Ce solutii de umbrire sa alegi in casa ta?

Fie că îți reamenajezi o cameră sau întreaga locuință, trebuie să iei în considerare noile tendințe în amenajarea ferestrelor și actualele solutii de umbrire disponibile pe piață. Ele îți pot permite să îți creezi un design chic, ca de cafenea, în bucătărie, sau să readuci la viață eleganța soluțiilor victoriene de odinioară în sufrageria ta.

Având atât de multe opțiuni de unde poți alege, alegerea unei solutii de umbrire potrivite poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă este prima ta incursiune serioasă în lumea amenajării ferestrelor și a sistemelor de umbrire.

Înainte să vorbim despre soluția pentru fiecare cameră din casa ta, hai să vedem câteva sugestii de care să ții cont când pornești la drum:

#1 Folosește stiluri adaptate în funcție de fiecare încăpere. Draperiile care arată foarte frumos în dormitor nu ar da bine în hol, de exemplu. Lasă spațiul disponibil din jurul ferestrelor să te ghideze în alegerea soluției de umbrire potrivită!

#2 Dacă vezi ceva ce îți place dar nu ești sigur dacă se potrivește în încăperea ta, întreabă un specialist sau documentează-te! Există atât de multe soluții disponibile pe piață, încât te poți pierde în opțiuni. Totuși, un set de rolete textile sau falduri romane de dimensiuni standard riscă să nu se potrivească sau să nu îți ofere aspectul personalizat dorit.

#3 Dacă dorești o soluție automatizată de umbrire pentru casa ta, consultă un specialist! Dacă alegi și cumperi pe cont propriu un sistem de motorizare riști fie ca acesta să nu fie compatibil, fie să nu îl instalezi corect și să ai surprize neplăcute la un anumit interval de timp de folosire.

Având aceste lucruri în minte, haide să vedem cum să îți alegi solutii de umbrire potrivite pentru fiecare încăpere din casă.

Solutii de umbrire pentru fiecare cameră

Baie

Dacă deții ferestre în baie, credem că aspectul cel mai important de care trebuie să ții cont în alegerea sistemului de umbrire este intimitatea.

Printre soluțiile posibile sunt: falduri romane, draperii din fibre naturale, jaluzele interioare din materiale rezistente la umiditate.

Copyright: ©Somfy SAS/ Alex Stafford - Photography - Inc.

Copyright: ©Somfy SAS/ Alex Stafford – Photography – Inc.

În alegerea unei solutii de umbrire pentru baia ta, trebuie să ții cont de:

  • Iluminare: ia în considerare o soluție de culoare deschisă care să permită pătrunderea luminii naturale dar să favorizeze intimitatea, de fiecare dată când ai nevoie.
  • Aerisire: un sistem de umbrire care blochează pătrunderea aerului, precum ruloul sau jaluzelele venețiene exterioare nu este potrivită pentru baie. Este nevoie să alegi o soluție care poate umbri dar și favoriza aerisirea în același timp.

Dormitor

Când alegi soluția de umbrire pentru dormitorul tău, găsește o soluție care să echilibreze protejarea intimității, pătrunderea luminii naturale dar și blocarea acesteia în momentul în care vrei să te relaxezi.

Copyright: ©Somfy SAS/ Somfy Taïwan

Copyright: ©Somfy SAS/ Somfy Taïwan

Iată soluțiile de care să ții cont:

  • Draperii: folosind draperiile automatizate, poți echilibra elementele menționate mai sus, controlându-le dintr-un singur buton
  • Storuri: o opțiune elegantă pentru orice dormitor
  • Falduri romane: sunt o altă soluție fiabilă și confortabilă de umbrire, în special dacă sunt automatizate.

Camera copilului

Când vorbim de camera copilului, este bine să recurgem la solutii de umbrire fără șnururi, cabluri sau fire care pot fi agățate și care pot pune în pericol sistemul de umbrire respectiv sau chiar siguranța copilului.

De aceea, soluțiile de umbrire exterioare ar fi o variantă potrivită, de exemplu: jaluzele venețiene exterioare sau rulouri din aluminiu. Însă, o soluție automatizată interioară nu este exclusă: jaluzele interioare sau rolete textile.

Când vine vorba de factorii de care să ții cont, siguranța trebuie să fie pe primul plan, urmată de favorizarea pătrunderii luminii naturale și izolarea termică.

Sufragerie

Fiind una din cele mai populate camere din casa ta, în sufragerie îți poți instala o gamă variată de solutii de umbrire.

Pentru că este, deseori, un loc de relaxare, timp petrecut cu familia sau prietenii, tendința de umbrire din sufragerie este bazată pe funcționalitate și design plăcut.

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

O perdea care se potrivește cromatic cu canapeaua ta dar care permite soarelui să îți deranjeze oaspeții nu este o soluție potrivită. Dacă ești în căutarea unei soluții economice, poți alege sisteme de umbrire care favorizează procesul de izolare termică, precum rulouri automate din aluminiu sau jaluzele venețiene exterioare.

Dacă ești în căutarea unei soluții elegante ca și design, textură dar și cu funcționalitatea adaptată nevoilor tale, draperiile sunt varianta potrivită, însă nu sunt excluse și faldurile romane. Automatizarea acestora prezintă un mare avantaj: renunți la corzile și cablurile care pot părea inestetice, le poți controla stând pe canapea și scapi de privirile vecinilor curioși.

Bucătărie

Când vine vorba de alegerea sistemelor de umbrire pentru bucătărie, trebuie să ai în vedere un lucru important: petele de grăsime!

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

Copyright: ©somfy SAS/arnauld childéric

Găsirea unei soluții eficiente de umbrire pentru bucătărie nu este ușoară. Iată ce îți recomandăm:

  • Jaluzele interioare din plastic sau lemn: le poți adapta în funcție de cromatica bucătăriei tale, favorizează pătrunderea luminii naturale și sunt folosite adesea și în cafenele și restaurante. În plus, ele se pot curăța ușor.

Hol

Chiar și aceste spații de tranzit, pe care uneori poate ai tendința să le neglijezi, au nevoie de solutii de umbrire de calitate. Poți opta pentru rulouri, jaluzele interioare sau chiar rolete textile.

Toate aceste soluții pot fi motorizate, lucru care îți e de mare folos în special dacă ferestrele sunt amplasate în zone dificil de accesat.

Acum, că am trecut prin soluțiile de umbrire pentru toate încăperile din locuința ta, e timpul pentru cumpărături! Sfatul nostru: întotdeauna să consulți un specialist dacă dorești o soluție de umbrire cu motorizare și întotdeauna să vezi cum funcționează sistemul ales în viața reală, nu într-o poză sau într-un video online.

Sperăm că ți-am oferit o idee de ansamblu asupra viitoarelor solutii de umbrire pe care le vei alege pentru locuința ta! Dacă dorești să ne împărtășești gândurile tale, te invităm să ne lași un comentariu în secțiunea de mai jos!

Copyright foto top: ©Somfy SAS/Arnaud Childéric

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *