usi de garaj sectionale

Tot ce nu stiai despre usi de garaj sectionale

Garajul este acea parte mereu necesară din gospodăria ta. Acesta poate avea mai multe utilităţi, în afara unui simplu adăpost pentru automobil. Însă, trebuie să te gândeşti şi la siguranţa obiectelor şi a maşinii din interiorul garajului, aşa că este posibil să iei în considerare opţiunea unor usi de garaj sectionale.

Atunci când trebuie să îţi achiziţionezi uşi pentru garaj, vei observa că ele sunt disponibile în mai multe forme: rulante, secţionale şi fixate şi semibasculante. În plus, poţi opta pentru uşi tradiţionale sau ecologice, cu un aspect rustic sau simplu. Uşile pot fi o pată de culoare evidentă din gospodăria ta sau pot continua nuanţa predominantă, într-un mod aproape invizibil.

Aceste usi de garaj sectionale îţi pot fi deja cunoscute, din punct de vedere al aspectului lor estetic. Chiar dacă sunt coborâte sau ridicate, uşile arată armonios şi pot fi vopsite ori personalizate, în funcţie de culorile şi stilul locuinţei tale. Poţi alege dacă suportul uşilor să fie unul pătrat, hexagonal sau rotund, fără să afectezi activitatea uşilor sau disponibilitatea modelelor de pe piaţă.

Modelele de uşi secţionale inspiră eleganţă şi, odată închise, ele izolează complet interiorul de spaţiul de afară. Astfel, temperatura din garaj nu o va reflecta pe cea din afară, iar razele soarelui nu vor afecta obiectele dinăuntrul garajului.

Ele pot fi adaptate spaţiului garajului şi te pot scuti de eforturi, dacă le echipezi cu un sistem de automatizare usi de garaj, controlabil prin telecomandă. Aceasta poate fi sincronizată şi cu porţi, rulouri sau sisteme de iluminare din casă. În plus, tastele pot fi blocate cu ajutorul unui cod de tipul PIN-ului de la telefonul mobil. Pe lângă avantajele principale ale unor usi de garaj sectionale, acestea au caracteristici tehnice pe care este posibil să nu le ştii.

Cum funcţionează un set de usi de garaj sectionale

În primul rând, acest gen de uşi se deschid şi se închid vertical, pe secţiuni separate, împărţite în bucăţi egale, dispuse orizontal. Ele se manevrează structurat, astfel că poţi ridica sau coborî uşile total sau parţial. Mulţumită acestui aspect, setul de usi de garaj sectionale este adaptabil inclusiv unor unghiuri uşor înclinate, pentru că unghiul de deschidere al uşilor este unul strâns. Producătorii mari în domeniu au în portofoliu inclusiv uşi cu o lăţime de 5 metri. În cazul unor uşi laterale cu balamale, dimensiunile standard sunt de 2,438 metri.

Setul de usi de garaj sectionale oferă avantaje în faţa altor modele, mai ales dacă în discuţie sunt uşi de dimensiuni mari. Ele pot fi manevrate uşor, pentru a evita eventuale obstacole.

Instalarea unui astfel de set a fost gândită astfel încât spaţiul de manevrare al maşinii este maximizat. Spaţiul de lucru din interiorul garajului nu va avea de suferit, pentru că spaţiul necesar deschiderii sau închiderii lor este unul mic. Setul de usi de garaj sectionale este unul destinat folosirii intense, aşa că nu trebuie să îţi faci griji în privinţa unei alterări „înainte de vreme”. Gândit astfel din fabrică, standardul setului este să fie optimizat pentru o utilizare deasă

Designul unor astfel de uşi face ca accidentele, de genul unui deget prins între secţiuni. În cazul în care trebuie să manevrezi uşa manual, pentru că nu ai telecomanda la îndemână, setul de usi de garaj sectionale este uşor de mişcat şi se ridică într-un mod silenţios. Manevrarea lor pe secţiuni te fereşte de grija de a te îndepărta de uşi, atunci când acestea se ridică. Ai control total asupra lor şi nu vei depune un efort mare.

Setul de usi de garaj sectionale şi siguranţa ta

Cele două mari avantaje ale unor astfel de uşi sunt siguranţa obiectelor din interiorul garajului, cât şi izolarea termică faţă de exterior, de care am vorbit mai sus. Odată coborâte, uşile se vor bloca, iar sistemul va avea grijă ca ele să nu poată fi bruscate. În plus, deşi par maleabile şi pot fi ridicate doar parţial, uşile de acest gen vor opune rezistenţă oricărei forţări din exterior. Iar telecomanda care manevrează uşile are canalele de acţiune codate, astfel că niciun vecin sau musafir nepoftit nu va putea să le deschidă.

Somfy usi de garaj sectionale

Faptul că uşile sunt secţionale înseamnă că siguranţa ta are bonusuri la fiecare punct de intersecţie între secţiuni. Dacă ar exista un mod în care s-ar putea încerca forţarea unor astfel de uşi, acesta nu va avea succes şi va produce şi foarte mult zgomot.

În acelaşi timp, sistemul de deschidere al uşilor secţionale va face ca prevenirea accidentelor să fie mult mai eficientă. Odată ce senzorii simt un potenţial obstacol, aceştia vor opri uşile din mişcare până când problema se rezolvă. Această opâiune este valabilă atât pentru exteriorul garajului, cât şi pentru interiorul său. Totodată, având telecomanda şi panoul de control din perete, nu poţi risca să rămâi blocat în garaj, pentru că îl poţi deschide chiar şi dacă uşile sunt închise, iar tu eşti în garaj, pentru a evita lumina prea puternică de afară sau frigul.

Izolarea termică faţă de exterior este una perceptibilă, care nu te va opri in a stoca borcane sau murături care au nevoie de răcoare în garaj, dar nici nu te vor duce cu gândul la iarna de afară, dacă abia ai intrat în această clădire. Pe timpul iernii, vei avea o temperatură constantă în interiorul garajului şi nu va fi nevoie de niciun fel de aparat de încălzire, atunci când trebuie să petreci timp în garajul tău.

Majoritatea modelelor de uşi de acest gen au un strat de spumă între exteriorul şi interiorul secţiunilor, care se ocupă eficient de izolarea termică a garajului. Astfel, şi sunetul va fi izolat, în timp ce manifestările meteorologice, cum ar fi ploaia sau ninsoarea, nu vor afecta profunzimea unei astfel de uşi.

Fiecare secţiune a uşii este individuală, în timp ce face parte din întreg. Acest aspect înseamnă că nu eşti nevoit să cauţi unghiul perfect pentru a ţine uşa de garaj deschisă, pentru că aceasta poate fi ridicată total sau parţial, fără să afecteze structura sau rezistenţa setului de usi de garaj sectionale.

Astfel de usi de garaj sectionale sunt construite potrivit unor standarde de siguranţă şi rezistenţă, iar sistemul de automatizare ia în calcul aceste aspecte. De aceea, nu vei întâlni uşi care să cedeze în urma unui uz normal sau care să nu se blocheze automat, odată ce sunt închise. Sistemul vine ca o completare şi nu un accesoriu al uşilor, pentru că a fost gândit astfel încât să fie adaptabil uşilor şi nevoilor tale, fără să stârnească probleme.

Indiferent de tipul sau dimensiunea uşii de garaj pe care o alegi, trebuie să ştii că fiecare dintre acestea poate fi echipată cu un sistem de automatizare. Fiecare poate fi manevrată electric, cu ajutorul senzorilor şi poate fi dotată cu opţiunea de blocare a uşilor, atunci când acestea sunt coborâte. Mecanismul electric u te va dezamăgi, nu va implica facturi de curent schimbate vizibil, iar durata sa de viaţă este una îndelungată. Astfel, vei avea parte de linişte, indiferent dacă eşti acasă ori nu sau dacă maşina ta este în interiorul garajului sau nu.

sursa foto top: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *