umbrire interioara Somfy

Ce sistem de umbrire interioara sa aleg: perdele, draperii, rolete, jaluzele

Ferestrele au fost dintotdeauna considerate unul din cele mai importante componente ale unei locuințe. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au pus mare accent pe locul de amplasare al ferestrelor pentru casele lor, dimensiunea acestora și decor.

Ȋn timp, a apărut și noțiunea de protejare a intimității. Ferestrele trebuie să fie în beneficiul locuitorilor unei case, nu în avantajul celor aflați în exterior. De aceea, oamenii au dezvoltat diferite sisteme de umbrire interioară care să le permită să ducă un trai confortabil în propriile locuințe.

Există numeroase sisteme de umbrire pe piață – de la jaluzele interioare, perdele, draperii și până la rolete textile sau rulouri de interior. Toate acestea sunt menite să împrospăteze și completeze design-ul interior al locuinței, să  protejeze intimitatea, dar și să apere bunurile față de razele solare.

Indiferent ce sistem de umbrire interioară ai alege, un lucru este sigur: ca să te bucuri la maximum de avantajele acestuia, ai la dispoziție soluții de automatizare marca Somfy.

Află în continuare avantajele fiecărui sistem de umbrire interioară pe care îl poți alege pentru casa ta.

Sisteme de umbrire interioară pentru casă

#1 Perdele

Perdelele vin în completarea decorului pe care l-ai ales. Rolul perdelelor este de a acoperi în întregime ferestrele. De aceea, de multe ori ele sunt considerate un accesoriu obligatoriu în orice locuință. Ele vin în diferite forme și stiluri, precum clasice, moderne, cu pliu simplu sau încrețit.

Perdelele sunt, deseori, semitransparente, ceea ce înseamnă că vei avea acces la priveliștea de afară fără să fie nevoie să le dai la o parte. În același timp, ele îți protejează bunurile de razele solare, transformându-le în raze difuze, lăsând să treacă doar lumina acestora prin ele, nu și intensitatea.

Perdele automate Somfy

Perdelele automatizate sunt ușor de întreținut, acestea având o durată mai mare de viață decât cele manuale.

Având toate aceste avantaje, putem spune în mod cert că perdelele sunt cel mai popular accesoriu de umbrire interioară din lista noastră. De aceea, îți recomandăm să încerci să dai viață ferestrelor tale cu un sistem de perdele automate!

#2 Draperii

Există persoane care confundă uneori draperiile cu perdelele, datorită aspectului lor. Totuși, cea mai mare diferență provine din rolul acestora: spre deosebire de perdele, draperiile au rol decorativ. Acestea sunt, de multe ori, un accesoriu care vine în completarea perdelelor, deoarece sunt opace și nu permit trecerea luminii.

De obicei, draperiile sunt staționare și sunt mai greu de deplasat. De aceea, ele joacă un rol esențial în spațiile unde este nevoie atât de completarea decorului, cât și de acoperirea surselor de lumină naturală (săli de conferințe, restaurante, hoteluri sau săli ale unor instituții).

Perdele si draperii Somfy

Draperiile sunt disponibile în mărimi variate, însă cele mai populare modele sunt cele care acoperă doar suprafața ferestrei, nu și împrejurimile sale.

Draperiile opace te ajută să ai parte de temperaturi plăcute în locuință pe timpul verii, acoperind total razele solare și menținând în siguranță obiectele care pot fi expuse.

Un lucru esențial de care trebuie să ții cont este că draperiile pot fi automatizate în același mod ca și perdelele, datorită modului lor de închidere și deschidere. Așadar, ca să te bucuri de toate aceste avantaje și să obții intimitatea cu o singură apăsare de buton, alege draperii automate!

Îți recomandăm să citești și: Ce solutii de umbrire sa alegi in casa ta?

#3 Rolete

Roletele (rulourile) textile sunt disponibile într-o varietate de materiale și culori. Ele sunt o modalitate plăcută și modernă de a decora locuințe, săli de conferințe, cabinete, birouri sau orice alte spații unde este necesară acoperirea totală a razelor solare.

Roletele sunt ușor de personalizat și ele pot fi un accesoriu decorativ esențial al locuinței tale. Ele funcționează pe un principiu simplu: sunt acționate printr-un lănțișor cu bile care le ridică și le înfășoară în jurul unui tambur. Ele sunt ideale pentru spațiile înguste și sunt concepute să acopere doar suprafața ferestrei.

Avantajul roletelor este că ele pot fi confecționate și din material cauciucat (nu doar textil), fiind utile și încăperile cu un nivel ridicat de umezeală (bucătărie, baie, piscine interioare etc).

Roletele sunt ușor de întreținut și operat, asigură protecție totală împotriva razelor solare și reprezintă o alternativă atractivă a draperiilor sau jaluzelelor.

La automatizarea roletelor interioare, ai scăpat de mai multe griji simultan: ai parte de mai multă siguranță, intimitate, protecție împotriva razelor solare, temperaturi plăcute pe timpul verii și ai parte de un design plăcut. Așadar, ești pregătit să începi automatizarea roletelor tale?

#4 Jaluzele de interior

Jaluzelele sunt sisteme de umbrire interioară care pot fi atât verticale cât și orizontale, în funcție de orientarea lamelelor.

Ele oferă un ambient plăcut în orice spațiu, sunt un accesoriu decorativ excelent și sunt manevrabile prin operarea unui lănțișor care deschide sau închide lamelele, cât și printr-un șnur care poate deschide complet jaluzelele, prin retragerea lor în sus sau pe lateral.

Jaluzelele pot fi din material textil, PVC, aluminiu, lemn sau plastic. Indiferent de alegerea făcută, ele sunt ideale pentru protecția totală sau parțială împotriva razelor solare. Spre deosebire de rolete sau draperii, ele te pot ajuta să direcționezi razele de lumină în direcția dorită, cu ajutorul lamelelor. Astfel, te bucuri de lumină naturală și protecție solară în același timp.

Somfy jaluzele interior

Jaluzelele pot fi tip rulou, venețiene sau romane. Indiferent de caz, ele sunt disponibile într-o gamă largă de culori și pot fi chiar personalizate. Orice opțiune ai alege, cu un set de jaluzele de interior, te bucuri din plin de intimitate, confort și eleganță.

Însă, nimic nu se compară cu confortul pe care îl obții în urma automatizării jaluzelelor tale. Modul de operare format din lănțișor și șnur, care deseori îți poate crea dificultăți, are o alternativă simplu de folosit. Utilizând telecomanda sau un smartphone, poți opera un motor tubular inclus în mod discret în suportul jaluzelei. Astfel, te bucuri de toate aceste avantaje, atunci când ești acasă cât și atunci când ești plecat.

Te invităm să afli mai multe despre motivele pentru care să alegi un set de jaluzele interioare automate pentru casa ta!

Sperăm că ți-au fost utile toate aceste informații și că acum vei putea face alegerea potrivită privind automatizările din locuința ta. Indiferent ce ai alege, un lucru e sigur: există mereu câte o soluție Somfy disponibilă pentru alegerea ta.

copyright foto: @Somfy SAS / Vanessa Andrieux

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *