automatizari pentru porti Somfy

Pregateste-te de vremea rece cu sisteme de automatizari pentru porti

Porţile de la intrarea în gospodăria ta pot fi cu mult mai importante decât te poţi gândi, înainte de a le alege. Acestea pot fi responsabile nu doar pentru drumul maşinii tale înspre interiorul curţii, cât şi pentru siguranţa celor din jur, cea a casei sau rezistenţa în faţa iernii.

Sistemele de automatizari pentru porti nu sunt doar accesorii aplicate fiecărei componente a acestora, ci parteneri de încredere, care te vor ajuta să treci peste iarnă, fără daune.

Cu sau fără sisteme de automatizari pentru porti?

Imaginează-ţi scenariul următor: ninge de minimum 6 ore, tocmai ai ajuns pe drumul care duce înspre casă, iar apropiaţii se uită după tine pe geam. Dacă ai avea porţi acţionate manual, cineva s-ar îmbrăca gros şi ţi-ar deschide porţile imediat. Însă, este posibil să nu vezi acea persoană, dacă ninsoarea este una abundentă. Sau poate nu observi câinele care a venit să te întâmpine. Continuarea acestei teorii este uşor de dedus.

Pe de altă parte, poţi alege să ai sisteme de automatizari porti. Atunci, vei evita acea ieşire din maşină care te obligă să deschizi porţile, apoi să înaintezi cu automobilul pentru ca, în final, să închizi porţile şi să poţi înainta spre garaj. Este posibil ca, din cauza temperaturii din maşină, să te lupţi cu o posibilă răceală, atunci când nu ai o telecomandă sau un motor care să îţi uşureze drumul.

Dacă nu trebuie să schimbi temperatura de cel puţin cinci ori (deschizi poarta – înaintezi cu maşina – ieşi din automobil şi închizi poarta – ieşi, din nou, ca să te întrepţi înspre uşă – intri în casă), eviţi grijile legate de eventuale răceli.

Sistemele de automatizari pentru porti înseamnă noi griji?

Dacă motorul şi celulele fotoelectrice au fost poziţionate corect, pe durata iernii, nu vei avea nevoie de mentenanţă. Cel mai mare pericol al unui senzor este îngheţul, însă acesta poate fi evitat din momentul în care apelezi la specialiştii Somfy, care îţi vor instala componentele sistemului de automatizari pentru porti astfel încât să nu fi expus niciunui risc.

Totuşi, te poţi gândi la zăpada care îngheaţă în curtea ta, mai ales dacă zăpada a fost combinată cu un ger. Noi îţi spunem că, dacă porţile întâmpină probleme precum suprafeţe prea dure pentru a deschide porţile, acestea te vor atenţiona din timp.

Sistemul de celule fotoelectrice, montat atât pe interior, cât şi pe exteriorul porţilor, va avea grijă ca obstacolele ce apar în acţiunea porţilor inteligente nu le vor afecta rezistenţa.

Un sistem de automatizari pentru porti nu înseamnă că vei avea nevoie de monitorizări, astfel încât să fii nevoit să te uiţi pe geam, atunci când vine iarna. Din contră, mulţumită unor astfel de porţi vei şti cum să manevrezi intrarea în curte suficient de bine încât să nu le fie afectată rezistenţa.

Componentele unui sistem de automatizari pentru porti sunt motorul, celulele fotoelectrice şi telecomanda. În timp ce primele două vor avea grijă ca acestea să funcţioneze conform programării şi să respecte cerinţele de manevrare, telecomanda este cea care va fi responsabilă pentru sănătatea ta, pe timpul iernii.

În plus, odată ce parchezi maşina, poţi lua telecomanda în casă şi, astfel, vei putea manevra alte sisteme, nu doar cele de automatizari pentru porti, de dinainte să păşeşti în interiorul casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *