TaHoma® iti transforma locuinta intr-o casa conectata

Începând cu data de 25 iulie 2017, Somfy România lansează pe piață o nouă tehnologie care îți permite să locuiești într-o casa conectata. Vei avea parte de control intuitiv de la distanță al tuturor echipamentelor motorizate din casa ta, folosind un smartphone sau o telecomandă.

Odată cu lansarea tehnologiei io-homecontrol®, vei putea achiziționa și echipamentele Tahoma® și Tahoma® Premium. Iată în ce constau acestea.

TaHoma®, solutia ta pentru o casa conectata

TaHoma Casa Conectata

Vei putea descoperi că viața bate filmul și nu invers. Cu ajutorul tehnologiei TaHoma®, vei experimenta acel stil de viață confortabil, mult visat.

Cu ajutorul unei telecomenzi sau a unei aplicații mobile, vei elibera o mare parte din preocupările casnice zilnice și vei trăi o experiență plină de confort. Locuința ta va fi mai sigură, mai confortabilă și mai flexibilă pentru a se adapta modului tău de viață de zi cu zi.

În doar câteva cuvinte, TaHoma® îți permite conectarea următoarelor echipamente și controlul lor direct de pe smartphone:

 • Sisteme de umbrire: rulouri, jaluzele, perdele, obloane etc
 • Sisteme de iluminat: becuri, receptori de lumină, LED-uri etc
 • Sisteme pentru terasă: copertine, pergole etc
 • Sisteme de temperatură: centrală termică, sistem de climatizare
 • Sisteme de siguranță: porți, uși de garaj, sisteme de alarmă, camere video, detectoare de fum etc
 • Sisteme de management energetic: termostat, boiler, senzori de consum etc

Toate acestea contribuie la bunăstarea locuinței tale și influențează în mod direct energia consumată. Cu ajutorul TaHoma®, le vei putea controla pe toate dintr-un singur lor, reușind să gestionezi eficient consumul energetic.

Aplicația mobilă TaHoma®, pentru iOS și Android, are o interfață intuitivă și este ușor de folosit. Fiind vorba de un număr mare de sisteme care pot fi controlate, Somfy a dezvoltat și un set de tutoriale numite TaHoma® Coach, care te vor ajuta să folosești mai ușor aplicația.

Ce ai nevoie pentru o casa conectata

TaHoma® este o unitate de control wireless care te ajută să conectezi echipamentele din locuința ta. De aceea, ai nevoie în primul rând de o conexiune la internet.

La achiziție, pachetul TaHoma® conține:

 • Unitatea de comandă Tahoma®
 • Cablu Ethernet (pentru conectare cu router-ul de internet)
 • Cablu de alimentare
 • Ghid rapid de instalare

Unitatea de comandă TaHoma® este componentă principală care are un design plăcut și este foarte ușor de instalat. Pur și simplu o conectezi la cea mai apropiată sursă de alimentare (priză), îl conectezi prin cablul Ethernet la router-ul tău de internet și apeși ușor suprafața frontală a acesteia care funcționează ca un ecran tactil.

casa conectata

Copyright: ©somfy SAS/Sémaphore

Odată ce ai pornit unitatea de comandă TaHoma®, mai este un pas de făcut: trebuie să intri pe platforma www.somfy-connect.com și să îți creezi cont folosind instrucțiunile menționate.

Odată ce ai creat contul, poți descărca gratuit aplicația Tahoma® direct pe smartphone-ul sau tableta ta și să urmărești instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga dispozitivele pe care vrei să le controlezi.

Toate aceste activități necesită puțin timp și se vor efectua o singură dată, la început. Apoi, ai libertatea să te bucuri de toate avantajele pe care ți le aduce sistemul TaHoma®, bazat pe tehnologia inovatoare io-homecontrol®.

Exemplu funcționare TaHoma Coach

Ce poți face cu TaHoma®?

Așa cum am menționat inițial, TaHoma® îți permite să ai o casa conectata. Dacă până în prezent foloseai o telecomandă sau mai multe pentru a-ți controla echipamentele motorizate din casa ta, acum le poți controla pe toate, folosind aplicația mobilă sau un computer.

Controlul acestora este, însă, funcția de bază de care vei beneficia. TaHoma® te ajută să creezi o casă inteligentă care îți va oferi stilul de viață mult visat.

#1 Casa ta va putea acționa conform programului tău zilnic.

De exemplu, în timpul săptămânii, rulourile pot fi coborâte automat la 9 seara și se vor acționa din nou la 7 dimineața.

#2 Dispozitivele existente se vor automatiza în funcție de factorii de mediu

De exemplu, dacă vara temperatura din locuință depășește 25 grade Celsius, jaluzelele vor coborî automat pentru a împiedica razele soarelui să încălzească locuința.

#3 Poți controla simultan mai multe echipamente conectate

De exemplu, dimineața, când pleci de acasă, poți rula un scenariu numit „Pornire zi”, pentru a coborî automat rulourile, activa sistemul de alarmă și opri toate luminile, dintr-un singur buton.

#4 Poți deschide ușa sau poarta de la distanță

Dacă un membru al familiei te anunță că a ajuns acasă și nu a găsit pe nimeni, tu îi poți deschide poarta și ușa de la intrare și poți dezactiva sistemul de alarmă dintr-o comandă de pe smartphone.

#5 Poți regla temperatura din locuință

Dacă, de exemplu, pe timpul iernii ai setat la plecarea de acasă termostatul pe 18 grade Celsius, poți acționa, dinainte să ajungi acasă, pornirea sistemului de încălzire de pe smartphone.

Acestea reprezintă doar câteva exemple care te ajută să îți faci o idee despre modul de viață pe care l-ai putea crea utilizând produsul inovativ TaHoma®.

Din data de 25 iulie 2017, poți achiziționa sistemele TaHoma® și TaHoma® Premium pentru locuința sau biroul tău!

Tot ce trebuie să faci este să intri în legătură cu un reprezentant Somfy Romania pentru mai multe detalii.

Comentarii

  • Bună ziua!
   Vă mulţumim pentru mesaj.
   Pentru a obține o cotație de preț referitoare la produsul de care aveți nevoie, vă rugăm să luați legătura cu unul din partenerii noștri. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să utilizați formularul nostru de pe pagina de căutare punct de vânzare, alegând categoriile de produs care vă interesează.
   În cazul în care nu găsiți informațiile de care aveți nevoie în urma utilizării formularului, vă invităm să luați legătura cu unul din consultanții noștri la numărul de telefon: 0374494418.
   Vă mulțumim!
   Cu stimă,
   Echipa Somfy România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *