proteja locuinta

Sfaturi pentru a-ti proteja locuinta din exterior

Siguranţa casei tale este un aspect de care trebuie să ai grijă întotdeauna. Atât familia ta, cât şi obiectele din locuinta trebuie să fie supuse niciunui risc, fie el fizic – cum sunt eventualele accidentări sau musafirii nepoftiţi – sau psihic – lipsa de intimitate, disconfort. Însă, locuinta are nevoie să fie apărată din interior, dar şi din exterior.

Căminul tău permite posibilităţi nenumărate de protecţie care să îţi ofere linişte. Pe lângă opţiunile standard de siguranţă, poţi descoperi că există metode alternative, cum ar fi jaluzelele de exterior, care au opţiuni special concepute în această direcţie.

Siguranta in locuinta vine din exterior

Siguranţa este un termen care se poate extinde în funcţie de numărul şi valoarea obiectelor din casă, dar şi de cifra membrilor familiei tale. Fiecare piesă de mobilier, obiect sau accesoriu pe care îl cumperi trebuie studiat, astfel încât să implice cât mai puţine riscuri. De aceea, sistemele automate Somfy nu înseamnă doar confort, ci şi protecţia apropiaţilor tăi şi a locuinţei.

Atunci când vrei să arunci o privire în casa ta din exterior, după ce ai închis porţile din telecomandă, o poţi face fără să intri în casă. Telecomanda care manevrează porţile poate fi sincronizată cu jaluzelele exterioare, astfel încât să le poţi ridica de la distanţă. Astfel, nimic nu te va surprinde, în cazul în care ai motive să fii prevăzător. Vei evita şi riscurile de accidentare, dacă ridici jaluzelele din afara casei şi laşi lumina să pătrundă în interior.

În acelaşi timp, dacă ai de planificat o vacanţă, nu trebuie să te mai gândeşti la rude sau persoane care ar putea rămâne la tine acasă. Nici vecinii nu îţi vor sesiza lipsa, odată ce activezi programul de simulare a prezenţei:

Jaluzele exterioare vor coborî şi se vor ridica neregulat, astfel încât să creeze senzaţia că tu eşti acasă. De aceasta opţiune se ocupă motorul şi panoul de control, printr-o simplă programare.

Metode suplimentare de protecţie locuinta din exterior

Dacă nu ai achiziţionat încă jaluzelele pentru exterior sau trebuie să le schimbi, trebuie să iei în calcul stilul arhitectural şi coloristic al casei, materialul recomandat sau preferat şi felul în care aceste aspecte vor influenţa interiorul locuinţei. În timp ce o culoare intensă va crea o anumită atmosferă în casă, dacă jaluzelele sunt închise pe timpul zilei, una mată, din nuanţa celor calde, va oferi camerelor căldura pe care trebuie să o emane un cămin.

În timp ce jaluzelele de exterior pot izola complet ce se întâmplă în casă de vecini, culoarea acestora le poate influenţa vibilitatea, atunci când ai ales să le ridici doar pe jumătate din telecomandă.

Specialiştii au lansat recomandări în această direcţie despre locuinta, mai ales pentru cei care au ferestre de dimensiuni mari, direcţionate spre stradă sau o suprafaţă aglomerată. Aceştia vorbesc despre jaluzele de o culoare opacă, ce dă naştere unui efect de umbre şi, astfel, acoperă o parte din imaginea expusă. Dacă această culoare este mai închisă decât clasicul alb, efectul de umbră va fi accentuat.

Mulţumită izolării în totalitate adusă de jaluzele, atunci când sunt complet închise şi a grosimii vizibile a lamelelor lor, acestea oferă o doză mărită de intimitate în faţa vecinilor sau a trecătorilor. Astfel, din porţi vizuale către casa ta, ferestrele ţi se pot transforma în aliaţi de încredere.

Siguranţa este un aspect preţios. După ce echipezi ferestrele cu un sistem de automatizare, vei beneficia de avantaje în plus, mulţumită cărora poţi pleca liniştit în vacanţă sau te poţi relaxa în casă, fără griji că vecinii ţi se pot transforma în spectatori.

sursa imagine: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *