termostat conectat Somfy

Somfy anunta disponibilitatea termostatului conectat

Cu o experiență de peste 40 de ani în crearea de sisteme de motorizare pentru locuinţe, Somfy își extinde gama de soluții dedicate confortului termic cu noul termostat conectat, primul din ofertă de acest tip, conceput în vederea îmbunătățirii calității mediului ambiental din casă.

Termostat conectat: ”Ușor de utilizat și confort adaptat necesităților”

Are un design elegant care se potrivește perfect și discret în orice casă.

Termostat conectat Somfy

Termostat conectat Somfy

Cu o interfață tactilă, funcții de utilizare simple (temperatura este controlată printr-o mișcare circulară), termostatul poate fi, de asemenea, controlat de la distanță, de pe un smartphone, prin aplicația specială disponibilă pe Android și iOS.

Compatibil cu majoritatea sistemelor de încălzire de pe piață, acest termostat inteligent analizează performanța energetică a casei (izolația și inerția termică cresc), condițiile climatice din spațiul locuit și deprinderile în utilizare. Utilizatorul trebuie doar să răspundă la câteva întrebări cu privire la stilul său de viață și termostatul va configura un program personalizat în mai puțin de 30 de secunde.

Cei doi senzori integrați ai termostatului monitorizează atât nivelul de temperatură, cât și de umiditate din casă astfel încât acesta să se apropie cât mai mult de temperatura resimțită, asigurând astfel un confort maxim.

Consum energetic controlat pentru reducerea semnificativă a costurilor

Prin intermediul aplicației, utilizatorul poate vizualiza în timp real costul estimat al facturii sale. În baza acestui consum estimat, utilizatorul primește recomandări personalizate pentru optimizarea consumului și reducerea costurilor. Se pot, de asemenea, configura anumite praguri de consum, utilizatorul fiind avertizat în cazul în care acestea sunt depășite.

Utilizatorul poate alege să activeze funcția de geolocalizare care permite termostatului să se adapteze la mișcările acestuia: temperatura descrește în mod automat când utilizatorul se îndepărtează de casă și crește când acesta se apropie.

Soluție compatibilă cu rulourile datorită unităţii de comandă TaHoma

Termostatul poate fi de asemenea integrat cu TaHoma, unitatea de comandă smart home de la Somfy. Cu ajutorul aplicației TaHoma utilizatorul are posibilitatea de a controla termostatul și de a-l corela cu scenarii de economisire a energiei, integrând și alte echipamente Somfy cum, sunt obloanele motorizate și senzorii de lumină. De exemplu, prin intermediul acestuia, echipamentul poate primi în mod inteligent comanda de a activa:

 • deschiderea rulourilor pentru o utilizare optimă a căldurii solare;
 • sau creșterea intensității căldurii.

Interoperabilitate cu alte ecosisteme

Pe lângă unitatea de comandă TaHoma, termostatul este interoperabil și cu alte ecosisteme datorită compatibilității sale cu comanda vocală Amazon Alexa, cu platforma IFTTT de creare a liniei de comandă și cu sistemul de asistență vocală Google Home. Aceasta este o strategie nou explorată pe care Somfy vrea să o considere o prioritate pentru a oferi clienților experiența autentică de ”locuință conectată”.

”Acest termostat conectat întărește promisiunile noastre privind eficiența energetică fără precedent oferită de Somfy prin intermediul soluțiilor dezvoltate pentru echipamentele de automatizare. Interoperabilitatea acestuia cu Amazon Alexa, Google Home și IFTTT demonstrează dorința noastră de a oferi o gamă completă de soluții deschise către alte ecosisteme, reprezentând una din principalele noastre direcții strategice”, declară Bruno Barlet, Director General al companiei Somfy Franța.

”Somfy lansează inițiativa Somfy Climate prin care își propune să răspundă nevoilor de bază ale locatarilor din două perspective. Prima provocare este reducerea costurilor de electricitate, realizată prin combinarea ferestrelor, o sursă majoră de furnizare a energiei, cu sistemul de încălzire. Iar a doua se referă la asigurarea unei mediu sănătos în locuință prin gestionarea echipamentelor de deschidere în corelație cu senzorii de calitate a aerului”, declară Emmanuel Joumard, Director Smart Living în cadrul Grupului Somfy.

Caracteristici tehnice pentru termostatul conectat

 • reglare optimizată: autoinstruire cu privire la inerția izolației, luată în considerare în programarea săptămânală;
 • posibilitatea de a ajusta pragul de histerezis de la 0.1 la 1;
 • respectă reglementarea termică RT2012: se estimează 5 elemente de consum energetic (obligatoriu din 2010 în noile locuințe);
 • disponibil cu comandă cablată și comandă radio io-homecontrol®;
 • memorie internă: programarea timpului este stocată în termostat ceea ce permite menținerea serviciului chiar și în cazul unei întreruperi a conexiunii la internet;
 • dimensiuni: înălțime 102.00 x lungime 90.00 x adâncime 35.00 mm;
 • greutate: 116 gr.;
 • baterii / sursă de alimentare: 2 baterii AA;
 • garanție pe doi ani;
 • pachetul include: termostat, suport, manual de pornire rapidă, adezivi, șurubelniță, notificare juridică, 2 baterii AA.

Disponibilitate

Termostatul conectat Somfy urmează a fi disponibil în România ȋn al doilea trimestru al anului 2018, la partenerii autorizaţi Somfy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *