solutii de iluminat

Solutii de iluminat automatizate intr-o casa inteligenta

Încă de mic, George a fost fascinat de becuri și orice fel de lumini și luminițe. Îi plăcea să se joace cu luminile din casa părinților săi, să schimbe becurile arse și era fascinat cum un obiect de sticlă atât de mic poate produce atât de multă lumină încât să umple o încăpere întreagă.

Pasiunea lui George l-a urmărit și la maturitate, acesta specializându-se în instalații electrice și solutii de iluminat. Deși acum nu mai locuiește în casa părintească, nu a uitat locul de unde și-a exercitat pentru prima dată pasiunea.

Între timp, George s-a căsătorit și are acum doi copii frumoși. Locuiește cu familia în propria lor locuință. Aici, el a continuat să facă experimente cu luminile, așa cum făcea când era copil, însă la alt nivel. Atât la interior cât și pe terasă și balcon, el a descoperit că iluminatul poate fi distractiv și a încercat să profite din plin de toate posiblitățile pe care le avea la dispoziție.

Într-o bună zi, George a aflat de soluțiile de la Somfy care permit controlul luminilor de la distanță. De atunci, experimentele lui au luat o altă direcție: în loc să instaleze cât mai multe tipuri de lumini, George a ales să mențină luminile din curte, de pe terasă și din interiorul casei. În plus față de controlul lor din întrerupător, el a ales și varianta ingenioasă: o telecomandă și, ulterior, un smartphone.

Distracția pentru George abia acum începea. 🙂

Solutii de iluminat pentru petrecerea de sambata seara

Se spune că o casă frumoasă și o familie fericită sunt lucrurile cele mai de preț din viața unui om. Așa simte și George. Familia și casa sunt lumina din viața lui.

De fiecare dată când are ocazia, el și soția lui își invită prietenii să petreacă timp pe terasă și în curte, în sezonul cald. Pentru fiecare vizită care se prelungește cu o petrecere, George a pregătit o surpriză care îi va „lumina” invitații: o terasă cu becuri care se aprind cu un singur click, o grădină luminată discret și o alee de beculețe de la poartă până la terasă, care arată ca o potecă de basm.

Copyright: @Somfy SAS / Rafał Meszka and Monika Filipiuk-Obałek

Copyright: @Somfy SAS / Rafał Meszka and Monika Filipiuk-Obałek

Toate acestea creează o atmosferă plăcută, reușind să impresioneze de fiecare dată invitații. Și știi ce e mai frumos? Toate luminile se aprind la apăsarea unui buton!

Acest lucru este posibil cu scenariul de terasă, pe care George l-a setat la început, când a achiziționat telecomanda. Fiecare invitat care ajunge pentru prima oară acasă la George are parte de o surpriză de proporții.

Totuși, nu doar pe terasă și în grădină au fost folosite solutii de iluminat automate.

Solutii de iluminat pentru momentele cand nimeni nu e acasa

În timpul săptămânii, când familia e la serviciu și la școală, se folosește scenariul de plecare economic: dintr-o apăsare de buton, toate luminile din casă și din curte se închid, iar alarma se activează.

În felul acesta, chiar dacă a fost uitată lumina aprinsă într-o debara sau dacă becurile din grădină au rămas aprinse de peste noapte, toate se vor stinge în același timp.

Copiilor le place tare mult să călătorească. Deseori, în weekend sau în concedii, George și familia lui pleacă la mare, la munte sau într-o altă țară. Atunci când casa rămâne liberă și nesupravegheată, cea mai bună soluție de protecție este al doilea scenariu de plecare.

Copyright: @Somfy SAS / RafałMeszka and Monika Filipiuk-Obałek

Copyright: @Somfy SAS / RafałMeszka and Monika Filipiuk-Obałek

În ce constă acesta?

În primul rând, toate luminile se închid și alarma se activează, la o singură apăsare de buton. Însă, cum alarma este activată, în anumite momente, există lumini care se pot aprinde automat. De exemplu, lumina de la dormitorul de la etaj poate să se aprindă în fiecare seară, timp de două ore, ca să creeze impresia că este cineva acasă.

La fel se poate personaliza scenariul pentru toate luminile. Dacă atunci când familia este acasă, luminile discrete din grădină rămâneau aprinse peste noapte ca să mențină o atmosferă plăcută, același lucru se poate întâmpla și când familia nu este acasă. Astfel, oricine trece pe stradă și se oprește să admire grădina, își alungă orice gânduri de a pătrunde ilegal în curte, având impresia că este cineva acasă.

Cum functioneaza aceste solutii de iluminat?

Nu trebuie să fii electrician sau specialist ca George ca să poți beneficia de solutii de iluminat inteligente de la Somfy. Trebuie doar să discuți cu un instalator profesionist în sisteme de automatizare care să se ocupe de implementarea lor în casa ta.

Pentru automatizarea luminilor tale, câte o cutie mică va fi montată în spatele fiecărui suport de iluminat, având rolul de a face posibil controlul lui din telecomandă. Acea cutie mică este un receptor de unde radio, utilizate pentru a comunica cu dispozitivul de control: telecomanda.

Pentru a controla sistemul de iluminat de pe smartphone, ai nevoie de o soluție în plus: instalarea unui router TaHoma. Odată ce ai un astfel de dispozitiv în casa ta, soluțiile sunt nelimitate: poți controla de pe smartphone nu doar luminile, ci și alte sisteme dotate cu automatizări Somfy: copertine de terasă, rulouri, jaluzele, uși de garaj, porți de acces, sistem de alarmă și multe altele!

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

Toate aceste soluții sunt wireless, așadar nu va fi nevoie de niciun cablu sau de spargerea vreunui perete din casa ta.

De aceea i-a plăcut atât de mult lui George această soluție de iluminat automată.

Vrei să fii ca George?

Viața lui a devenit mai ușoară de când a descoperit soluțiile de iluminat de la Somfy. Cu toate că George a fost pasionat de solutii de iluminat, lui i-a luat mai mult timp decât ție să descopere soluțiile de la Somfy.

Într-un timp scurt, poți avea și tu în casa ta sau la birou soluțiile de care am menționat în povestea lui George. Ai vrea să aduci și tu mai multă lumină și mai mult confort în viața ta?

Contactează-ne și noi te vom ajuta să îți faci viața mai ușoară.

Copyright foto top: ©somfy SAS/arnauld childéric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *