TaHoma sau Connexoon: ce sa aleg pentru locuinta mea?

Universul Somfy este foarte dinamic și plin de soluții inovative care îți fac viața mai ușoară. Fie că locuiești într-un apartament, într-o casă mică sau într-o vilă cu o terasă generoasă, îți poți transforma căminul într-o casă inteligentă care să îți aducă mai mult confort și economie de energie.

Somfy a dezvoltat sistemele TaHoma și Connexoon cu scopul de a te ajuta să conectezi echipamentele automatizate din locuința ta și să le controlezi de pe smartphone, tabletă sau computer de oriunde te-ai afla, la un preț accesibil.

Ambele soluții te ajută să îți conectezi locuința și sunt foarte ușor de implementat, însă există și diferențe semnificative între ele. De aceea, am ales să vorbim astăzi despre aceste diferențe, în speranța că te vom ghida spre a face alegerea potrivită pentru locuința ta.

TaHoma sau Connexoon: diferențe și asemănări

Ce reprezintă Connexoon?

Sistemul Connexoon reprezintă primul pas către conectarea sistemelor inteligente din locuința ta. Acesta te ajută să îți controlezi, la alegere, 1,2 sau 3 componente importante, precum: ferestrele, echipamentele de pe terasă și sistemele de acces (porți, uși de garaj).

De ce spunem că poți controla aceste componente la alegere? Pentru că sistemul Connexoon se împarte în trei soluții distincte, pe care le poți achiziționa separat. Acestea sunt:

  • Connexoon Acces: pentru porți, uși de garaj, uși de intrare, alarme, sistem iluminat;
  • Connexoon Ferestre: pentru rulouri, jaluzele, ferestre Velux, rolete, sistem iluminat, alarmă;
  • Connexoon Terasă: pentru copertine, pergole, sistem audio, sistem iluminat, senzori de vreme.

Fiecare soluție Connexoon poate fi controlată folosind o aplicație mobilă specifică, disponibilă gratuit pentru Android și iOS.

solutiile connexoon somfy

Dacă deții deja mai mult de două echipamente automatizate Somfy (și nu numai) într-unul din cele trei medii menționate mai sus, vei putea utiliza sistemul Connexoon pentru controlul de la distanță al acestora și monitorizare permanentă, direct de pe smartphone.

Ce este TaHoma?

Spre deosebire de Connexoon, TaHoma utilizează o singură aplicație pentru controlul simultan al tuturor sistemelor menționate anterior (și multe altele).

TaHoma este o unitate de comandă pentru întreaga ta casă inteligentă. Ea îți oferă controlul pe care îl poți lua cu tine oriunde, fiind accesibilă prin intermediul aplicației pentru Android și iOS.

tahoma casa conectata

Astfel, de pe telefonul mobil sau tabletă, poți verifica, de oriunde te-ai afla, starea echipamentelor din locuința ta. Poți să modifici poziția acestora, să vezi prin „ochii” camerelor video și să controlezi consumul de energie din locuința ta.

Dacă deții echipamente automatizate Somfy,, precum și echipamente compatibile de la alţi producători renumiţi la nivel mondial, pentru oricare din următoarele sisteme din casa ta, poți să le controlezi cu ajutorul TaHoma:

  • Sisteme de încălzire / răcire: centrale termice, panouri radiante, boiler, aer condiționat etc;
  • Echipamente pentru ferestre: jaluzele, rulouri, obloane, rolete, ferestre Velux etc;
  • Echipamente pentru acces: porți, uși de garaj, uși de acces etc;
  • Echipamente de terasă: copertine, pergole etc;
  • Alarme și securitate: sistem de alarmă, camere de supraveghere etc;
  • Alte sisteme: senzori de temperatură / de vreme, sistem audio, sistem de iluminat etc.

Cu alte cuvinte, TaHoma îți oferă acces la peste 100 de echipamente Somfy și, datorită parteneriatelor valoroase existente, TaHoma® este compatibilă cu o gamă variată de echipamente de la parteneri terţi care creează un sistem de casă conectată.

Cum funcționează cele două sisteme?

Atât echipamentele controlate cu ajutorul Connexoon cât și cele controlate prin intermediul TaHoma pot fi accesate prin intermediul aplicațiilor mobile specifice fiecărui sistem. De asemenea, ele pot fi accesate și de pe desktop (computer sau laptop), folosind o platformă specială Somfy cu ajutorul unui user și parolă.

Ambele soluții sunt wireless și sunt alcătuite dintr-o unitate de comandă care se conectează la router-ul de internet și se poziționează în locul dorit din locuința ta. Unitatea are rolul de a conecta automat toate echipamentele motorizate Somfy din raza ei de acțiune. În cazul TaHoma, este suficientă o singură unitate de comandă pentru toate dispozitivele din casa ta.

Dacă alegi Connexoon, este nevoie de câte o unitate de comandă pentru fiecare din cele trei medii: ferestre, acces și terasă.

Ambele sisteme îți permit oricând conectarea de noi echipamente. Dacă, de exemplu, vei aduce în locuința ta un nou sistem automatizat, acesta va fi recunoscut imediat de către unitatea de comandă și va apărea ca fiind activ în aplicația de pe smartphone.

În ambele cazuri, principiul de funcționare este extrem de simplu iar aplicația mobilă instalată are o interfață intuitivă și ușor de folosit. În plus, la achiziționare, vei primi și ghiduri de utilizare și instalare a acestor sisteme.

Sisteme compatibile

Sistemul Connexoon este compatibil cu toate echipamentele specifice mediului căruia îi este destinat, inclusiv cu tehnologia Somfy io-homecontrol.

Connexoon nu este compatibil doar cu echipamentele motorizate produse de Somfy, ci și cu echipamente produse de alți parteneri Somfy la nivel internațional, precum: Phillips (pentru sistemele de iluminat HUE), Velux (pentru ferestrele de mansardă dotate cu motorizare), CIAT, atlantic, Honeywell.

TaHoma reprezintă o soluție completă pentru conectarea echipamentelor din locuință. Prin urmare, aceasta este compatibilă nu doar cu peste 100 de echipamente produse de Somfy, ci și cu echipamente de la brand-uri renumite la nivel mondial. Iată, în imaginea de mai jos, o parte dintre acestea:

Concluzii: TaHoma sau Connexoon

Te-ai hotărât care este sistemul potrivit pentru locuința ta?

Alegerea depinde de gradul de automatizare și forma de confort potrivite pentru tine și locuinţa ta. Dacă locuința ta este dotată cu echipamente motorizate pentru mai multe medii diferite, atunci probabil TaHoma este soluția la care te gândești.

Dacă, în cadrul locuinței tale, ai dorit să pui accent doar pe automatizarea unui singur mediu (ferestre, terasă sau acces), atunci una din cele trei soluții Connexoon te va ajuta să faci primul pas către a avea o casă inteligentă.

Indiferent care este opțiunea ta, TaHoma sau Connexoon, specialiștii în soluții de automatizare de la Somfy România, alături de distribuitorii noștri de la nivel național, îți stau la dispoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *