Usa de garaj, asa cum nu o stiai pana acum

Dacă ai o casă la curte, sunt şanse foarte mari să deţii şi o maşină. Automobilul îţi uşurează vizibil mişcarea, mai ales dacă nu locuieşti într-un oraş, însă are nevoie nu doar de îngrijiri, ci şi de un spaţiu propriu. De aceea, vei observa repede, atunci când te muţi într-o casă nouă, cât de important este un garaj. Noi îţi explicăm, mai jos, de ce se spune că totul începe de la uşă.

Usa garaj este gardianul spaţiului în care îţi păstrezi atât maşina, cât şi eventualele ustensile de care ai putea avea nevoie în relaţia cu ea. De aceea, s-ar putea să constaţi că usa garaj este un element pe care trebuie să îl alegi şi echipezi cu atenţie.

De la usa garaj până în interior

Interiorul garajului ar putea fi nu doar un loc de depozitare al automobilului şi trusei de scule, dar şi un spaţiu care îţi oferă nenumărate posibilităţi. Dacă îi adaugi un sistem interior de iluminat, usa garaj ţi-ar putea deschide, în fiecare seară, rafturi pentru murături, colţul de obiecte de curăţare, sertare cu ustensile pentru interior şi nu numai.

Utilităţile unui garaj diferă doar de tine şi de spaţiul pe care ţi-l oferă, atunci când automobilul se află în interior. Indiferent dacă garajul tău este lipit de casă sau separat, drumul tău până de la el până în interiorul locuinţei trebuie să fie unul cât mai scurt.

Pe de altă parte, usa garaj, atunci când este bine izolată, deschide calea către un spaţiu răcoros, care poate ţine loc de debara exterioară.

Usa garaj este cea care va păstra răcoarea în interior pe timpul verii şi căldura, pe durata iernii. Dacă vrei să ai grijă de ce se află în interiorul garajului sau să depozitezi bunuri care au nevoie să fie păstrate în locuri cu o temperatură diferită faţă de cea de afară, poţi izola garajul cu ajutorul unui sistem de automatizare. Acesta îţi oferă siguranţă, din toate punctele de vedere.

Pe de-o parte, dacă îl echipezi cu senzori de siguranţă, vei sta liniştit atunci când înaintezi cu maşina spre usa garaj. Dacă vreun animal de casă sau chiar membru al familiei face o mişcare bruscă înspre garaj, uşa acestuia se va opri.

Senzorii cu celule fotoelectrice, montate pe fiecare cadru de usa garaj, vor monitoriza fiecare mişcare ce ar putea interveni în mişcările de deschidere – închidere ale uşii. Odată închisă, ea se va bloca şi, astfel, va proteja bunurile aflate înăuntrul garajului.

Mai mult, siguranţa înseamnă şi timp. Siguranţa este acea perioadă de timp, cât mai mare, în care tu stai liniştit, iar sistemul funcţionează. Bateriile pe care se bazează telecomanda de manevrare nu vor da greş prea curând şi, înainte de epuizare, te vor avertiza. În plus, panoul de control poate fi alimentat atât prin curent electric, cât şi cu ajutorul unor baterii de rezervă, cu o durată de viaţă aproximativă de cinci ani.

Utilităţi inedite pentru usa garaj

Dacă ai nevoie să petreci mai mult timp în garajul tău, dar şi pentru momentele când ai de reparat ceva la maşină, în regim de urgenţă, îţi recomandăm să montezi o chiuvetă. Astfel, de fiecare dată când vei avea nevoie să te speli pe mâini, înainte de a intra în casă, vei avea un sprijin în apropierea automobilului.

În plus, dacă îţi doreşti să petreci o seară liniştită la un meci, poţi utila garajul cu o mică fereastră care să furnizeze o doză de lumină naturală, poţi scoate maşina pe usa garaj, poţi monta un televizor cu ecran LCD sau LED pe perete, iar meciul va putea fi urmărit fără să îi deranjeze pe ceilalţi membri ai familiei din casă ori pe vecini.

În colţurile garajului poţi adăuga rafturi speciale tematice, în care să păstrezi fie ustensile de casă, fie truse de pescuit sau alte tipuri de echipamente de care ai putea avea nevoie, atunci când pleci la drum.

Un alt plus pe care ţi-l va oferi usa garaj este design-ul. Te-ai gândit vreodată să continui spectacolul arhitectural oferit de casă şi în garaj? Sau, poate, să acorzi o pată de culoare gospodăriei tale?

Poţi să adaptezi un anumit design pentru usa garaj sau să decorezi interiorul garajului într-un stil care continuă elementele de acolo sau să transformi garajul în camera cu design special al casei şi curţii tale. Iar design-ul nu trebuie să se oprească aici. Usa garaj poate fi decorată pe partea de exterior, într-o nuanţă asemănătoare ramei pentru panoul de control al sistemului de automatizare.

Siguranţă şi sustenabilitate după usa garajSomfy usa garaj automata

Sistemul de automatizare este cel responsabil atât pentru funcţionarea sa propriu-zisă, cât şi pentru rezistenţa uşii în sine. Este uşor de observat că o acţionare a unui sistem care o manevrează cu aceeaşi viteză întotdeauna scade şansele de uzură a uşii, comparativ cu o uşă acţionată manual, care poate fi scăpată, poate suferi lovituri sau accidente sau, mai grav, poate accidenta animale sau alţi membri ai familiei.

Deşi usa garaj manevrată manual nu consumă curent, cele mai multe construcţii de acest gen beneficiază de becuri de interior. Asta înseamnă că ai parte atât de consum de electricitate, cât şi de efort fizic pe întuneric, până vei ajunge la acel bec. Iar el îţi va oferi un nou drum pe întuneric, atunci când îl vei închide, pentru a părăsi garajul.

Sistemul de automatizare poate sincroniza lumina din interior cu deschiderea uşilor şi, astfel, vei elimina şi posibilitatea uitării unor becuri aprinse peste noapte.

Economia la curentul electric este vizibilă şi accesorizată cu baterii de rezervă, care asigură o folosire optimă, chiar şi atunci când apare o pană de curent.

Şi maşina ta va fi în siguranţă după usa garaj. Există situaţii în care proprietarilor de automobile garajul li se pare o construcţie demnă de ignorat. Însă, un automobil expus în ploaie, ninsoare, vânt, îngheţ sau caniculă se poate traduce prin caroserii afectate, vopsea ştearsă, o muncă în plus pe timpul iernii sau timp de pierdut în faţa unei maşini mult prea încălzite, pe parcursul verii.

O usa garaj automata iti asigura masina in orice condiții

Pe timpul toamnei, garajul este scăparea maşinii tale din faţa vântului şi a ploii. Ca să o ştii în siguranţă, o aduci în garaj, iar ca să stai liniştit pe parcursul nopţii, blochezi uşile cu ajutorul telecomenzii. Somfy a luat în calcul toate situaţiile în care ai nevoie de siguranţă şi sustenabilitate pentru usa garaj.

Somfy usa garaj automata 3

Telecomanda este uşor de folosit, sincronizările dintre usa garaj şi becul din interior pot fi făcute automat. Poţi lua, apoi, telecomanda în casă şi schimba poziţia rulourilor sau jaluzelelor, în funcţie de preferinţe.

Garajul îţi poate oferi atât de multe utilităţi cât îi permiţi. Spaţiul din jurul maşinii poate fi condimentat, din punct de vedere estetic sau transformat într-un nou spaţiu practic din gospodăria ta. Totul poate fi lăsat la mâna imaginaţiei sau a cerinţelor familiei tale. Fiecare spaţiu poate fi decorat, folosit şi optimizat. Responsabilitatea ta rămâne să descoperi câte poţi face cu locurile rămase libere din garaj, cu ce tipuri de senzori îl poţi echipa şi cum te vei bucura de rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *