Solutii pentru motorizare perdele

Soluții de automatizare pentru perdele: cum alegem motorul potrivit?

Ritmul agitat al fiecărei zile își poate pune amprenta pe starea noastră de bine. Ce e mai plăcut decât să știm că, odată ce am ajuns acasă, toate problemele par să dispară?

E momentul în care să ne bucurăm de confortul și liniștea locuinței. Trebuie doar să apăsăm pe un buton și restul vine de la sine: perdelele se vor închide automat, și vom avea parte de intimitatea de care avem nevoie pentru a ne odihni. Simplu, nu-i așa? Fără bătăi de cap, fără timp pierdut, doar eleganță și stare de bine.

Cum ne ajuta perdelele motorizate?

Tuturor ne plac geamurile mari care lasă lumina blândă a soarelui să inunde locuința. Însă perdelele, pe lângă scopul decorativ, ne protejează și de ochii curioși. Și întotdeauna este o provocare așezarea simetrică a faldurilor. Sau manevrarea ușoară atunci când sunt de mari dimensiuni.

Perdelele motorizate se pot acționa printr-o simplă apăsare de buton, pentru a asigura intimitatea locuinței și pentru a proteja camera de razele soarelui. Cablurile de acționare nu vor mai reprezenta nici ele o bătaie de cap.

Avantajele perdelelor motorizate

Versatilitate

 • Potrivite pentru toate tipurile de perdele.
 • Echipare posibilă pe diferite suprafețe: drepte, curbate sau arcuite.
 • Capacitatea de a mișca perdelele chiar și în eventualitatea unei întreruperi a alimentării.

Simplitate

 • Ușor de instalat.
 • Există diferite opțiuni pentru montare: clasică sau mascată sub un tavan suspendat.
 • Deschidere în sens unidirecțional, bidirecțional, asimetric sau clasic (suprapus).
 • Conectarea la o sursă convențională de alimentare de 220V.

Aspect

 • Construcție ascunsă a cablului.
 • Carcasă de înaltă calitate a motorului.
 • Reglarea capetelor de cursă permite păstrarea formei perfecte a perdelelor.

Confort

 • Deschiderea și închiderea automată a perdelelor.
 • Reglarea vitezei perdelelor.
 • Funcționarea silențioasă a motorului, asigurând maximă discreție.
perdele motorizate
Copyright: @Somfy SAS / Vanessa Andrieux

Modalităţi de acţionare a perdelelor și primul pas către o casă conectată

Există dispozitive variate de comandă, pliate pe nevoile individuale de utilizare:

 • Telecomandă cu fixare pe perete: Smoove.
 • Telecomandă simplă Telis sau Situo.
 • Connexoon Windowunitatea de comandă care permite managementul sistemelor de umbrire pentru ferestre prin intermediul aplicației dedicate de mobil. Aplicația este disponibilăîn Google Play sau AppStore.

Ce soluții de motorizare Somfy există pentru perdele?

Indiferent de tipul de perdea, sistemele de automatizare Glydea Ultra, Movelite,și Irismo se adaptează nevoilor diferite, cu un comportament smart. Acestea pot fi instalate ușor, iar motorul poate fi ascuns în tavanul fals. De asemenea, funcția TouchMotion permite pornirea automată a transmisiei electrice atunci când perdeaua este mișcată ușor cu mâna.

Copyright: ©Somfy Activités SA

GLYDEA® ULTRA

Glydea® Ultra are unul dintre cele mai scăzute niveluri de zgomot din lume – sub 38 dB. Această valoare extrem de mică este asigurată prin absorbția zgomotului și a vibrațiilor din interiorul motorului și prin utilizarea componentelor cu zgomot redus pentru asamblarea șinei.

Ca urmare, se va observa doar mișcarea perdelelor și nimic mai mult. Datorită compatibilității cu mai multe tipuri de control, unitatea Glydea® Ultra poate fi integrată în aproape orice proiect. În același timp, Glydea® Ultra este un motor puternic care poate pune în mișcare perdele cu greutatea de până la 60 kg, cu o lungime a șinei de până la 12 m, cu o deschidere pe două fețe sau pe o față.

IRISMO® 45 WIREFREE RTS

Pentru perdele cu greutatea de până la 45 kg și lungimea maximă a șinelor de până la 10m.

Funcționarea autonomă a bateriei este ideală în cazul în care cablurile de alimentare nu sunt disponibile.

 • O încărcare a bateriei durează până la 9 luni de utilizare.
 • Dispune de control radio încorporat. Are funcția TouchMotion pentru a porni deplasarea perdelelor prin mișcarea ușoară a perdelei.
 • Se poate selecta viteza.
 • Soluție universală, wireless.
 • Posibilitatea de a schimba capetele de cursă.
 • Ajustarea automată a opririi în poziția finală.
 • Instalarea pe șină Glydea®.

MOVELITE™

Movelite™ reprezintă soluții de motorizare pentru perdele clasice, cu greutatea de până la 35 kg și lungimea șinei perpendiculare de până la 10 m, cu deschidere față-verso sau mono-față.

Movelite™ oferă o gamă de trei opțiuni de control, cu toate funcțiile necesare unui motor modern pentru perdea. Dimensiunile compacte și nivelurile scăzute de zgomot din timpul funcționării garantează o integrare facilă. Garanție de cinci ani.

Astfel se va spori confortul și personaliza întreaga locuință în funcție de nevoile individuale.

Indiferent de tipul materialelor alese pentru perdele, acestea rămân curate mai mult timp și sunt mai rezistente, nefiind operate manual. Chiar și cele de dimensiuni mari se pot deschide sau închide fără efort, rămânând întotdeauna perfect întinse și cu un aspect elegant. În plus, designul discret al motoarelor a fost conceput pentru a se potrivi oricărui tip de locuință.

Tipuri de clădiri unde se pot folosi

Sistemele de umbrire interioară sunt potrivite pentru orice tip de încăpere. Pot fi utilizate atât în locuințe private, cât și în spații comerciale, camere de hoteluri, birouri, săli de conferință etc. și se adaptează nevoilor variate.

Copyright: ©Somfy Activités SA / Lukkien

Suport Somfy pentru proiectarea soluţiei de motorizare

Pentru ajutor în alegerea soluției ideale, vă rugăm să ne trimiteţi detalii despre proiectul casei și vă vom ghida spre varianta potrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *