Surse de lumina Somfy

Cele mai bune surse de lumina pentru zi si noapte

Căminul în care îţi vei petrece decenii de seri răcoroase şi zile însorite are nevoie de determinare şi o bună informare. Atunci când vrei să o amenajezi sau să îi dai un aer nou, o contribuţie importantă o au tipurile de surse de lumina pe care ţi le oferă.

E deja cunoscut că o casă luminoasă transmite linişte, un iz de sănătate şi, bineînţeles, o plăcere vizuală de fiecare dată când vei da cu ochii de lumina caldă a soarelui.

Ce poate intra în casa ta pe geam

În urmă cu două decenii, jaluzelele verticale din aluminiu îşi făceau loc pe piaţa românească şi echipau locuinţele înstărite şi, mai apoi, casele tuturor. Astăzi, ferestrele tale – filtrul luminii care intră în casă – pot fi dotate cu rolete programabile, astfel încât lumina să pătrundă în interior, de la răsărit şi până la apus, în cantitatea pe care tu o doreşti.

Lumina care intră în casa ta sau clădirea în care lucrezi are nevoie de gardieni de nădejde, care să nu transforme razele soarelui în duşmani ai mobilei sau puterea becurilor în inamici ai sănătăţii ochilor. Lumina din mediul în care trăieşti este la fel de importantă atât ziua, cât şi noaptea. De aceea, Somfy, cel care protejează lumina naturală de 40 de ani pe piaţa globală, poate fi completat de Phillips, lider în domeniul unor surse de lumină artificiale din 1891.

Surse de lumina, nu de cheltuieli

Atât becurile, cât şi lumina soarelui pot fi folosite pentru a controla şi micşora consumul de curent electric. Printr-un bun management al razelor soarelui şi becurilor ce îţi devin surse de lumina, poţi face ca cererea sau „oferta” de răcoare să fie una potrivită, naturală. Împreună, Somfy şi Phillips te vor ajuta să scazi consumul de curent electric substanţial, cu 50%, potrivit US Energy Information Administration (EIA).

Poţi îmbina cu uşurinţă faţade bioclimatice cu becuri economice, dar care oferă o lumină potrivită ochilor tăi. De ce îţi recomandăm surse de lumina oferite de Phillips? Pentru că 65% dintre principalele aeroporturi ale lumii, 30% din clădirile comerciale şi spitalele, una din trei maşini şi obiective turistice precum Turnul Eiffel, Opera din Sindey şi Marile Piramide sunt luminate de becuri Phillips. În plus, lumina artificială de seară, atunci când nu este controlată eficient, poate cauza daune care distrug tot efectul unei lumini naturale potrivite.

Gardieni şi surse de lumina

Dacă alegi surse de lumina Philips, poţi să economiseşti consumul de curent electric cu 30%. Dacă, însă, combini roletele automate cu becuri, ajungi la o reducere de 50%. Dimineaţa, seara sau atunci când sunt nori pe cer, poţi folosi o parte din becuri. Atunci când lumina de afară este medie, poţi crea un echilibru între lumina care intră pe geam şi un singur bec. În schimb, atunci când soarele se află pe cer, ai poarte doar de lumina naturală de care au nevoie ochii tăi.

Atunci când alegi becuri profesioniste, confortul tuturor celor din casă este crescut. În plus, ai şi varianta unor becuri „verzi”, mulţumită certificării LEED.

Astfel, căminul tău va găzdui surse de lumina echilibrate, pentru că este necesar să te gândeşti la influenţa continuă a luminii asupra ochilor tăi. Dacă ai ales să combini jaluzele orizontale, rolete textile sau rulouri exterioare cu becuri profesioniste, problema luminii se va transforma, rapid, în propria soluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *