traiul intr-o casa inteligenta

Cum te avantajeaza traiul intr-o casa inteligenta pe timp de iarna?

Iarna își face simţită prezenţa în acest început de an. Când ne uităm pe fereastră, din confortul locuinței noastre, ni se pare că totul arată atât de frumos! Dar cum ar fi dacă perdelele tale s-ar deschide singure și ți-ar arăta cum e afară, chiar înainte ca tu să te ridici din pat?

Traiul într-o casă inteligentă nu înseamnă doar mai multă ușurință în utilizarea obiectelor de zi cu zi. Automatizarea locuinței aduce multe beneficii, mai ales pe timp de iarnă. Fie că vorbim despre temperatură și consum de energie, fie că ne gândim la confort sau practicitate, traiul într-o casă inteligentă vine la pachet cu o valoare în plus adusă în viața ta.

Așadar, îți rămâne doar să te bucuri de anotimpul rece și să încerci automatizările pentru locuință de la Somfy.

Stabilește temperatura din casa ta de pe smartphone

Termostatele, care au apărut deja de mulți ani, te ajută să controlezi funcționarea centralei termice. Astăzi, termostatele inteligente îți permit programarea în avans, pentru ca tu să ai control asupra temperaturii din casa ta la orice oră, și chiar din orice loc. Pe timp de iarnă este foarte important să poți controla temperatura, astfel încât căldura să nu se piardă, iar factura de la finalul lunii să fie una rezonabilă.

controlul locuintei de pe smartphone

Acest sistem îți dă ocazia să programezi scenariile de temperatură pe care ți le dorești. Cu alte cuvinte, tu poți seta o temperatură minimă pentru intervalul orar în care nu e nimeni acasă, urmând ca peste câteva ore să setezi un prag de temperatură mai mare. Astfel, atunci când vei ajunge acasă după o zi în care temperatura a fost setată la minimum, o să descoperi un spațiu deja încălzit.

Termostatul inteligent poate avea forma unui panou de control cu afișaj LCD, fie portabil, fie fixat în perete. Totuși, unitatea de comandă Tahoma® îți permite să integrezi acest termostat într-o aplicație mobilă. Astfel, vei putea avea acces la temperatura casei tale inclusiv de la locul de muncă sau din călătoria de unde urmează să te întorci.

Alege să consumi mai puțină energie

Sistemul de automatizări te poate ajuta să controlezi consumul de curent electric. Asta deoarece rulourile aflate în poziție închisă formează o pernă de aer statică în dreptul geamului. Astfel, este împiedicată circularea aerului rece. Pe timp de iarnă, în funcție de produs și sistemul de ferestre, consumul de energie pentru încălzirea casei tale inteligente poate fi redus semnificativ.

De asemenea, automatizarea perdelelor și a jaluzelelor îți va permite să lași soarele să pătrundă în locuința ta, chiar și atunci când tu nu ești acasă. Zilele de iarnă sunt geroase, însă razele soarelui le însuflețește, ceea ce se poate întâmpla și în casa ta. Sistemul de umbrire interioară, pe care poți să îl setezi după un scenariu, va permite razelor de soare să încălzească locuința și să conserve această căldură, deoarece se pot închide când soarele apune.

Poți controla sistemul de umbrire interioară fie din telecomandă, fie dintr-un panou montat în perete sau chiar de pe smartphone, prin sistemele Tahoma® sau Connexoon Window. Astfel, te vei asigura că folosești la potențial maxim lumina și temperatura solară.

Traiul într-o casă inteligentă este un mijloc prin care poți profita la maximum de beneficiile tehnologiei, iar ea are scopul de a ne face vieța mai ușoară. Stilul tău de viață va deveni mai confortabil și lipsit de griji, iar aceste lucruri se vor regăsi și în facturile tale de sfârșit de lună.

Așadar, fii mereu conectat la casa ta prin sistemele de automatizare Somfy. Acestea te pot aduce mai aproape de locuința ta ideală, o casă inteligentă a viitorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *