Ghidul Smart Home pentru o familie ocupata

Te invităm să faci cunoștință cu familia Popescu! Ei au doi copii și locuiesc într-o casă cu 4 camere într-un cartier rezidențial aflat la marginea orașului. Duc o viață fericită și, atât pentru domnul cât și pentru doamna Popescu, familia este pe primul plan.

Cu toate acestea, amândoi sunt foarte preocupați cu munca lor; ei sunt plecați cel puțin 9 ore în fiecare zi, iar domnul Popescu uneori lipsește și în weekend.

Seara și în weekend, când toată lumea este acasă, părinții nu au viață ușoară: sunt luați cu asalt de copii și abia au timp pentru ei, să se relaxeze ca să-și recapete forțele pentru o nouă zi de lucru.

Dacă și tu ai copii, indiferent dacă locuiești la casă sau la apartament, probabil vei înțelege: acele 5 minute de pauză și liniște sunt aproape imposibil de obținut.

Având acest lucru în minte, într-o zi, familia Popescu a decis să își transforme casa. Mergând pe ideea de smart home, au ales sistemele de automatizare pentru locuință.

Citește și: O zi cu Somfy Home Motion

Iată rezultatul!

Ce înseamnă Somfy Smart Home pentru familia Popescu

#1 Relaxarea începe în baie

Smart Home baie

Copyright: ©Somfy SAS / Getty Images

Una din încăperile pe care le poți transforma într-o oază de relaxare în care să ai momente de liniște este baia.

Aici, confortul începe odată cu intimitatea. Baia doamnei Popescu este expusă printr-o fereastră cu orientare către stradă; însă, pentru protecție, folosește rulouri din aluminiu cu automatizare.

A setat un scenariu preferențial: după apusul soarelui, ruloul s-a închis automat, astfel încât oricine să poată folosi liniștit baia cu lumina aprinsă. Rulourile din aluminiu sunt, în același timp, foarte bune izolatoare fonice dar și termice, astfel încât să nu se audă zgomotul de afară și să se mențină căldura mai mult timp.

Tot ce a avut nevoie doamna Popescu pentru a avea parte de acest confort a fost: un motor pentru rulouri și un senzor de lumină și căldură de interior Thermosunis RTS.

#2 Și în bucătărie poate fi liniște!

smart home bucatarie

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

Toată lumea s-a trezit și este pregătită de micul dejun. Doamna Popescu, împreună cu soțul ei au pregătit în această dimineață masa.

După cum probabil știi deja, soarele este sursa stărilor de bine și a energiei pe care o avem zi de zi. De fiecare dată când dimineața este însorită, doamna Popescu folosește acest lucru în avantajul ei. Jaluzelele din bucătărie se deschid automat încă dinainte ca ea să ajungă acolo, având în vedere că în fiecare noapte ele sunt închise.

Citește și: Cum obții mai mult confort folosind lumina naturală

În felul acesta, ea reușește să își aștepte membrii familei dimineața, binedispusă de fiecare dată. Servesc împreună micul dejun luminați de razele soarelui și pleacă de acasă la treburile zilnice cu mai multă energie.

Tot ce are nevoie doamna Popescu să obțină această stare de bine în fiecare dimineață este de un motor pentru jaluzele interioare și un sistem de comandă montat în perete (sau tip telecomandă) care să permită setarea unui scenariu preferențial.

#3 Dormitorul, creat pentru odihnă

smart home dormitor

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

S-a terminat o nouă zi ocupată. Este deja ora 22 și doamna cu domnul Popescu abia au încheiat cu strângerea mesei după cină. Apoi, unul dintre ei a trecut la ultima rundă de urări de noapte bună copiilor, asigurându-se că sunt pregătiți de culcare.

Când părinții sunt deja în pat, și-au dat seama că perdelele au rămas trase la o parte la dormitorul lor. Așadar, fără să se mai deranjeze să se ridice din pat, domnul Popescu a folosit telecomanda aflată lângă el, pe noptieră, pentru a închide complet perdelele, astfel ca ei să nu fie deranjați de lumina din stradă și să poată dormi liniștiți.

Pentru a obține acest confort, domnul Popescu a avut nevoie doar de un motor pentru perdele și de o telecomandă Telis 16 RTS. Folosind-o, poate să aibă control asupra tuturor aplicațiilor din casă.

De exemplu, înainte de culcare, poate să închidă din pat toate sistemele de umbrire din casa lui care au rămas deschise, pentru că îi permite controlul la distanță. Dacă, în camera unuia dintre copii, perdelele au rămas deschise și acesta doarme, domnul Popescu le poate închide fără să îl deranjeze. Motorul pentru perdele este atât de silențios!

#4 Poarta deschisă din mers

smart home porti de acces

Copyright: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

În fiecare dimineață, domnul Popescu pleacă la birou cu mașina și își lasă copii la școală, în drumul său. Ca să nu întârzie, trebuie să respecte orele de plecare de fiecare dată.

Indiferent dacă este iarnă sau vară, domnul Popescu a găsit o soluție care să îi permită să economisească timp dimineața: motorizarea porții de acces în curtea sa.

Dimineața, toată lumea se urcă în mașină și, folosind o telecomandă, poarta se deschide din mers și se închide în urma lor, după ce au părăsit curtea. În felul acesta, domnul Popescu nu mai este nevoit să coboare și să închidă poarta, la plecare.

Pentru a avea parte de acest confort, el a folosit un motor pentru poartă și o telecomandă de buzunar, pe care o poartă mereu la cheile de la mașină.

Astfel, cu ajutorul acestui sistem Smart Home, el economisește timp prețios și niciodată nu întârzie la birou.

Și familia ta poate beneficia de sistemele Smart Home!

Scenariul familiei Popescu poate fi și scenariul familiei tale! Dacă ai un program încărcat și vrei să ai o viață mai ușoară când îți petreci timpul acasă, cu familia, alege soluțiile Somfy Smart Home!

Aceste sisteme de automatizare îți oferă o gamă variată de soluții care te vor ajuta, de la motorizarea sistemelor de umbrire pentru ferestre, la controlul porților de acces, ușilor de garaj sau copertinei de pe terasa ta.

Somfy a înțeles dintotdeauna că siguranța, intimitatea, economia de energie și confortul sunt factorii care îți pot face o viață mai frumoasă. De aceea, te invităm să descoperi aceste soluții și să îți transformi grijile unei vieți ocupate în momente plăcute de liniște, petrecute acasă.

solutiile_somfy

Comentarii

  1. Familia Popescu se aseamana foarte mult cu familia mea. Am doi copii si o sotie minunata si, din pacate, cu greu ne facem timp sa stam impreuna. In timpul saptamanii suntem amandoi cu munca si in weekend cu treburi casnice 🙂 Cred ca multe familii se regasesc in acest tipar si e trist ca munca ne ocupa atat timp din viata, in loc sa ne bucuram de momentele cu adevarat importante – cele petrecute cu cei dragi. Imi place foarte mult articolul vostru si, cu toate ca in momentul de fata nu ne permitem un sistem complet de automatizare pentru locuinta, avem in plan pe viitor sa achizitionam unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *