Usi de garaj clasice sau automate?

Cum îţi e garajul, aşa merge şi maşina. Dacă acesta ar fi fost un proverb înrădăcinat, în fiecare gospodărie s-ar regăsi usi garaj automate.

Atunci când deţii o maşină pe care o foloseşti des sau chiar zilnic, nu îţi mai poţi permite să o parchezi pur şi simplu în curte sau în aer liber, în condiții de precipitații. În plus, orice maşină înseamnă nevoia unor ustensile, aşa că un garaj este necesar. În decizia de construire sau adaptare sunt implicate mai multe persoane, situaţii şi anotimpuri.

Prima, cea mai simplă şi ieftină soluţie ar fi să apelezi la usi de garaj clasice. Ideea, iniţial practică, ar putea supăra persoana care va fi nevoită să îţi deschidă uşile garajului, atunci când vei ajunge acasă cu automobilul. În acelaşi timp, poate fi gura de aer de care ai nevoie, atunci când vremea este cooperantă. Dar ce se întâmplă dacă îţi alegi usi de garaj automate? Totul începe cu un dispozitiv de comandă instalat pe perete şi cu o telecomandă mică, ce poate fi acţionată de la distanţă. Stai în maşină, apeşi pe buton, apoi înaintezi spre garaj.

Magia unui set de usi garaj

Un set de usi de garaj acţionate manual au un mecanism atât de simplu încât, într-un moment de neatenţie, o uşă glisată până la jumătate poate scăpa şi poate provoca accidente. Uşa poate fi grea pentru persoana care o deschide sau poate glisarea nu a fost făcută până la capăt. Atunci, ea poate să cadă sau poate lovi diverse obiecte. De aceea, uşile motorizate au accesorii care să răspundă tuturor nevoilor, inclusiv în cazul obstacolelor. Senzorii vor bloca uşa atunci când simt un obstacol şi o vor ridica, urmând să o blocheze, după închidere. Astfel că nici copiii nu pot forţa deschiderea garajului.

Curentul electric în asociere cu garajul

Uşile de garaj clasice, totuşi, nu consumă curent electric. Asta înseamnă că, dacă ai montat un bec în interiorul garajului, va trebui să parcurgi acel drum până la întrerupător pe întuneric. Programul de gimnastică ce începe odată cu deschiderea unei usi de garaj manuale devine şi mai interesant, în cazul în care apare o pană de curent. Pentru acele probleme, motorul unui garaj automatizat este echipat cu o baterie de rezervă. Iar uşile, fie ele semibasculante, secţionate sau fixate pe laterală, vor funcţiona atunci când apare o pană de curent.

Telecomanda pentru usi garaj este uşor de folosit şi se poate transforma într-un accesoriu pentru chei. Iar dacă iei cheile cu tine în casă, acţionează şi pentru poartă, sistemul exterior de iluminat şi jaluzele.

În timp ce uşile de garaj acţionate manual oferă avantaje, dar şi inconveniente, automatizarea lor poate duce la un confort mai mare pentru întreaga casă. Sistemul are mai multe accesorii pot fi personalizate, iar la sfârşitul zilei, indiferent de vreme, ieşi din maşină şi intri în casă, fără niciun efort adiţional şi în siguranţă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *