Perdele

Cum sa aranjezi setul de draperii si perdele

Dacă eşti la curent cu tendinţele în materie de arhitectură şi design interior, atunci căminul tău va reflecta armonie, căldură şi confort. Ştii deja care sunt cele mai apreciate materiale pentru draperii si perdele şi ai făcut o alegere potrivită pentru camerele din casă.

După ce ai ales deja modelele de draperii si perdele pentru locuinţa ta şi ştii cu ce senzori vei echipa sistemul de automatizare, îţi poţi pune în aplicare planul de decorare interioară a ferestrelor. Stilul decis pentru fiecare încăpere nu îţi va ridica probleme, atâta timp cât urmezi instrucţiunile tehnice şi estetice de aranjare a perdelelor.

Informaţii de care poate depinde setul tău de draperii si perdele

Seturile de draperii si perdele depind atât de criteriile tehnice, cât şi de cele estetice. Printre acestea se numără materialul ales pentru fiecare dintre camere, măsurătorile şi culorile. Draperiile şi perdelele trebuie, în primul rând, aranjate în camere în funcţie de rezistenţa materialului la temperaturi şi umezeală.

Apoi, măsurătorile pentru fiecare dintre produse sunt supuse mai multor factori. Poţi să achiziţionezi perdele şi draperii care să acopere doar suprafaţa ferestrei sau poţi opta pentru cele care atârnă până în podea. În cel de-al doilea caz, dacă suprafaţa respectivă se află într-o zonă umedă, atunci distanţa dintre perdele şi podeaua camerei trebuie să fie de circa 2,5 centimetri.

Culorile perdelelor şi jaluzelelor afectează nu doar cantitatea de lumină din camere, ci şi atmosfera resimţită de către locuitorii casei. Dacă vrei să combini perdelele cu draperii mate sau cu model, un singur aspect aparent neimportant, precum nuanţa galeriei, poate altera armonia cromatică din cameră. Iar, atunci când instalezi aceste seturi, îţi recomandăm să acorzi atenţie felul în care se văd draperiile, odată strânse. Aspectul acestora este condiţionat şi de faptul că draperiile sunt, de obicei, fabricate din materiale puţin mai grele decât perdelele. Din această cauză, trebuie să fii atent şi la cât de mult se pot strânge accesoriile pentru ferestre.

Perdele

Înfrumuseţează-ţi seturile de draperii si perdele

Indiferent dacă ai ales ca draperiile şi perdelele tale să acopere doar fereastra sau să se întindă pe tot peretele, poţi adăuga un plus de estetică zonei chiar şi cu un sistem de automatizare. Panoul de perete, care va controla mişcările perdelelor tale, poate fi ales chiar şi în funcţie de culoarea sa.

Dacă panoul nu este ascuns de perdele şi îţi doreşti să îl personalizezi, o ramă argintie poate fi cea care îţi completează stilul decorativ, într-un mod discret. Iar dacă, din contră, preferi culorile puternice, poţi să decorezi panoul cu o ramă de culoarea alunei. Aceasta poate ieşi în evidenţă într-un mod spectaculos, mai ales dacă este combinată cu mai multe galerii de dimensiuni mici, de care atârnă draperii monocrome.

După ce te-ai ocupat de alegerea şi instalarea accesoriilor textile pentru ferestre, poţi începe să programezi când vrei ca acestea să se deschidă sau să se strângă, cu ce alte seturi să se sincronizeze şi cum să reacţioneze la factori precum lumina soarelui. Din acest moment, sistemul de automatizare se va ocupa de fiecare dintre opţiunile de mai sus, iar tu îţi poţi schimba oricând decizia, cu ajutorul telecomenzii. Setul tău de draperii si perdele îţi va completa ferestrele, timp în care stabileşte un echilibru între lumină şi întuneric.

Comentarii

  1. Ce poze pline de inspiratie!Felicitari!Cand m-am mutat am insistat sa imi aleg perdele si draperii cat mai frumoase.Pentru dormitor am ales o draperie din matase cu un imprimeu simplu, iar pentru living tot din matase dar ceva mai futurist.Toata lumea a fost incantata cand a venit in vizita la mine si le a vazut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *