Ce se afla in spatele unui sistem de jaluzele orizontale

Se spune că felul cum o să te simţi în casă este așa cum ai ales să îţi acoperi geamurile. Mulţumită pieţei în continuă dezvoltare, acum aproape fiecare aspect al acestei decizii este personalizabil: putem avea rulouri exterioare sau interioare, jaluzele orizontale sau verticale, textile sau din aluminiu, decorate sau nu cu perdele. Până şi culoarea acestor produse poate fi adaptată la stilul mobiliar, preferinţele estetice sau, pur şi simplu, starea din ziua achiziţiei.

În esenţă, dacă îţi construieşti sau renovezi casa, este imposibil să nu te loveşti de aspectul geamurilor, care au rolul de a-ţi oferi lumină, într-o formă controlată. Oricât de mult ţi-ar plăcea lumina, dacă nu ai opta pentru unul dintre produsele de mai sus, mobila, vopseaua şi parchetul expuse direct şi pe perioade îndelungate la razele solare îşi vor pierde din strălucire şi intensitatea culorii, potrivit site-urilor de specialitate. Această problemă nu depinde de anotimpuri, pentru că razele soarelui emit în moduri diferite, dar cu aceeaşi putere, atât iarna, cât şi vara.

Jaluzele orizontale sau perdele?

Încă de când au apărut, perdelele au avut un aspect decorativ. Între timp, materialul din care sunt făcute a devenit mai rezistent, chiar şi mat, însă transmiţând culoarea aleasă pentru ele în atmosfera camerelor.

O alegere întâlnită încă de la apariţia primelor jaluzele, care erau disponibile doar pe culoarea alb şi în formă orizontală, ele au reprezentat o opţiune din ce în ce mai des întâlnită. Unul dintre motive este efortul minimizat de a le deschide sau închide, care se poate face doar din apăsarea unui buton de pe telecomandă.

jaluzele si perdele Somfy

În plus, întreţinerea lor este una simplă, pentru că necesită doar o minimă curăţare periodică. Cu atât mai mult, unele modele de jaluzele interioare din materiale textile, au proprietăţi antistatice. Mai exact, acestea vor fi protejate de praf, într-o mai mare măsură decât un material comun.

Alegerea dintre lemn sau aluminiu

Diferenţa principală dintre rulouri şi jaluzele orizontale motorizate ţine de intensitatea comenzilor pe care le execută. Dacă un set de rulouri din lemn poate oferi întuneric sau lumină în sensul propriu, jaluzelele se ocupă de controlul luminii, cu avantajul adaptabilităţii. Pentru a găsi un echilibru între intimitate şi confort vizual, cele două produse pot fi folosite şi în combinaţie.

Pasul următor – jaluzele orizontale

Subiectul jaluzele orizontale a căpătat, în timp, un aer corporatist. Sunt deja binecunoscute acele jaluzele orizontale portocalii, întâlnite în firmele proaspăt înfiinţate sau instituţii publice. Acestea, deşi nu pot fi montate în tocul geamului, precum cele orizontale, oferă o protecţie mai puternică împotrriva luminii. De asemenea, pot fi uşor adaptate unor geamuri de dimensiuni mari sau uşilor interioare din termopan.

În timp, aceste jaluzele orizontale au eliminat acea imagine rigidă a produselor destinate unui public bine definit. Mulţumită dezvoltării unei palete largi de culori, acum sunt, adesea, incluse în planul cromatic de decorare a locuinţei.

Chiar dacă viziunea asupra jaluzelelor este una definită, modele de produse de gen s-au dezvoltat într-atât încât poţi achiziţiona jaluzele cu model decupat, în josul lor, astfel încât poţi să ai parte de curiozitatea privitorilor dacă acelea chiar sunt jaluzele sau perdele.

Cum funcţionează setul de jaluzele orizontale automate

Odată cumpărate şi montate, jaluzelele tale pot fi acţionate atât manual, cât şi automat. Ambele variante pot părea comode. Însă, automatizarea este cea care face diferenţa între o dimineaţă pe care o începi pe întuneric, deşi soarele a răsărit şi una în care camera ta primeşte suficientă lumină cât să nu ai parte de efecte secundare.

Echiparea unui set de jaluzele orizontale cu un sistem automatizat înseamnă transferul multor dintre responsabilităţile tale către senzorii care coordonează mişcarea acestora. Dacă unele dintre ele pot fi, totuşi, uşor de îndeplinit, simularea prezenţei în timp ce tu eşti în vacanţă este o sarcină care îţi poate salva bunurile din casă.

Automatizarea jaluzelelor înseamnă conectarea lor la mai multe dispozitive, precum un set de senzori ales de tine, un motor şi un panou de control, însoţit sau compensat de telecomandă. Printre acestea, unul dintre mecanismele care se ocupă de activitatea jaluzelelor este motorul Sonesse. Acesta este disponibil în variantele RTS sau WT.

Prima dintre ele, Sonesse 40 RTS, poate fi acţionată prin intermediul sistemului de transmisie pe unde radio. Telecomanda radio este integrată în mecanism, iar principalul avantaj al produsului este că acţionează fără să producă zgomot. Indiferent de mişcarea pe care o faci sau dacă ai ales să controlezi jaluzelele din telecomandă sau panou, zgomotul produs nu va trece pragul de 50 decibeli.

Somfy Sonesse 40 RTS motor jaluzele orizontale

Somfy Sonesse 40 RTS

Motorul Sonesse 40 RTS are în grijă orice tip de jaluzele orizontale textile, indiferent de materialul din care sunt făcute. Mişcarea lor electrică le va mări durata de viaţă, în timp ce copiii nu vor mai fi tentaţi să tragă de şuruburile unor jaluzele manuale.

Motorul poate fi uşor adaptat produselor de tip jaluzele orizontale, romane, ecranare şalupă sau ecranelor de proiecţie, la fel ca în cazul versiunii 50 WT. Aceasta poate fi utilizată împreună cu o telecomandă compatibilă cu sistemul infraroşu.

Alegerea corectă: jaluzele orizontale

Produsul care îţi va decora ferestrele este unul ales pe termen lung. O astfel de decizie, deşi necesară, trebuie cântărită la nivelul aşteptărilor, stilului de design al camerelor şi a tuturor utilizatorilor. Dacă o telecomandă poate fi uşor păstrată într-un loc predefinit, o şină care aproape că atinge parchetul (în cazul geamurilor mari) poate reprezenta o tentaţie periculoasă pentru cei mici.

În prezent, există o multitudine de companii specializate, care oferă produse atât de bine adaptate stilurilor, încât pot fi chiar şi confundate cu altele. E momentul să acorzi suficient timp acelui model de produs pe care îl cauţi şi cu siguranţă vei găsi varianta potrivită care îţi este un sprijin automatizat până peste ani.

Comentarii

  1. Pingback: Ce se afla in spatele unui sistem de jaluzele verticaleCasa Somfy | Bun De Citit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *