeauna cu aceeaşi intensitate. Sistemul de automatizare prelungeşte durata de viaţă a produsului, astfel că nu vei sta cu grija că tabloul de control sau roletele se pot strica atunci când ai nevoie de ele.

Siguranţa este acel factor necesar căminului tău.

set de rolete textile

Dacă alegi produsele care să reflecte această valoare, vei observa că inclusiv un set de rolete textile poate fi, surprinzător, un ajutor în problema siguranţei şi un tovarăş de încredere, chiar şi când tu eşti la mii de kilometri depărtare de casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *