copertine mobile terasa

Cum iti transforma terasa un set de copertine mobile

Dacă locuiești la casă, cu siguranță deții o terasă sau ai o posibilitatea să îți amenajezi una. Pentru că se apropie vara și căldura deja începe să își facă simțită prezența, am pregătit pentru tine o listă de idei cu ajutorul cărora îți poți valorifica terasa și te poți bucura de ea până toamna târziu.

Pentru a pune în practică toate aceste idei și a îți folosi terasa la potențialul ei maxim, aproape trei sezoane pe an, ai nevoie în primul rând de un set de copertine mobile, care au rol atât de parasolar, dar și de paravan care te ajută să folosești terasa un timp cât mai lung.

Ce înseamnă copertine mobile?

Copertinele sunt acoperișuri realizate din material textil rezistent, prinse într-o armătură de fier care se așează deasupra intrării principale a unei case sau deasupra locului unde se poate servi masa pe o terasă.

Datorită tehnologiei inovatoare de automatizare, copertinele pot deveni mobile cu ajutorul unui motor montat în tubul acestora care va fi conectat la o sursă de alimentare electrică și va putea fi acționat fie din telecomandă, fie cu ajutorul unui dispozitiv montat în perete, fie cu ajutorul unui set de senzori (de soare sau de vânt).

Pentru a îți face o idee mai clară asupra conceptului de copertine mobile, iată un scurt videoclip în care le poți vedea în acțiune:

7 idei de a-ți transforma terasa folosind copertine mobile

#1 Savurează principalele mese ale zilei

Ce poate fi mai frumos decât să iei masa în aer liber, alături de familie, într-o zi însorită? Poți face acest lucru chiar pe terasa ta, fără să te deranjeze lumina puternică a soarelui.

Dacă pe timpul nopții copertina a fost închisă, dimineața poți apăsa un buton și copertina se va deschide ca să creeze un ambient plăcut pe terasa ta. Poți aranja liniștit micul dejun sau prânzul și vei avea umbră cât de mult dorești.

#2 Știai că poți fi mai productiv în aer liber?

Dacă în curtea ta e liniște și afară e o temperatură plăcută, ai toate motivele să îți transformi terasa într-un mic birou. Poți sta liniștit cu laptop-ul să lucrezi sau să navighezi pe internet, sau copiii tăi se pot bucura de terasă ca să își facă temele pentru școală sau să învețe pentru un examen important.

copertine mobile productivitate

Creierul funcționează mult mai bine când are oxigen și lumină naturală, iar terasa ta îți poate oferi din plin un spațiu confortabil de lucru.

#3 Pentru momente de neuitat cu prietenii

Este timpul pentru joacă! Cheamă-ți prietenii și bucurați-vă de vremea bună de afară stând pe terasă și jucând un joc de societate sau pur și simplu stând de vorbă, savurând un desert sau o băutură răcoritoare.

Un set de copertine mobile poate fi acționat din telecomandă, astfel le poți deschide când nu vrei să te deranjeze soarele. Chiar dacă uiți copertina deschisă când intrați în casă, ea se poate retrage la semnalul primit de la senzorul de lumină sau la semnalul primit de la senzorul de vânt, pentru protecția ei, în cazul în care vântul puternic o poate expune la riscuri.

#4 Pentru încântarea musafirilor

Este mult mai plăcut și mai ușor să îți amenajezi terasa într-un loc de primit oaspeții, decât să îți amenajezi sufrageria.

Cu atât mai mult ei vor fi încântați să vadă cum copertina ta se va deschide sau se va închide automat, sub privirile lor.

#5 Pentru duminicile relaxante

Fie că dorești să stai pe terasă ca să te bronzezi, să citești o carte bună, să urmărești un film sau să dormi la amiază, copertina mobilă va lucra singură pentru tine.

Va permite soarelui să îți mângâie pielea, atât timp cât tu nu o deschizi din telecomandă sau se va deschide automat, dacă o programezi la o anumită oră, ca să nu existe riscul să adormi și să te ardă soarele.

#6 Pentru serile încărcate de atmosferă

Dorești să faci o surpriză persoanei iubite? O poți scoate la cină… pe terasă! Cu siguranță va aprecia mai mult mâncarea gătită de tine și servită sub clar de lună, într-un ambient creat de tine. Poți amenaja terasa așa cum dorești, iar copertina este aliatul tău!

copertine mobile seara

Dorești să îți chemi prietenii pentru o petrecere pe terasă? Nimic mai simplu: aduci un sistem audio sau chiar un mini-bar pe terasă și vă puteți distra până în zori, copertina fiind acolo să vă protejeze.

În plus, îți poți integra în armătura copertinei panouri termoradiante și instalații de iluminat, astfel să asiguri un factor ridicat de confort pe terasă, chiar și în serile răcoroase.

#7 Pentru mișcarea de dimineață

Pentru o viață sănătoasă, trebuie să faci mișcare în fiecare zi. Pentru a-ți începe cu energie fiecare zi, terasa ta poate fi locul perfect să faci mișcarea de dimineață!

Fie că practici yoga, fie că deții o bicicletă de fitness sau o bandă de alergare sau orice alt echipament, le poți aduce pe terasă și să îți faci mișcarea în aer liber.

copertine mobile dimineata

Copertina va fi acolo să te protejeze de soare, iar aerul curat și mișcarea te vor ajuta să fii mai productiv și mai energic în fiecare zi.

Cum îți transformi aceste idei în realitate?

Este mai simplu decât crezi! Toate soluțiile de automatizare a copertinelor sunt disponibile în România prin intermediul Somfy.

Dacă încă nu ești convins de schimbările pe care ți le poate aduce un set de copertine mobile, citește și articolele noastre anterioare pe această temă:

Poți vizita pagina dedicată pentru copertine automate sau poți lua legătura cu cel mai apropiat distribuitor Somfy din orașul tău și vei primi o soluție personalizată pentru locuința ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *